Diverse

Dumitru Drăgănescu, candidat la funcţia de preşedinte al AJF Vâlcea: „Fotbalul e pasiunea mea de-o viaţă!”

draganescuDumitru Drăgănescu este unul dintre cei patru oameni care candidează pentru funcţia de vicepreşedinte al AJF Vâlcea. Născut pe 13 noiembrie 1954, în oraşul Horezu, Drăgănescu a fost implicat încă de la o vârstă fragedă în sportul-rege. În dese rânduri, şi-a arătat din plin capacitatea de a fi un bun organizator, iar această calitate speră să-l recomande în faţa delegaţilor pentru ca aceştia să-i acorde votul lor la alegerile din 3 decembrie.

„Am contribuit la construirea bazei sportive Oltchim şi a stadionului Minerul din Berbeşti”

În 1972, pe când era angajat la Combinatul Chimic din Rm. Vâlcea, Drăgănescu s-a ocupat de înfiinţarea „Cupei Chimistul” la fotbal, o competiţie pe secţii, care se dispută de atunci anual, în fiecare vară. „Meciurile s-au jucat mai întâi la Râureni, apoi pe terenul II din incinta bazei Oltchim, la amenajarea căreia am avut un rol esenţial”, îşi aduce aminte Dumitru Drăgănescu.
În 1980, actualul candidat la funcţia de vicepreşedinte al AJF Vâlcea s-a transferat la Întreprinderea Minieră din Berbeşti. Împreună cu profesorul de sport, Gheorghe Berbecel, şi beneficiind de ajutorul necondiţionat al directorului Ogherlaci (care a pus mereu la dispoziţie utilajele necesare), Drăgănescu a construit baza sportivă din Berbeşti, care există şi astăzi. În 1985, preluând modelul pe care l-a aplicat iniţial la Combinatul Chimic din Rm. Vâlcea, Drăgănescu a înfiinţat, la Berbeşti, „Cupa Minerul” la fotbal, pe secţii.
În momentul de faţă, Dumitru Drăgănescu este angajat în cadrul SC Urban SA, fiind şefului punctului de lucru Horezu, acolo unde colectează taxele pentru gunoaiele menajere din 18 comune din zona respectivă, precum şi din două localităţi din judeţul Gorj, Bustuchin şi Târgu Logreşti. „Am încercat în permanenţă să mă perfecţionez în toate domeniile în care am activat, iar în acest sens vreau să vă spun că, recent, am absolvit cursurile Universităţii Ecologice şi de Mediu din Bucureşti”, a subliniat Drăgănescu.

„Nu-mi sunt străine activitatea şi greutăţile pe care le întâmpină echipele din fotbalul judeţean”

Ca fotbalist, Dumitru Drăgănescu a fost legitimat în 1974 la Flacăra Horezu, după care a evoluat o perioadă pentru Minerul Berbeşti. „În 1987, am plecat de la Berbeşti la Slătioara, acolo unde m-am ocupat de echipa de fotbal Sănătatea, până în 1989, când am înfiinţat Forestierul Romani”, ne-a precizat Drăgănescu. De atunci, această grupare a activat fără încetare în fotbalul judeţean, câţiva ani chiar şi în „Elită”, cum se numea la vremea respectivă. „Cea mai notabilă performanţă am obţinut-o în 1995, atunci când am câştigat faza judeţeană a Cupei României, iar apoi am jucat în faza naţională cu Unirea Piteşti, care activa în liga superioară. Am fost învinşi cu 1-0, dar performanţa noastră a dăinuit peste ani”, se laudă Dumitru Drăgănescu.
Drăgănescu este unul dintre puţinii oameni care nu au câştigat bani din fotbal, ci printre cei care au cotizat, an de an, cu sume impresionante, la Forestierul Romani, echipă ale cărei destine le păstoreşte de mai bine de două decenii. De altfel, şi motto-ul său este evident: „Fotbalul e pasiunea mea de-o viaţă! Tocmai de aceea candidez pentru funcţia de vicepreşedinte, pentru că nu-mi sunt străine activitatea şi greutăţile pe care le întâmpină fiecare echipă. De altfel, pasiunea mea enormă pentru fotbal a şi făcut ca la unele meciuri să am nişte ieşiri mai puţin controlate. Dar aşa se întâmplă atunci când pui suflet şi când dai bani din buzunar. Din punct de vedere financiar, am susţinut mereu echipa de fotbal Forestierul Romani. Doar în două campionate am fost ajutat şi de primăria Horezu. Dacă n-aş mai sprijini această echipă, s-ar desfinţa cu siguranţă”.

