Politica

Constantin Rotaru, prezent la lansarea lui Geoană

PSD Bleotu Vladoiu radu Oproaica RotaruMircea Geoană şi-a lansat vineri, pentru a treia oară, candidatura la prezidenţiale. Prima s-a întâmplat la începutul lunii aprilie, iar a doua, la mijlocul lunii mai. De această dată, cea mai importantă noutate a fost reprezentată de atitudinea preşedintelui Ion Iliescu, care şi-a manifestat totala sa susţinere pentru Mircea Geoană în perspectiva prezidenţialelor.
Evenimentul a avut loc într-o hală industrială din spatele Aeroportului Băneasa. Locaţia nu a fost aleasă întâmplător de către consilierii de imagine aduşi de liderul PSD din Statele Unite.

Mesajul transmis la nivel subliminal a fost acela de apropiere de clasa muncitoare, de oamenii simpli, loviţi din plin, ca şi PSD, de criză, greşelile şi furia PD-L.
Peste 15 mii de social-democraţi din întreaga ţară au ţinut să participe la a treia lansare a lui Mircea Geoană. Organizaţia din Vâlcea a PSD a fost reprezentată de peste 300 de delegaţi. Printre ei s-au aflat, aşa cum era de aşteptat, preşedintele Ion Cîlea, precum şi cei patru parlamentari social-democraţi din judeţul nostru: senatorul Laurenţiu Coca şi deputaţii Aurel Vlădoiu, Vasile Bleotu şi Dan Mazilu.     
Primul vorbitor a fost Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional, care a declarat că PSD are sarcina de a moderniza România, din toate punctele de vedere. Fostul lider al partidului a lansat şi un atac extrem de dur la adresa lui Traian Băsescu. În schimb, Daniela Popa, preşedintele Partidului Conservator, a preferat să vorbească mai mult despre calităţile lui Mircea Geoană: „mediator echidistant”, „diplomat”, „lucid”, „fără scandaluri în mediul afacerilor”. La rândul său, Ion Iliescu a insistat asupra greşelilor majore comise de Traian Băsescu, indicându-l drept principalul vinovat pentru situaţia tragică în care se află România. Un mesaj similar a transmis şi Mircea Geoană, explicând însă şi ce soluţii există pentru scoaterea ţării din impas. La eveniment a fost prezent şi Constantin Rotaru, liderul Partidului Alianţa Socialistă. El ne-a mărturisit că a fost invitat la lansare de însuşi Mircea Geoană, pe care n-a putut să-l refuze. Întrebat dacă a luat vreo decizie în privinţa candidaturii la prezidenţiale, Rotaru a declarat că încă se mai gândeşte.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button