Diverse

Deţinătoarea titlului european şi-a primenit lotul

* plecarea Bojanei Popovic reprezintă cea mai grea pierdere pentru campioana Danemarcei
* Viborg HK este creditată în continuare, de specialişti, cu cele mai mari şanse la câştigarea Ligii Campionilor în sezonul 2010-2011.

Campioana en-titre a Europei (care a cucerit şi un nou titlu naţional în Danemarca) a cunoscut o transformare radicală în această vară, multe jucătoare părăsind formaţia nordică, în locul acestora fiind legitimate alte handbaliste, fără îndoială la fel de valoroase. Chiar şi în aceste condiţii, Viborg HK este creditată în continuare, de specialişti, cu cele mai mari şanse la câştigarea Ligii Campionilor în sezonul 2010-2011.
Până în prezent, cea mai grea pierdere pentru echipa daneză rămâne Bojana Popovic, care a ales să se întoarcă în ţara natală, Muntenegru (din cauza unor probleme familiale), legitimându-se la Buducnost Podgorica. Tot la capitolul „plecări” trebuie trecute şi surorile gemene Katrine Lunde-Haraldsen (portar) – la Audi ETO Gyor, în Ungaria, şi Kristine Lunde-Borgersen, rămasă liberă de contract după ce Hypo Viena a anunţat că nu-i mai poate suporta pretenţiile financiare după cum au fost convenite de managerul Gunnar Prokop. Aceeaşi situaţie o are şi extrema stângă Gitte Aaen, transferată la începutul verii tot la echipa austriacă.
În ceea ce le priveşte pe extremele dreapta Monika Kovacsics şi Nora Reiche – aflate mereu în umbra româncei Cristina Vărzaru – acestea se vor întoarce în ţările lor natale, adică în Ungaria, la Ferencvaros Budapesta, şi respectiv în Germania, la THC Erfurt, în timp ce portarul croat Katarina Bralo va merge în Franţa, la Nîmes. Alte trei jucatoare, din rândul celor mai puţin folosite de antrenorul Jakob Vestergaard, se află la final de contract, şi anume danezele Karen Eeg Smidt, Dianne Marie Moller si Janne Neergaard Pedersen.

Carmen Amariei a semnat pentru un an cu Viborg

În schimb, oficialii campioanei Danemarcei s-au înţeles cu alte handbaliste de mare valoare, care vor întări lotul pentru sezonul viitor: portarul danez Terese Pedersen (de la FCK Handbold Copenhaga), pivotul norvegian Marit Frafjord (de la Byasen Trondheim) şi interul tunisian Mouna Chebbah (de la Esbjerg).
Altfel, după ce nu a reuşit s-o transfere pe Cristina Neagu de la Oltchim, Viborg s-a orientat către o altă jucătoare din ţara noastră, Carmen Amariei (rămasă fără angajament după ce Hypo Viena i-a reziliat contractul), care a semnat pe un an cu campioana en-titre a Europei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button