Primarii Romcescu şi Banacu, alături de Dumitru Drăgănescu

Deşi pare un outsider, Dumitru Drăgănescu are destui susţinători în rândul echipelor din judeţ. De altfel, ideea de a candida pentru funcţia de vicepreşedinte i-a fost insuflată de mai mulţi delegaţi din zona Horezu, care au vrut să aibă un reprezentat valoros în rândul conducerii AJF. „În zona Horezu sunt două serii de Liga a V-a, iar activitatea echipelor de acolo – unele cu ştate vechi în fotbalul judeţean – trebuie sprijinită cum se cuvine. Încă de la început, am avut parte de sprijinul primarilor Romcescu (din Slătioara), Banacu (din Bărbăteşti), a viceprimarului Peştereanu (din Costeşti), a delegaţilor echipelor din Pietrari şi Vaideeni”, afirmă Drăgănescu.

Drăgănescu susţine înfiinţarea unei ligi intermediare, între „Elită” şi „Onoare”

Dumitru Drăgănescu se numără printre puţinii oameni de fotbal din Vâlcea care susţin crearea unei ligi puternice de elită (cu 14-16 echipe) şi înfiinţarea unui eşalon intermediar, între Liga a IV-a şi-a V-a, pe criterii geografice. „Mă refer la o divizie cu două serii de câte 10-12 echipe, alcătuite pe zone geografice. Vrem să fie evitate astfel deplasările lungi care atrag cheltuieli mari”, recunoaşte Drăgănescu.

„Voi fi un reprezentant de nădejde în conducerea AJF Vâlcea”

Drăgănescu a ţinut să transmită un mesaj tuturor delegaţilor care vor fi prezenţi la Adunarea Generală din 3 decembrie şi a promis că dacă va fi ales echipele vor avea un reprezentant de nădejde în conducerea AJF. „Delegaţii trebuie să vină la Adunarea Generală, pentru că numai prin votul lor pot să-i aleagă pe cei pe care-i consideră capabili să le apere interesele în cadrul AJF, să-i reprezinte cu succes în structurile de conducere. Dacă vor absenta, nu vor avea posibilitatea de a tăia în carne vie şi de a-şi face auzită vocea, de a lăsa să fie aleşi cei care nu merită. Fiecare vot contează, aşa că toţi delegaţi trebuie să-şi asume răspunderea pentru cei pe care-i vor vota! Celor care sunt alături de mine le mulţumesc de pe acum pentru că au încredere în capacităţile mele. Celor care nu şi-au stabilit încă opţiunea în privinţa votului, îi invit să mizeze pe mine, iar eu promit că nu-i voi dezamăgi!”, a afirmat Drăgănescu, iar apoi a adăugat: „Ţin să mulţumesc domnului Ion Tudor, care a candidat pentru funcţia de deputat în colegiul Horezu, în numele celor 16 echipe care au primit echipament sportiv de la acesta. A fost singurul om din politica vâlceană care a ajutat echipele din zonă, fără a ţine cont de partidele din care făceau parte primarii localităţilor respective”.

Articole Similare

3 Comments

 1. Bv Mitica,fi puternic vei obtine functia de vice,in ciuda lui Chirita,care e ,,ZERO,,la fotbal,atat el cat si inegalabilul fiu al acestuia

 2. CE NEACSU DOMNULE,VINE CU AERE PE CAP PARCA AR FI PRINS PE D.ZEU DE UN PICIOR
  SA SI VADA DE ALE LUI,
  DOMNUL SARARU,JOS PALARIA,MERITA CU PRISOSINTA,SPER SA FIE CU DRAGANESCU CEI 2 ,,VICE,,

 3. CE NEACSU DOMNULE,VINE CU AERE PE CAP PARCA AR FI PRINS PE D.ZEU DE UN PICIOR
  SA SI VADA DE ALE LUI,
  DOMNUL SARARU,JOS PALARIA,MERITA CU PRISOSINTA,SPER SA FIE CU DRAGANESCU CEI 2 ,,VICE,,
  BAFTA MULTA CELOR DOI

Lasă un răspuns

Back to top button