Diverse

Dacă râmnicenii vor alege în funcţia de primar un om capabil să-l convingă pe Benone Lazăr că este bine intenţionat în ceea ce priveşte viitorul sportului din acest judeţ,

Pirnea GeorgeVâlcea ar putea avea din nou echipă de Liga I

* George Pirnea, directorul executiv al AFC Internaţional Curtea de Argeş, a declarat pentru „Arena vâlceană” că aceasta este o idee pentru care va lupta cu toate puterile sale

• Domnule George Pirnea, cu puţină vreme în urmă, aţi renunţat la funcţia de conducere deţinută în cadrul companiei Urban, întorcându-vă cumva la prima dumneavoastră dragoste – sportul. De mai bine de o lună, faceţi parte din Executivul Companiei Lazăr Internaţional. Totuşi, cum a fost despărţirea de foştii colegi?

– Vă daţi seama că a fost foarte grea. La Urban, am întâlnit un colectiv de oameni deosebiţi, cărora le mulţumesc pentru tot. Mi-a mai pus cineva această întrebare, însă o perioadă n-am mai dorit să apar în mass-media. Aveam nevoie de o perioadă de linişte, iar această linişte nu ţi-o oferă nimic altceva mai bine decât propriul cămin. Un cămin de care sunt foarte mândru. De curând, am devenit şi bunic, fiica mea cea mare, Bianca, născând o fetiţă superbă, Medeea, de care toată familia este îndrăgostită.

• Ce aţi mai făcut în ultima perioadă?

– Păi, în ordine cronologică, după ce am plecat de la Râmnicu Vâlcea, din funcţia de director al societăţii Urban, asta se întâmpla prin aprilie 2009, am fost timp de 6 luni şef al Serviciului Comercial pe toată compania. Iar din ianuarie 2010, sunt director executiv al AFC Internaţional Curtea de Argeş, echipă de fotbal din prima ligă a ţării, proprietarul acesteia fiind bine cunoscutul om de afaceri Benone Lazăr, care, cum ştiţi, este vâlcean. Deşi despărţirea de Urban a fost foarte grea, am satisfacţia că am lăsat în urmă o societate puternică, cu profit, chiar dacă redevenţa pe care o plătea societatea aici, la Râmnicu Vâlcea, era şi este în continuare foarte mare în comparaţie şi cu suma încasată de Urban. Făcând un remember al acestei perioade, aş adăuga că, la Urban, am găsit un colectiv foarte bun, format din specialişti şi sunt mândru că am lucrat cu oameni de toată isprava. Aş aminti în primul rând, dacă îmi permiteţi, de echipa de licitaţii, alcătuită din profesionişti de mare valoare: Corina Toma, Iulia Hodoroagă, Areta Căpraru, Denisa Zăvoianu, Ion Cîrjan, Georgel Ghimiş, Mitică Drăgănescu, Ion Terpeşel, Bogdan Alevizache, Dan Găitănaru. N-aş vrea să nu-i amitesc şi pe primarii de excepţie cu care am colaborat. Mă refer la cei de la Vlădeşti – Sorin Ghiţă, Păuşeşti Măglaşi – Alexandru Dediu, Budeşti – Gheorghe Mirea, Mihăeşti – Nicolae Stănică, Vaideeni – Ivan Jinaru… şi lista ar putea continua. Am avut o relaţie excelentă şi cu edilii de la Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău şi cei doi viceprimari: Eusebiu Veţeleanu şi Romeo Rădulescu. Am preluat societatea cu patru contracte şi, cu sprijinul oamenilor pe care i-am enumerat, am ajuns la aproape 40. Am colaborat foarte bine şi cu doamna Diana Dumitru, cea care a implementat alături de noi normele de salubritate la Râmnicu Vâlcea, o persoană de un profesionalism nemaiîntâlnit. Sigur că, la fel de bine, am conlucrat şi cu doamna Daniela Ştefoane, actualul director de la Programe Externe în Primăria Râmnicului. Alături de toţi aceşti oameni, am derulat o campanie foarte bună pentru implementarea colectării selective. Sigur, însă, că nu ar fi fost posibile toate aceste rezultate dacă n-aş fi beneficiat de încrederea şi sprijinul total al directorului general Teodor Florescu, căruia ţin să-i mulţumesc în mode special. Cred că satisfacţia sa este cel puţin la fel de mare ca şi a mea pentru rezultatele de la Râmnicu Vâlcea. Sigur că şi la Bucureşti am întâlnit oameni de mare calitate. Bogdan Constantinescu, Alex Predoi, Ludovic Vass, Gigi Ene, Mihaela Ilie, Dan Dehelean şi Adrian Brănescu sunt doar câţiva dintre ei. Sunt mândru că am făcut parte din conducerea acestei societăţi şi le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine, de la directorul general, până la şoferi, încasatori şi simpli lucrători de salubrizare.

