Politica

Directori schimbaţi printr-un fax

Cilea_cu_gura_cascata__3_Ion Cîlea, liderul PSD Vâlcea, consideră că PD-L sfidează legea şi bunul simţ declanşând o adevărată vânătoare împotriva social-democraţilor care conduc instituţii publice şi societăţi comerciale cu capital majoritar de stat.

PD-L calcă în picioare legea şi bunul simţ

„Cei mai mulţi dintre directorii deconcentratelor şi-au câştigat posturile prin examen şi au semnat contracte pe care în  mod normal trebuiau lăsaţi să le ducă la bun sfârşit. Sigur că ei au dreptul de a acţiona în contencios acţiunile îndreptate împotriva lor şi probabil că cei mai mulţi dintre ei aşa vor şi proceda.

Până acum aproape un an PD-L acuza vehement aceste practici, însă, acum, liderii acestui partid se comportă de parcă ar fi absolut fireşti. În opinia mea, PD-L şi-a făcut singur crucea şi va plăti cu vârf şi îndesat pentru toate măgăriile comise. Mă refer atât la aceste schimbări politice, cât şi la marile acte de corupţie despre care şi copiii de clasa a doua ştiu. Nu le reluăm acum, pentru că nu v-ar ajunge o mie de numere de ziar doar pentru a le enumera. Am rămas uimit auzind că, de exemplu, directorul adjunct de la Direcţia Sanitar Veterinară a fost schimbat printr-un fax trimis la sediul instituţiei, în care se spunea că a fost înlocuit, fără a se prezenta măcar un motiv. E cea mai mare tâmpenie pe care am auzit-o vreodată! E un abuz grosolan şi o mizerie fără margini! Şi vă mai spun un lucru – ce face PD-L acum va duce la mobilizarea şi mai puternică a oamenilor să-i dea jos de la putere pe aceşti impostori, conduşi de Traian Băsescu, omul care a distrus această ţară, care a adâncit şi mai mult criza”, a declarat liderul judeţean al PSD.

Scoaterea PSD de la guvernare a fost un act premeditat
   
El mai spune că PD-L a pregătit din timp scoaterea PSD de la guvernare, astfel încât să poată frauda nestingherit alegerile prezidenţiale. „Chiar dacă noi desemnam un alt om care să fie pus în locul lui Dan Nica, PD-L se orienta către alt ministru pe care să-l tachideze, să nu-l lase să-şi facă datoria. Băsescu a transformat România într-un stat de tip miliţienesc. Aţi văzut că nu şi-a anunţat candidatura până când n-a avut toate structurile la degetul mic, să poată face cu ele ce-l taie capul. Băsescu a instaurat o dictatură pe care n-am trăit-o nici pe timpul lui Ceauşescu. Pe colegul nostru, pe ministrul Dan Nica l-a schimbat din cauza iniţiativei cu care a venit acesta, de instalare a acelor camere video în fiecare secţie de votare, de personalizare a fiecărei ştampile de vot, astfel încât orice tentativă de fraudare a alegerilor să fie împiedicată. Acesta este motivul, iar lumea trebuie să ştie adevărul. Băsescu ştie că românii nu-l mai votează, pentru că s-au săturat de circ, de băşcălie, de incompetenţă şi corupţie, aşa că vrea să câştige alegerile prin furt”, a mai adăugat Ion Cîlea.

Dosarele corupţilor din PD-L, ţinute la dospit de Cîlea

Cât priveşte soarta coaliţiei dintre PSD şi PD-L în Consiliul Judeţean, liderul social-democrat a precizat că are de gând să respecte înţelegerea încheiată anul trecut cu Dorel Jurcan şi Mircia Gutău. „Am auzit tot felul de scenarii – ba că democrat-liberalii din Vâlcea ar vrea să continue protocolul cu noi, ba că ar negocia cu PNL. Să facă ce doresc, numai că, după părerea mea, liberalii n-ar avea niciun interes să formeze o coaliţie cu PD-L. Mai degrabă alături de PSD, de noi, i-aş vedea, în cazul în care s-ar rupe coaliţia cu democrat-liberalii. Chiar credeţi că PSD n-ar putea face alianţă cu PNL? În Consiliul Judeţean, am colaborat foarte bine, aşa că n-ar fi exclusă nici această variantă. Sigur că PSD îşi respectă cuvântul dat, iar până în momentul în care PD-L va face primul pas, noi ne vedem de treabă. Apoi, vedem ce decizie luăm. Suntem pregătiţi pentru orice!”, a conchis preşedintele Ion Cîlea. Nu în ultimul rând, el a transmis un avertisment liderilor PD-L, recomandându-le să o lase mai moale cu atacurile împotriva PSD. Social-democratul a lăsat să se înţeleagă că, în caz contrar, va scoate la iveală foarte multe documente legate de actele de corupţie săvârşite de membri importanţi ai PD-L.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button