Acasă Diverse De ce designerii devin mai creativi dacă citesc

De ce designerii devin mai creativi dacă citesc

123
0

Scriitorii isi petrec timpul exersandu-si creativitatea si cunostintele si in cele din urma incheie cu o capodopera pe care multi o vor iubi. Fiecare carte are o lectie ascunsa intre paginile ei si oricine doreste sa descopere secretul o poate face doar prin lectura. Unul dintre domeniile care necesita un nivel ridicat de creativitate este domeniul designului. Ei trebuie sa fie activi si sa se gandeasca la stiluri si concepte noi tot timpul. Cititul de carti despre arta si design Libraria Donaris poate ajuta un designer sa-si imbunatateasca productia creativa in diferite moduri.

Isi imbunatateste creativitatea

Multi autori de carti spun povesti, unii si le formeaza experienta din viata reala, altii se inspira din istorie si altii din imaginatie. Cand designerul citeste o carte interesanta, urmareste progresul de la un capitol la altul. Povestea devine ca o calatorie cu ajutorul paginilor si capitolelor, pe masura ce o scena deschide alta. Designerul isi poate imagina doar cum s-au simtit personajele din poveste, durerile si victoriile. Ei isi imagineaza cum ar putea fi daca ar fi fost in pielea personajelor si cum ar fi putut face lucrurile altfel.

Cand toate activitatile si gandirea sunt combinate, designerul poate obtine idei din povesti. Ei devin mai creativi si pot dezvolta modele superioare si mult mai elaborate dupa ce citesc o carte.

Cititul ajuta la exercitiul creierului

Creierul nostru nu se odihneste niciodata nici dupa ce ne culcam. Creierul continua sa functioneze si proceseaza toate informatiile care au fost colectate in timpul zilei. Oamenii merg la sala, se plimba, alearga sau fac jogging pentru a-si mentine corpul. Exercitiile fizice ajuta la mentinerea corpului in forma fizica.

Majoritatea oamenilor isi mentin bine corpul, dar uita sa exercite creierul. Puteti exercita creierul printr-o activitate centrata pe creier, cum ar fi lectura. Pe masura ce designerul citeste o carte, el isi imagineaza, descopera o alta fata a umorului chiar, si inteleg teme ce altadata pareau abstracte. Toate activitatile de mai sus au loc in creier si prin acest exercitiu va face actiunile potrivite pentru o alta mare lucrare de design.

O concentrare mai buna

Cartile ajuta la imbunatatirea concentrarii. Oamenii sunt distrasi de multe lucruri in viata, cum ar fi atunci cand trebuie sa respecte un termen limita, sa livreze o comanda, sa vorbeasca cu cineva si sa faca niste treburi casnice. Cand distragerile sunt prea multe, designerul poate deveni mai putin productiv. Povestea dintr-o carte poate fi buna si cititorul poate dori sa citeasca si sa descopere ce s-a intamplat pagina dupa pagina. Cititorul isi lucreaza mintea cu ajutorul cartii si poate nici macar sa nu realizeze ca timpul trece repede. Datorita cititului unei carti, ei se concentreaza mai bine si mai mult pe design-urile lor.

Ajuta la reducerea stresului

Potrivit cercetarilor, lectura este una dintre cele mai bune moduri de relaxare. Pe masura ce cititorul se concentreaza pe poveste, mintea lui se indeparteaza si se concentreaza asupra povestii. Intregul corp raspunde unei minti concentrate si incepe sa se relaxeze. Dupa aproximativ o jumatate de ora de lectura, mintea devine complet cufundata in poveste si renunta la toate grijile. Corpul, pe de alta parte, raspunde pozitiv si intra intr-o relaxare mai profunda.

Relaxarea mai profunda a corpului ajuta la reducerea stresului, ceea ce poate face ca designerul sa fie mai putin productiv. Dupa ce designerul se relaxeaza si invinge stresul, se poate intoarce la munca si se poate descurca mai bine.

Cititul ofera mai multe cunostinte

Invatarea este un proces fara sfarsit si oamenii cauta continuu cunostinte din diferite surse. A citi careste unti este una dintre surse. Prin citirea cartilor, oamenii invata despre istorie, cultura, viata moderna, inovatie, viitor si psihologie. Pe masura ce oamenii petrec mai mult timp citind, invata mai mult si isi sporesc cunostintele. Cunostintele mai bune il pot ajuta pe designer sa devina mai bun in crearea unui design, rezolvarea problemelor, relatii mai bune si abilitati mai bune. In afara de a gasi distractie in carti, cititorii isi construiesc si dezvolta un set de cunostinte.

Cititul imbunatateste somnul

Potrivit expertilor in sanatate, oamenii ar trebui sa doarma cel putin 8 ore pe noapte. Ei recomanda somn profund neintrerupt pentru a ajuta individul sa aiba o zi relaxata. Dupa un somn linistit si adanc de noapte, individul se trezeste cu mintea improspatata si se poate concentra mai bine la serviciu sau la scoala.

Expertii in sanatate ii sfatuiesc pe oameni sa-si faca un obicei din a citi cateva pagini dintr-o carte inainte de a dormi. Explicatia lor pentru acest sfat este ca creierul este de obicei foarte activ in timpul zilei si poate avea nevoie de timp pentru a se relaxa seara. Daca creierul are nevoie de mai mult timp pentru a se relaxa, persoanei respective ii poate lua mai mult sa adoarma. Citirea unei carti inainte de culcare va ajuta mintea sa se relaxeze mai repede si individul va fi gata sa adoarma repede. De asemenea, va avea un somn profund, ceea ce este bine pentru un creier sanatos.

Cititul imbunatateste abilitatile de comunicare

Potrivit cercetatorilor, oamenii care citesc carti in mod regulat dezvolta deja vocabular mai bun. Dimensiunea vocabularului tau influenteaza foarte mult modul in care comunici eficient cu oamenii, mai ales in domenii atat de creative precum designul. Citirea unei carti, zi de zi, va ajuta designerul sa invete cateva lucruri noi zilnic si va continua sa acumuleze mai multe cuvinte pe masura ce continua sa citeasca.

Cititul iti schimba perspectiva asupra vietii

Autorii scriu carti cu o lectie in minte si spera ca toti cei care citesc cartea vor capta lectia si o vor folosi pentru a-si imbunatati viata. Pe masura ce citesti o carte, vei fi expus la lucruri pe care nu le stiai inainte. Informatiile ne schimba perspectiva, iar informatiile pe care le obtinem din carti ne pot ajuta sa gestionam situatiile intr-un mod nou. Un designer isi poate schimba perspectiva despre arta deoarece a inteles mai multe citind o carte.