• Cum v-aţi acomodat la Piteşti?

– Am o activitate bogată, aşa că nu prea e timp de acomodare. Eu, de exemplu, răspund în primul rând de activitatea echipei. În acest moment, ne luptăm să rămânem în Liga I a fotbalului românesc, pentru că, vă spun, e un adevărat teren de luptă. Ne-am fixat însă ca obiectiv această chestiune, să nu retrogradăm, şi facem toate eforturile să ne îndeplinim acest target.

• Cum priviţi venirea pe banca tehnică a domnului Ionuţ Badea?

– A fost un pas înainte pentru club. Imediat s-au văzut rezultatele. Echipa a fost neînfrântă în ultimele 4 partide. Am bifat o victorie în deplasare, la Braşov, în faţa echipei gazdă, dar şi două rezultate de egalitate cu Gaz Metan şi Poli Iaşi. Am mai avut o victorie pe teren propriu, cu Gloria Bistriţa. Am pierdut, ce-i drept, două partide, una dintre acestea fiind cea cu Dinamo, un meci însă, aşa cum aprecia Ion Crăciunescu, în care am fost dezavantajaţi de câteva greşeli de arbitraj. Din păcate, am mai făcut un egal cu Pandurii Târgu Jiu, dar suntem optimişti. Cu toate că, în continuare, ne aşteaptă un parcurs greu, putem evita retrogradarea. E o convingere a mea. Echipa e tânără, ambiţioasă, bine instruită şi nu are griji financiare pentru că patronul Benone Lazăr face tot ceea ce-i stă în putere pentru a asigura echipei cele mai bune condiţii.

• Unde jucaţi?

– Pe stadionul Nicolae Dobrin. De curând, am depus documentaţia – împreună cu vicepreşedintele Clubului, Manuel Marinescu, m-am ocupat de această problemă – pentru licenţierea clubului şi în 2011-2012. Formaţia noastră va disputa, aşadar, meciurile de acasă tot pe acest stadion.

• Se spunea, la un moment dat, că echipa se va muta la Râmnicu Vâlcea şi toată lumea de aici şi-ar dori ca acest lucru să se întâmple. S-a renunţat la această idee?

– Nu. Şi Râmnicu Vâlcea este una dintre opţiunile noastre. Se ştie, cum ai spus şi tu, de tatonările dintre Primărie şi Benone Lazăr, dar deocamdată nu s-a avansat cu discuţiile. Cine ştie, poate că în viitorul apropiat, se vor tranşa lucrurile. Eu asta cred. Cert este că, dacă s-au blocat negocierile, asta nu e din cauza noastră.

• Cum este relaţia cu CSM? Mai colaboraţi în vreun fel?

– Relaţiile sunt foarte bune şi evident că în continuare colaborăm. Drept dovadă, în lotul vâlcenilor este şi un jucător de la noi, Ciucur, pe care l-am dat împrumut CSM-ului, gratuit, bineînţeles. În pregătiri au fost şi alţii, însă Artimon nu i-a păstrat. Nu ştiu motivele.

• Apropo de acest subiect, aţi văzut că s-a schimbat banca tehnică la CSM. Ce părere aveţi?

– Da, am văzut şi îi urez mult succes lui Teleşpan. Sunt surprins însă că nu-l văd pe banca tehnică, alături de el, pe Cristi Lazăr. Eu cred în amândoi.

• Credeţi că Oltchim va câştiga Liga Campionilor?

– Da, cu siguranţă. Dacă trece de Gyor, câştigă fără îndoială. Eu cred că va trece şi îmi doresc acest lucru, pentru că sufletul meu a fost şi va rămâne aici, la Vâlcea. Sunt mândru de performanţele echipei de handbal, o echipă căreia, într-adevăr, îi face cu ochiul Liga Campionilor. Chiar dacă peniţa mea a fost uneori mai acidă la adresa unui tehnician efemer, adus dintr-un ţinut în care principal brand este palinca. Dar, revenind, şi repet, sufletul meu este lângă Oltchim. Nume precum Cristina Neagu, Patricia Vizitiu, Adina Meiroşu, Oana Manea, Ionela Vărzaru sau Cristina Vărzaru sunt doar câteva pentru care şi eu m-am bătut să ajungă la Vâlcea, cu posibilităţile şi mijloacele mele. Am şi reuşit acest lucru. Felicit conducerea Oltchim pentru ceea ce a reuşit, felicit clubul, pe domnul Gavrilescu, pentru că, trebuie să recunoaştem, el se confundă cu performanţa la Oltchim. Eu sper că şi dacă Oltchim va câştiga Liga Campionilor, domnia sa va rămâne lângă echipă, măcar dintr-o funcţie onorifică, iar lupii tineri, Luca şi Diculoiu vor reuşi să se ridice la aceleaşi valenţe profesionale.

