Acasă Liga III Dăești Reloaded! Viitorul, victorie categorică în derby-ul local, cu Flacăra Horezu

Dăești Reloaded! Viitorul, victorie categorică în derby-ul local, cu Flacăra Horezu

1345
0

Vineri, 12 martie, pe stadionul din Zăvoi a avut loc primul meci oficial din Vâlcea, din 2021, ce a contat pentru a doua etapă din retur, din Seria a VII-a a Ligii a III-a. Adversare au fost două echipe vâlcene, Viitorul Dăești și Flacăra Horezu. Formația din Fedeleșoiu s-a întărit puternic în pauza competițională, slăbind tocmai formația din Treapt.

Acest lucru s-a cunoscut și pe teren. Dacă în tur, Viitorul a pierdut în Treapt cu 3-1, de această dată a reușit să câștige detașat. A obținut cea mai categorică victorie din acest sezon. Formația coordonată din teren de Adi Popa s-a impus cu scorul de 4-0 în fața ”olarilor”. Diferența a fost făcută în prima repriză. Meciul a început, practic, de la 1-0. În minutul 2, dăeștenii au profitat de apărarea visătoare a oaspeților. Fundașul Samson Nwabueze s-a trezit cu mingea la picior și a avut de îndeplinit o simplă formalitate.

Elevii lui Mangalagiu au încercat să treacă peste șocul primirii golului. În minutul 7, au avut o șansă mare de a restabili echilibrul pe tabelă. Ion Marian a plecat din spate, la limita off-side-ului, a câștigat prim-planul, a pătruns în careu și i-a scos balonul pe șut lui Dobrescu, care a trimis spre colțul lung, însă Marinoiu a reușit să rețină. Două minute mai târziu, defensiva horezenilor a fost din nou surprinsă, la o fază simplă. Adi Popa l-a ”servit” pe Costea, iar atacantul Flacărei a dublat avantajul echipei sale. În minutul 18 meciul era deja jucat. Din flancul drept, Adi Popa a centrat pe 11 metri, pentru Florin Costea, iar atacantul Viitorului a căzut de lângă adversar. Arbitrul a indicat punctul cu var. Pîrvu a transformat lovitura de pedeapsă și a dus scorul la 3-0. Imediat, Ion Marian a avut șansa de a reduce din handicap, dar s-a opus golului Marinoiu, care a respins balonul în corner. Au urmat alte două faze de atac ale horezenilor. La una au cerut penalty, pentru jucarea mingii cu mâna, iar la alta, o lovitură liberă din apropierea suprafeței de 16 metri, însă niciuna dintre faze nu a fost judecată în favoarea lor. Repriza s-a încheiat cu o mare ocazie de 4-0 a gazdelor. Sebi Preda nu a reușit să o valorifice.

A fost, totuși, 4-0. În secunda 25 din repriza a doua, Adi Popa i-a pasat lui Vasile, care a pătruns din partea dreaptă, a centrat în careu, mingea a ajuns până la urmă la Costea. ”Cioară” a șutat, apărarea a respins, dar balonul a revenit tot la atacantul Dăeștiului, care, din a doua încercare, nu a mai ratat, realizând ”dubla”.  După acest gol, formația din Fedeleșoiu s-a oprit. Nu a mai forțat. Horezenii au încercat să reducă din diferență, dar fără succes. Partida s-a terminat la scorul de 4-0 în favoarea grupării din Dăești, care, după ”încălzirea” cu Flacăra, va avea cel mai important test din această a doua parte a sezonului, în deplasare, la Avrig, cu lidera Viitorul Șelimbăr. ”Olarii” vor juca, runda viitoare, la Horezu, cu Măgura Cisnădie.

Viitorul Dăești: Marinoiu – Vasile (M. Roșianu, min. 69), Mocioacă, Munteanu, Samson, Precup, Iordache (Georgescu, min. 63), A. Popa (Bunescu, min. 77), Preda (Pufu, min. 77), Pîrvu, Costea (Neacșu, min. 69). Antrenor: Marian Deaconescu.

Flacăra Horezu: D. Vlădoi – Mihăescu (Bîrziche, min. 63), Bălan, Moldovan, Grosu, Pencea, Comănescu, Simeanu (Ruican, min 70), I. Marian, Nuță (Horumbă, min. 28 ), Dobrescu (Turcin, min. 70). Antrenor: Gabi Mangalagiu