Alte sporturi

Doi luptători vâlceni – campioni la Galele K1 de la Ploieşti

Barbu Mihai-K1 (2)La începutul săptămânii trecute, timp de două zile, mai precis luni şi marţi, 21-22 septembrie, la Ploieşti, s-a desfăşurat un interesant turneu de kick-boxing. Galele K1 au adunat la start opt luptători valoroşi pe plan intern, printre care s-au numărat şi doi vâlceni: Mihai Barbu şi Mihăiţă Golescu. Astfel, dacă Barbu s-a luptat în piramida K1 Max, rezervată sportivilor de până în 71 de kilograme, Golescu s-a duelat într-o piramidă similară, K1, dar pentru sportivi de peste 91 de kilograme. Ambii au reuşit să arate că Vâlcea reprezintă ceva în acest sport, fiecare impunându-se la categoria sa de greutate.

Mihai Barbu a făcut ravagii în piramida K1 Max

În primul meci din cadrul piramidei K1 Max, Mihai Barbu l-a învins fără probleme pe Cătălin Slave, prin knock-out tehnic în repriza a doua, după ce şi-a trimis adversarul de două ori la podea în mai puţin de un minut. Barbu a anulat plusul de experienţă al lui Slave prin avantajul alonjei, fiind cu şase centimetri mai înalt, şi al forţei, obţinând knock-down-urile prin lovituri de braţe extrem de puternice. În cealaltă semifinală, Adrian Mitu s-a impus în faţa lui Cristian Milea.
În finală, Barbu a obţinut victoria, după ce antrenorul lui Mitu, a decis să nu-şi mai forţeze elevul care era afectat de o lovitură la ochi. După ce a fost numărat de arbitrul de ring, Mitu a încasat o lovitură de genunchi care i-a provocat o rană urâtă la ochiul stâng. Deşi se părea că nu mai sângerează, antrenorul său, la îndemnul echipei medicale, a decis să-şi retragă până la urmă elevul din ring. Astfel, Mihai Barbu a câştigat piramida K1 Max de la Ploieşti şi se va lupta, alături de alţi şapte sportivi din Europa, la piramida K1 Max Collizion Final din noiembrie, din Polonia.

Triumful lui Mihăiţă Golescu, contestat

Dacă succesele lui Mihai Barbu n-au putut fi contestate, nu la fel s-au întâmplat lucrurile în piramida K1 la care a participat celălalt vâlcean, Mihăiţă Golescu. În semifinale, deşi era cotat cu prima şansă în lupta cu Marian Iordan, Golescu a obţinut victoria cu o decizie la limită, după o repriză de prelungiri, însă a fost huiduit de cei prezenţi la gală. Mult mai defensiv decât adversarul său, Golescu nu a reuşit să-i impresioneze pe spectatori, ba mai mult, a fost taxat pentru cele două lovituri aplicate sub centură adversarului său, în repriza de prelungiri.
În finală, Mihăiţă Golescu a beneficiat de accidentarea lui Răzvan Ghiţă (sportivul de la Academia de Lupte „Ciprian Sora” acuzând probleme la tibia piciorului drept) şi l-a întâlnit pe învinsul acestuia din semifinale, Andrei Dumitru. Golescu a profitat din plin de faptul că Dumitru a fost mult prea defensiv şi şi-a pus la respect adversarul cu o lovitură între picioare. Vâlceanul a câştigat astfel piramida K1 de la Ploieşti şi a obţinut dreptul de a lupta pe 24 octombrie, la Bucureşti, cu celebrul Petr Vondrachek, în cadrul Gala K1 Collizion Final Elimination.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button