• Intrând puţin şi în teme politice, aş vrea să vă întreb cum priviţi competiţia pentru funcţia de primar al Râmnicului?

– Râmnicu Vâlcea este în continuare perceput drept oraşul pensionarilor, deşi din cauza hackerilor i s-a mai şters un pic din această imagine. Dacă pensionarii ies în masă la vot, câştigă Remus Grigorescu, reprezentantul PSD. Însă, eu cred că nu va fi aşa. Cei trei crai, Grigorescu, Pistol şi Rădulescu, se bat de la egal la egal. E posibil orice. Unii spun că va fi un tur doi cu Romeo Rădulescu şi Remus Grigorescu, însă nu mare ar fi mirarea, ca în vorba aceea, când doi se ceartă, al treilea, Bogdan Pistol, să culeagă laurii victoriei. Mai ales că Pistol e susţinut cu toată forţa de un politician cum Vâlcea nu are altul: senatorul Emilian Frâncu. Anticipez o luptă foarte strânsă, cu un Romeo Rădulescu în postura de principal favorit, pentru că beneficiază de imaginea fostului primar, dar rămâne de văzut dacă Râmnicul a fost al primarului Gutău, al omului gospodar Mircia Gutău, sau al PD-L. Rămâne de văzut dacă râmnicenii l-au apreciat pe gospodarul Mircia Gutău sau pe omul politic Mircia Gutău. Remus Grigorescu vine cu aura unui intelectual rasat, dar voturile vin după multă muncă, după o campanie din uşă în uşă. Dacă Ion Cîlea îl ajută atât de mult cât trebuie, are şanse, dacă nu, pierde. Revenind la Bogdan Pistol, eu cred că a învăţat ceva din prima experienţă, în 2008, când a candidat cu Mircia Gutău şi a obţinut locul al doilea. Dacă mergem pe acest principiu, el ar trebui să fie noul primar al Râmnicului. Dacă în turul doi, va funcţiona coaliţia de la prezidenţiale, PD-L e în mare pericol şi poate pierde lupta. Aştept cu nerăbdare răspunsul la două întrebări: Are nevoie Râmnicul de schimbare? Dacă da, cu cine?

• După alegeri, veţi continua discuţiile, cu noul primar, pentru aducerea echipei la Vâlcea?

– Avem toată deschiderea în acest sens. Eu cred că, în scurt timp, Râmnicul va avea o echipă de Liga I, care să se numească, nu ştiu, Internaţional Râmnicu Vâlcea sau undeva pe aici. Important este ca cei care vor câştiga alegerile să-l convingă pe Benone Lazăr că sunt foarte serioşi. Am uitat să fac o precizare: am asentimentul lui Benone Lazăr şi voi invita toată presa vâlceană, pe la finele verii, la Curtea de Argeş, pentru că undeva în apropiere, la Valea Iaşului, vom inaugura cea mai modernă bază sportivă din România. Va avea trei terenuri de fotbal, centru SPA, semi-nocturnă, vor fi şi câteva hoteluri, săli de pregătire. Investiţia e de câteva milioane de euro. Clubul va deveni în scurt timp unul dintre cele mai puternice din ţară. Bine, are în spate o societate extrem de puternică, care acţionează în zona transporturilor. Probabil ştiţi – a fost desemnată, luna trecută, a treia firmă din Europa în ceea ce priveşte calitatea şi managementul în transporturi. Un premiu internaţional primit de Benone Lazăr la Bruxelles şi de care suntem foarte mândri.

• Din câte ştiu, Internaţional Lazăr Company are în jur de o mie de TIR-uri şi desfăşoară şi activităţi industriale. Activează în toată Europa şi chiar şi în Asia.

– Într-adevăr, activează în peste 30 de ţări şi, pe lângă ceea ce ai spus, mai are şi activităţi în zona turismului.

• Am înţeles că, mai nou, camioanele companiei, duc Duster în Europa de Vest. E doar un zvon?

Nu, informaţia este corectă. Automobile Dacia a demarat exporturile pentru cel mai nou model din gamă, SUV-ul Duster, zeci de unităţi fiind transportate zilnic de compania Hoedlmayer Lazăr, din grupul de firme patronat de Ion Lazăr. Sunt livrate zilnic, pentru pieţele de export, unde se realizează 85% din vânzările mărcii, între 150 şi 300 de unităţi.

Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button