DiverseHandbal

Dacă produce surpriza, sâmbătă, contra campioanei României, SCM Rm. Vâlcea va fi cu un pas în semifinalele Cupei. Adversar din Divizia A în sferturi

Din optimile Cupei României Râureni la handbal feminin a mai rămas de disputat un singur meci. Va avea loc la Vâlcea, sâmbătă, 24 februarie. SCM va înfrunta cea mai bună echipă din România, CSM București. Săptămâna aceasta s-a stabilit țintarul și pentru sferturi. Culoarul, în continuare, va fi favorabil pentru semifinale pentru câștigătoarea din Sala Traian. Dacă elevele lui Bent Dahl vor reuși să producă surpriza cu CSM București, vor înfrunta, în sferturi, o echipă de Divizia A. Este vorba despre CSM Slatina, grupare care, în turul precedent, a trecut de Dacia Mioveni cu scorul de 25-23. Partida dintre SCM Rm. Vâlcea / CSM București și CSM Slatina va avea loc la Vâlcea sau în Capitală. Deci nu la Slatina. În sferturi mai sunt calificate: Gloria Bistrița, Rapid, Gloria Buzău, Dunărea Brăila, CSM Tg. Jiu și HC Zalău. CSM Slatina este singura formația din eșalonul secund care va fi prezentă în această fază. Partidele din sferturi vor avea loc în jurul datei de 13 martie.

O clasare în fazele superioare ale Cupei României contează și pentru calificarea în cupele europene. Anul trecut, CSM Tg. Jiu, echipa aflată acum în lupta pentru evitarea retrogradării din Liga Florilor, a ajuns în EHF European League prin Cupa României. A terminat grupa din care a făcut parte pe ultimul loc. În schimb, celelalte două reprezentante ale României în competiție, Dunărea Brăila și Gloria Bistrița, s-au calificat în sferturi de pe primul loc în grupele din care au făcut parte. În faza următoare, Brăila va da piept cu Podravka Koprivnica, iar trupa selecționerului Florentin Pera, Gloria Bistrița, va înfrunta Motherson, din Ungaria. Dintre echipele care au jucat în Champions League, Rapid s-a oprit din drum. CSM București s-a calificat în play-off, unde va da peste Krim Ljubljana.

 Cupa României Râureni (Handbal Feminin) / Sferturi

  • Miercuri, 13 martie:

Învingătoare SCM Rm. Vâlcea / CSM București – CSM Slatina    __-__

CSM Tg. Jiu – Gloria Bistrița                        __-__

SCM Gloria Buzău – Rapid București       __-__

Dunărea Brăila – HC Zalău                           __-__

Articole Similare

Back to top button