Politica

Dacă Valentin Iliescu ajunge preşedinte al pedeliştilor vâlceni,

În Consiliul Judeţean va fi refăcută coaliţia PDL-PNL

Social-democraţii vâlceni au intrat în gardă după ce senatorul Emilian Frâncu, liderul municipal al PNL, a lansat, joi, un scenariu referitor la o posibilă schimbare a majorităţii din Consiliul Judeţean, în următoarea lună.
Parlamentarul a sugerat că, în condiţiile în care Valentin Adrian Iliescu va ajunge preşedinte al PD-L Vâlcea, n-ar fi exclus ca pedeliştii şi liberalii să intre din nou în alianţă. Anunţul făcut de Emilian Frâncu vine după ce, de curând, VAI s-a exprimat împotriva colaborării dintre PD-L şi PSD, pe motiv că, astfel, Ion Cîlea va avea asigurat un nou mandat de preşedinte la nivel judeţean.

Dumitru Persu nu se teme

Comentând acest scenariu, Dumitru Persu, vicepreşedintele PSD al CJV, a afirmat că nu-i este teamă că şi-ar putea pierde funcţia. „Alianţele în Consiliul Judeţean se pot schimba oricând, pentru că, în această structură, în momentul de faţă, există doar 3 formaţiuni politice, sensibil egale ca număr de consilieri judeţeni. Şi, din câte văd eu, în politică, sunt lăsate total deoparte principiile sănătoase, considerentele legate de competenţele unor oameni. Se lucrează, din nefericire, pe interese de grup. Nu se mai gândeşte nimic în interesul comunităţii. Ca să vă dau un exemplu concret, vreau să vă spun că tocmai am participat la o discuţie şocantă. Mi-e pur şi simplu jenă că fac parte din aceste structuri. Am dezbătut problema majorării tarifului la apa furnizată de APAVIL, societate a Consiliului Judeţean. Colegii cu care am dialogat pe tema asta erau total pe dinafară şi am mai constatat că nu urmăresc decât chestiuni legate de politic, să-şi facă imagine, să servească pe nu ştiu cine. Preţul apei este îngheţat de vreo doi ani, deşi în acest interval furnizorii APAVIL-ului au scumpit într-o veselie materiile prime. APAVIL nu mai are altă cale acum decât să mărească şi el preţul. Altfel, această societate, ce aparţine, repet, Consiliului Judeţean, intră uşor-uşor în faliment. Şi, în plus, nu e vorba de o scumpire spectaculoasă, cum greşit au înţeles unii. E vorba de circa 2 bani pe metrul cup. Dacă nu va exista voinţă politică pentru a se înţelege aceste lucruri şi nu se va acţiona în consecinţă, APAVIL se închide”, a apreciat Dumitru Persu, menţionând că, în momentul de faţă, un metru cub de apă furnizat de APAVIL costă doar 0,63 lei.

Soarta APAVIL, pusă sub semnul întrebării din cauza intereselor politice

Întrebat cine se opune salvării societăţii, reprezentantul PSD a explicat că sunt consilieri PD-L interesaţi ca, la APAVIL, să se facă restructurări masive, deşi funcţionează cu un număr subdimensionat de angajaţi. „Sunt interesaţi ca Primăria Râmnicului să-şi ducă la bun sfârşit planul legat de crearea şi folosirea propriei surse de apă. Şi cum? Fără să întrebe pe populaţia, pentru că eu nu cred că râmnicenii doresc o sursă de apă, pe care să se cheltuiască zeci de miliarde de lei, şi care să fie asigurată din 7 canale de scurgere, pe care vin toate bolile de la Olăneşti. Vă mai spun şi altceva. Într-o vară, Olăneştiul secase de nu mai rămăsese nici cât degetul. Dacă se întâmplă din nou? De ce să se bage bani în chestia asta? Care e logica, când sursa Brădişor, de unde vine apă de izvor, din vârful muntelui, asigură fără probleme consumul tuturor localităţilor vâlcene, până la Drăgăşani? Le-am şi spus consilierilor PD-L, care se făceau că nu înţeleg, pe o chestie ca asta, am putea să dăm în judecată Primăria pentru subminarea economiei locale. De ce? Pentru că noi am cheltuit sute de miliarde pentru Brădişor, din bugetul statului. Păi, cine va accepta să vină acum marele Gatsby să spună: mie nu-mi mai convine, vreau să falimentez APAVIL-ul? Şi pentru asta să cheltuieşti alte sute de miliarde, pe care în final tot populaţia le suportă. I-am mai spus eu ăstuia că nu e om de onoare, de cuvânt şi că modul în care acţionează e jalnic, nedemn de un primar de municipiu. Orice ar fi, eu nu-l las să se joace cu viaţa a zeci de mii de oameni”, a adăugat social-democratul, lăsând să se înţeleagă că reprezentanţii PD-L din CJV, care acţionează împotriva APAVIL, sunt de fapt mesagerii lui Romeo Rădulescu.

Pedeliştii, un pic mai serioşi decât liberalii

Referindu-se la VAI şi planurile diabolice ale acestuia, Dumitru Persu a pus câteva întrebări la care nu aşteaptă răspunsuri: „Cine e domnule ăsta? Ce cunoaşte ăsta? Ce ştie să facă? De unde a aterizat la Vâlcea? De când a devenit şi ăsta expert în problemele judeţului nostru? Eu ştiu că ăsta a fost unul dintre cei mai mari PUNR-işti şi nu lipsea la niciun miting al PRM, PSD în care se striga „Jos Băsescu!”, „Jos clica ţărănistă!”, „Jos clica cederistă!”, „Jos clica pedistă!”. A fugit la România Mare, a aterizat şi pe la PSD. Un afacerist de două parale! Când eram subprefect, a venit şi ne-a ţinut o prelegere despre distrugerea României cu pediştii şi maghiarimea în cârcă, susţinuţi de trădătorii de neam şi de ţară. Mi se făcuse pielea de găină! Acum e pro Băsescu; te-apucă sila! Dacă unul ca ăsta ajunge preşedinte la PD-L Vâlcea, înseamnă că restul sunt nişte nulităţi, ceea ce eu nu cred. Eu cred că Jurcan, Bulacu, Vâlcu, Moise, Zamfirescu, dar nu numai, sunt oameni inteligenţi, care nu se vor lăsa călcaţi în picioare. Însă, presupunând prin absurd, că ajunge ce visează, atunci vă spun că PD-L Vâlcea se va stinge ca lumânarea. Acest VAI va îngropa partidul. Nu va face nimic, pentru că nici nu poate şi nu e în stare să ajute. Acest Agamiţă Dandanache poate, în schimb, să mintă, să promită. Atât!”. În ciuda criticilor dure la adresa partidului de guvernământ şi a unor lideri PD-L, secretarul executiv al PSD Vâlcea a menţionat că a militat pentru menţinerea alianţei cu pedeliştii în CJV considerând că aceştia sunt „mai serioşi decât actualii lideri liberali, Frâncu şi Buican”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button