Politica

Deputatul PSD Aurel Vlădoiu consideră că

Ordonanţa prin care ţăranii sunt obligaţi să se înscrie la Registrul Comerţului este o idioţenie

Aplicarea ordonanţei care îi obligă pe ţărani să fie înregistraţi la Registrul Comerţului pentru a-şi putea vinde marfa în pieţe ar putea fi amânată, iar discuţii în acest sens vor avea loc în şedinţa de Guvern de miercuri, ca urmare a presiunilor Opoziţiei şi agricultorilor.

Deputatul PSD Aurel Vlădoiu a calificat această măsură drept „o idioţenie”. „De parcă nu le-ar fi făcut destul rău fermierilor, actuala Putere vine cu alte măsuri împotriva agricultorilor. PSD are un punct de vedere foarte clar în legătură cu acest subiect. Evident că suntem împotrivă şi vom face tot ceea ce putem pentru ca această tâmpenie să fie stopată. Sperăm că, în urma discuţiilor de miercuri de la Guvern, se va renunţa la această idioţenie. Altfel, va trebui să găsim o soluţie nu tocmai soft pentru a împiedica aplicarea acestei ordonanţe”, a spus parlamentarul social-democrat.
Potrivit Ordonanţei de Urgenţă, ţăranii nu îşi mai pot vinde produsele în pieţe fără a figura ca PFA la Registrul Comerţului. Deputatul Aurel Vlădoiu anticipează că, dacă această Ordonanţă de Guvern va rămâne în vigoare, alimentele se vor scumpi cu până la 15% în primă fază. În plus, el spune că nici ţări precum Franţa nu-i impozitează pe ţăranii care valorifică produse agroalimentare în valoare de până la 10.000 de euro. Agrostar şi PSD au cerut ca micii producători agricoli să fie exceptaţi de la obligaţia de a se înregistra la Registrul Comerţului, astfel încât să-şi poată vinde produsele în pieţe şi târguri şi după 25 aprilie. „Efectul al aplicării ordonanţei (OUG privind micii producători agricoli) este acela că producătorul agricol mic nu va mai putea să îşi desfacă producţia în pieţe şi târguri dacă nu este înregistrat la Registrul Comerţului ca persoană fizică autorizată, întreprindere individuală sau familială, determinându-l astfel să îşi vândă producţia intermediarilor. În felul acesta, se facilitează profitul uşor al samsarilor şi sărăcirea ţăranului”, a apreciat Aurel Vlădoiu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button