Politica

Dacă îşi doreşte cu adevărat,

Iordache Petre-OcneIon Cîlea îl poate ajuta pe Petre Iordache să relanseze turismul în Ocnele Mari

• Prin parteneriat, instituţiile conduse de cei doi politicieni pot finaliza lucrările la baza de tratament, introducând-o apoi în circuitul turistic

Petre Iordache, primarul oraşului Ocnele Mari, nu a renunţat la ideea amenajării unui ştrand, cu fonduri europene, în zona fostului câmp de sonde II. De altfel, democrat-liberalul a inclus deja acest proiect într-un concept pe care l-a denumit „Fabrica de sănătate”.

„Fabrica de sănătate reprezintă un concept unitar despre Ocnele Mari şi se axează pe nişte direcţii foarte clare, plecând de la valorificarea arealului turistic, a minei de sare, unde bolnavii de astm vor putea face cură. Se va face un nou ştrand şi în zona respectivă, la suprafaţă. Îl va amenaja Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea şi cred că aceasta ar fi o investiţie binevenită pentru comunitatea noastră”, a explicat edilul PD-L. Petre Iordache s-a referit şi la cele două ştranduri existente la Ocnele Mari, sugerând că, în condiţiile în care condamnarea omului de afaceri Nicolae Minea va rămâne definitivă şi irevocabilă, Primăriei îi va fi mai uşor să le recapete. „Nu vă ascund că sunt optimist. Stau să mă rog în fiecare an să deschidă ştrandurile!? Dacă instanţa ni le dă nouă, vă daţi seama că, în jurul acestor ştranduri, putem dezvolta mult mai rapid turismul. Avem foarte multe idei, dar probleme, cum sunt şi acestea cu ştrandurile, ne cam ţin pe loc. La Ocnele Mari, se poate face tratament, se pot organiza drumeţii. Putem face chiar şi iniţieri în arheologie”, a mai spus Petre Iordache. Cât priveşte dezvoltarea capacităţilor de cazare în localitate, reprezentantul PD-L a făcut cunoscut că baza de tratament preluată de la Romtrans a fost dată unui investitor, însă, acesta a pierdut şansa de a continua construcţia şi de a o introduce în circuitul turistic. „S-a bazat pe o finanţare de la Uniunea Europeană. Nu a reuşit să acceseze fonduri şi, conform contractului încheiat cu noi, trebuie să ne dea la bugetul local şi un miliard. Parcă-mi şi pare rău de ei, dar n-am ce le face. În fine, acum, m-am gândit la o altă variantă: ne luăm înapoi baza de tratament, care, cum spuneam, nu e terminată, şi încercăm să facem un parteneriat cu Consiliul Judeţean Vâlcea. Am discutat deja pe această temă cu preşedintele Ion Cîlea, care a părut încântat de idee. Un interes aparte a manifestat şi Societatea Naţională a Sării, care lucrează la un studiu de fezabilitate în acest sens”, a mai precizat primarul Petre Iordache.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button