Diverse

Delia Matache, în concert la Râmnicu Vâlcea de Ziua Bărbatului

Ziua Bărbatului, instituită neoficial de Bergenbier, a fost sărbătorită şi la Râmnicu Vâlcea, cu un concert în restaurantul OK. Delia Matache a revenit în oraşul nostru, alături de dansatoarele ei, printre care şi vâlceanca Andreea Popescu, fiica fostului director al Uzinelor Sodice Govora, liberalul Ion Popescu. Delia Matache le-a oferit celor prezenţi un program incendiar de muzică şi dans, care a durat câteva ore.

Râmnicu Vâlcea s-a aflat pe lista organizatorilor de concerte de Ziua Bărbatului, Iaşi, Tulcea, Bucureşti, Piatra Neamţ, Cluj-Napoca, Ploieşti, Constanţa, Craiova, Ploieşti şi Timişoara fiind celelalte localităţi în care s-a sărbătorit.
Ziua Bărbatului a fost sărbătorită oficial abia pe 9 mai, conform afirmaţiilor senatorului Emilian Frâncu, care anul trecut a susţinut o iniţiativă legislativă care s-a transformat în Legea nr. 319/2009 privind instituirea în România a Zilei Tatălui şi a Mamei. Dacă Ziua Mamei era sărbătorită până acum pe data de 8 Martie, conform noii legi ea va fi sărbătorită în prima duminică a lunii mai, urmând ca, în a doua duminică, pe data de 9 mai, să fie sărbătoriţi bărbaţii. Senatorul Frâncu spune că a susţinut această iniţiativă legislativă pentru că România era singurul stat din Europa în care taţii nu aveau o zi oficială. Totodată, parlamentarul PNL crede că ambii părinţi trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi şi speră ca râmnicenii şi toţi românii să sărbătorească de acum înainte pe data de 9 mai Ziua Tatălui. „Societatea noastră serbează, de regulă, Ziua Mamei, pe 8 Martie. Deoarece România era singurul stat membru al Uniunii Europene în care nu se serba şi Ziua Tatălui, am considerat că este necesară adoptarea unei legi care să stabilească în cadru oficial Ziua Mamei şi Ziua Tatălui. Chiar dacă la început mulţi colegi au fost circumspecţi cu privire la acest aspect, şi chiar au luat în derâdere propunerea noastră, am reuşit, alături de ceilalţi iniţiatori, să convingem plenul Parlamentului să voteze proiectul de lege. Este important de precizat, de asemenea, şi faptul că în majoritatea legilor, cuvântul „maternal” a fost înlocuit de cuvântul „parental”, pentru ca şi tatăl să se bucure de aceleaşi drepturi legale, conferite, până acum, doar mamei. Îmi doresc ca şi la Râmnicu Vâlcea această zi să fie de acum sărbătorită şi să văd în parcuri tot mai mulţi tătici cu prichindeii alături, înconjurându-i cu dragoste. Pe 9 mai, vom putea cu toţii să le spunem pentru prima oară, „La mulţi ani!” tuturor tăticilor din România. Alături de mamă, ei sunt cei care pot face universul copiilor lor mai frumos”, a declarat senatorul PNL. Legea nr.319/2009 prevede instituirea Zilei Mamei în prima duminică a lunii mai şi, în premieră pentru România, instituirea Zilei Tatălui în a doua duminică a lunii mai. Proiectul de lege a fost iniţiat de Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) şi a fost susţinut în Parlament de toate grupurile parlamentare. Emilian Frâncu este singurul senator care a semnat ca iniţiator această lege.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button