Discobolul Alin Firfirică, printre cei mai buni atleţi ai României în primele luni din 2016

firfirica premiere 2016* pentru medalia de argint de la Cupa Europei, vâlceanul a primit o sumă importantă de bani din partea FRA

Sâmbătă, 2 aprilie, la sediul Federaţiei Române de Atletism de la Bucureşti a avut loc festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi de la competiţiile internaţionale de anvergură care au avut loc în primele luni ale acestui an. Mai exact, a atleţilor medaliaţi şi finalişti la Campionatul Mondial de Sală, de la Portland şi la Cupa Europei de Aruncări, care s-a desfăşurat la Arad.

Printre cei recompensaţi de preşedintele FRA, Ion Sandu, s-a regăsit şi vâlceanul Alin Firfirică. Acesta a primit 3000 de euro pentru medalia de argint cucerită la Cupa Europei, la tineret, la aruncarea discului. Totodată, au fost recompensaţi financiar şi antrenorii lui Alin, Ioan Zamfirache şi Angela Popescu – alături de care a lucrat timp de mai mulţi ani, pe perioada liceului (la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”), dar şi ulterior. La evenimentul de la Bucureşti, alături de performerul vâlcean a fost prezentă şi prietena acestuia, Claudia Nistor.

Federaţia Română de Atletism a alocat aproape 160 de mii de euro pentru premierea sportivilor

Fondul de premiere alocat de Federaţia Română de Atletism pentru festivitatea de la Bucureşti a fost de 158 mii euro. Cei mai mulţi bani i-a primit Andrei Gag şi antrenorul său. Pentru medalia de argint de la Mondialele din Portland, cucerită la aruncarea greutăţii şi pentru aurul de la Cupa Europei, Gag a primit nu mai puţin de 40 de mii de euro, cu sume similare fiind recompensat şi antrenorul său, Ioan Zamfirache, cel care se ocupă şi de Alin Firfirică. Tot în acest an, Gag a mai obţinut aurul la Balcaniadă şi şi-a făcut baremul pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În afara celor doi atleţi amintiţi şi a antrenorilor acestora, preşedintele FRA, Ion Sandu, a mai premiat echipa feminină de ştafetă 4×400 metri a României şi rezervele (Bianca Răzor, Adelina Pastor, Mirela Lavric, Andreea Miklos, Ana Maria Ioniţă şi Sanda Belgyan), dar şi pe Andreea Panţuroiu, care s-a clasat pe locul 5 la Mondiale, la triplusalt.

„Mulţumesc pentru susţinere FRA, clubului Steaua Bucureşti şi facultăţii din Suceava”

Ca să ajungă la performanţele din prezent, Alin Firfirică a avut parte de un sprijin important din partea celor care au crezut în el. După festivitatea de premiere de la Bucureşti, printre altele, atletul vâlcean a dorit să le mulţumească tuturor celor care l-au ajutat. „Au fost multe luni de pregătire grea, dar a meritat. Este cel mai minunat sentiment să vezi că munca ta dă roade. Simţi că toată lumea din jurul tău este alături de tine şi se bucură pentru momentul tău. Mă bucur că după atâta muncă, am realizat tot ce mi-am propus împreună cu antrenorul meu. Vreau sa-i mulţumesc domnului Sandu şi Federaţiei Romane de Atletism pentru toată susţinerea. Bineînţeles, pe lângă felicitările şi strângerile de mână, oricare dintre noi are nevoie şi de o motivaţie financiară, iar conducerea FRA a avut grijă de acest lucru. Mai vreau să mulţumesc clubului Armatei, Steaua Bucureşti, dar şi facultăţii, USV din Suceava. Am fost susţinut de acestea cu orice am avut nevoie pentru a reuşi să fac performanţă”, a declarat Alin Firfirică.

Alin Firfirică trebuie să arunce 64 de metri pentru a ajunge la Olimpiada de la Rio!

Discobolul vâlcean speră ca în perioada următoare să reuşească să-şi îndeplinească baremul care să-i asigure prezenţa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Alin trebuie să arunce 64 de metri pentru a face deplasarea în Brazilia, alături de ceilalţi „tricolori” calificaţi deja la Olimpiadă (până în prezent şi-au îndeplinit baremul pentru Jocurile Olimpice 14 atleţi). Cel mai bun rezultat al său de până acum a fost 61.06 metri. „Sunt foarte mulţumit de rezultatul de la Arad si aştept cu nerăbdare să reuşesc să-mi îndeplinesc baremul pentru Jocurile Olimpice şi Europenele de la Amsterdam. Am foarte multe şanse să realizez ce mi-am propus. Calificările la Olimpiadă sunt deschise până în luna iulie. Mai am suficient timp să pun la punct câteva aspecte legate de tehnică. Eu sunt convins că voi reuşi să-mi îndeplinesc obiectivul. Cu multă muncă şi devotament trebuie să iasă totul aşa cum mi-am propus”, a mai spus Alin Firfirică. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button