Liga NationalaHandbal

Derby-ul Olteniei, galop de sănătate pentru Vâlcea

Miercuri, 21 februarie, echipa de handbal vâlceană a revenit în arenă. În Sala Traian a primit vizita formației SCM Craiova, până nu demult, principala contracandidată din lupta pentru locul 5. Formația din Bănie este însă doar o umbră a celei din prima parte a sezonului. Problemele medicale, ieșirea din circuit a golgheterei Krpez, dar și a Cristinei Zamfir Burcea, au cântărit mult în economia ultimelor jocuri. Nu mai există entuziasm, mai ales că și antrenorul Bogdan Burcea a anunțat că va părăsi echipa la vară. Elevele lui Bent Dahl au profitat de situația grea a adversarei și au câștigat cele trei puncte fără emoții. A fost un adevărat galop de sănătate în derby-ul Olteniei. În prima repriză, ”municipalele” le-au dat KO adversarelor. 22-9 s-a consemnat după 30 de minute, rezultat greu de anticipat chiar și de cei mai înfocați suporteri ai Vâlcii. Hagman a avut, până spre finalul primului mitan, mai multe goluri marcate decât întreaga echipă a Craiovei. A terminat repriza cu opt reușite. Cea mai frumoasă fază au creat-o craiovencele. Mugosa a marcat din aeriană. A fost o fază cu semne de întrebare, o ”căzută”, nesancționată, însă. Mugosa a marcat cinci din cele 9 goluri ale Craiovei din prima parte. Universitatea a mai avut alte trei marcatoare în afara ei în 30 de minute.

La cinci minute de la reluare, Craiova marcat primul gol al reprizei secunde și al 10-lea al meciului, al său. Mugosa a înscris din 7 metri. Imediat, Hagman a dus ecartul la 15 goluri, după o minge oferită pe tavă de adversară (scor 25-10). O execuție frumoasă a avut și Wollik, din plonjon, din extremă, o învârtită ce a contat pentru scorul de 26-12. Vâlcea nu s-a mai întrebuințat serios. A câștigat și partea secundă, însă nu la fel de convingător ca pe prima. Pe final, Bent Dahl le-a aruncat în luptă și pe jucătoarele tinere. Dintre acestea s-a evidențiat Mara Zaharia, între buturi. Portarul de la tineret a avut un 7 metri apărat și o aruncare din postură de 1-1 cu adversara. Hagman, menajată în ultimele minute, pare acum într-o cursă solitară pentru titlul de golgheteră a Ligii Florilor. A ajuns la 126 de reușite în acest sezon, în tricoul Vâlcii. Scorul final în Vâlcea – Craiova a fost 36-21. Așadar, punct ochit, punct lovit. Locul 5 e securizat.

Pentru SCM Rm. Vâlcea au marcat: Hagman (11 goluri), Gogîrlă (6), Wolik (5), De Jong (3), Maidhof (2), Zschocke (2), Cholevova (2), Ljepoja (2), Băcăoanu (1), Florica (1), Mușat (1).

SCM Craiova a punctat prin: Mugosa (10), Pașcan (5), Bojicic (3), Milosavljevic (2), Colac (1).

Pentru trupa de la poalele Capelei urmează derby-ul din Cupa României, cu CSM București. Va avea loc în Sala Traian sâmbătă, 24 februarie, de la ora 17.00.

Articole Similare

Back to top button