Liga II

Dumitru Teleşpan: „Nu puteam emite prea multe pretenţii la Craiova!”

Deşi s-a bazat pe un lot format „din foarte mulţi copii”, aşa cum i-a caracterizat, antrenorul Dumitru Teleşpan a reuşit să-şi mobilizeze la maxim elevii, iar aceştia nu s-au făcut de râs la Craiova, în runda inaugurală a noului sezon. „Am început partida de la Craiova într-o formulă de joc cum nu s-a mai întâmplat în niciun meci de pregătire din această vară, aşa că nici nu puteam emite prea multe pretenţii. Am întâlnit una dintre echipele valoroase ale campionatului, care are în componenţă jucători experimentaţi. Craiovenii au practicat un fotbal de calitate, iar la pauză şi-au permis chiar să-şi schimbe aşezarea în teren şi pot să zic că ne-au cam surprins puţin prin acest lucru. Din păcate, i-am mai ajutat şi noi să se impună, prin lipsa de atenţie la cele două goluri pe care le-am încasat. Nici nu aveam însă prea multe şanse de a ne întoarce acasă cu vreun punct, în condiţiile în care am aliniat o trupă extrem de tânără”, a spus Teleşpan la finele partidei de la Craiova.

2-0, ca şi în returul sezonului trecut

Meciul de sâmbăta trecută a părut tras oarecum la indigo cu cel din finalul sezonului precedent, atunci când CSM Rm. Vâlcea a fost înfrântă de Gaz Metan CFR Craiova tot cu scorul de 2-0. Pe 29 mai, în „Depou”, elevii lui Ionel „Jerry” Gane au marcat de asemenea de două ori, prima oară spre finalul primei reprize, iar apoi aproape de sfârşitul partidei. „Şi atunci, am primit primul gol tot prin minutul 35-40, iar al doilea spre finalul partidei. În orice caz, anul trecut chiar aveam o echipă mai bună decât în prezent, aşa că rezultatul de săptămâna trecută e mult mai meritoriu!”, a subliniat Teleşpan. Diferenţele în ceea ce priveşte echipa sunt evidente, singurul care s-a aflat pe teren anul trecut fiind portarul Brănescu. CSM a aliniat atunci următoarea formulă de echipă: Brănescu – Moraru (’70 Fl. Pârvu), Deaconescu, C. Dinu, Stanca (’60 Goge) – E. Vajda (’68 Ed. Popa), Dandea, Sg. Popescu, R. Dobre – Ciucur, L. Pârvu.

Alexe, folosit în premieră titular la echipa mare

Împotriva echipei Gaz Metan CFR Craiova, Dumitru Teleşpan a contat în defensivă pe serviciile tânărului fundaş Alexe. Fotbalistul născut în 1992 a fost anunţat că va intra pe teren chiar vineri, înainte de meci. „A fost o premieră şi totodată o surpriză absolută pentru el. E un tânăr fotbalist de perspectivă, pe care toţi îl aşteaptă să crească în valoare, însă trebuie să mai avem puţină răbdare. La Craiova, nu aveam altă soluţie în defensivă şi a trebuit să-l aruncăm în luptă”, a precizat Teleşpan.

Deplasarea la Craiova a avut loc în ziua meciului

Din pricina crizei financiare cu care se confruntă, fotbaliştii de la CSM Rm. Vâlcea au făcut deplasarea la Craiova chiar în ziua meciului. „Municipalii” au plecat spre Bănie la 7.00 dimineaţa, iar din acest motiv antrenorul Dumitru Teleşpan a considerat că elevii săi s-au simţit uşor obosiţi pe teren. Din păcate, din acest punct de vedere, situaţia se va prezenta la fel şi în cea de-a treia rundă, atunci când CSM va înfrunta nou-promovata Voinţa, la Sibiu, acolo unde echipa vâlceană va ajunge cu o oră înainte de startul partidei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button