Alte sporturi

Cursa de ciclism organizată de DSJ s-a bucurat de un real succes

Ciclism* 80 de persoane, printre care s-au numărat preşcolari şi pensionari, au militat în favoarea eco-mişcării

Direcţia pentru Sport a Judeţului Vâlcea a organizat sâmbătă, 31 iulie, în colaborare cu Primăria Râmnicului, Primăria Băile Olăneşti, Garda Naţională de Mediu, Radio România Actualităţi şi Vizal cea de-a doua ediţie a campaniei „Spune «NU» Poluării!”, ce a constat într-o cursă de ciclism pe traseul Rm. Vâlcea – Băile Olăneşti, pe o distanţă de 20 kilometri. Competiţia a adunat la start aproximativ 80 de iubitori ai sportului, printre concurenţi numărându-se copii ce abia au buchisit tainele alfabetului precum şi pensionari „cu acte-n regulă”. În 2010, evenimentul desfăşurat sub egida DSJ Vâlcea a adunat mult mai mulţi iubitori ai sportului decât anul trecut, campania „eco-sportivă” dovedindu-se a fi una extrem de bine organizată. La final, competitorii, împreună cu staff-ul care s-a preocupat de buna organizare a evenimentului (poliţişti, jandarmi şi asistenţi medicali) au luat prânzul la o terasă din staţiune, primind, totodată, diplome pentru susţinerea acordată.

Dobriţoiu are „cea mai urâtă” bicicletă, Balaban – cea mai tunată

Pentru a da o notă de atractivitate competiţiei, DSJ a acordat participanţilor premii speciale, prin care să-i încurajeze ca şi anul viitor să fie ia parte la mişcare. Astfel, juriul a deliberat că Nicu Dobriţoiu, antrenor de box în cadrul CS Chimia Rm. Vâlcea, este mândrul posesor al celei mai urâte biciclete, motiv pentru care a primit o diplomă. La startul ce a avut loc în dreptul Primăriei Râmnicului, Dobriţoiu îşi exprima regretul că nu dispune de o bicicletă performantă şi se temea ca, până la sosirea în Olăneşti, să nu facă vreo pană. În vârstă de 55 de ani, antrenorul de box este recunoscut pentru apetitul său pentru sport, acesta participând la mai toate competiţiile organizate în plan judeţean, fie că vorbim de maraton, semi-maraton sau ciclism. „Mă pregătesc în fiecare zi, în primul rând, pentru sănătatea mea”, spune Nicu Dobriţoiu.
În schimb, Alexandru Balaban a făcut furori cu bicicleta sa desprinsă parcă din benzile desenate, cu maşinării SF. Echipată cu un sistem audio compus dintr-un subwoofer, baterie de maşină şi boxe, şi împopoţonată cu zeci de luminiţe multicolore, „răgălia” lui Balaban a întors toate privirile, apariţia sa stârnind aplauze la scenă deschisă.

Familia Tarbă e la putere

Printre cei premiaţi, s-au numărat şi fraţii Tarbă, care au acaparat podiumul la categoria de vârstă sub 20 de ani. Lucian, Emilian şi Andrei au concurat şi cu prilejul ediţiei de anul trecut, atunci când s-au clasat tot pe poziţii fruntaşe. Aşadar, sportul rămâne şi în 2010 la loc de cinste în familia Tarbă. DSJ Vâlcea a mai acordat premii şşi celor care au ocupat primele locuri la categoria 20-30 de ani: Doru Gavrilă, Marius Nicolae şi Mirescu Cătălin, între 30-50 de ani: Andrei Oşanu, Mugurel Pârşcoveanu şi Simion Marian şi persoanele peste 50 de ani: Dan Zaharia, Nicolae Dobriţoiu şi Florina Stancu. Cel mai vârstnic participant s-a numit Alexandru Poenaru, fiind născut în 1945.
„Aş dori să le mulţumesc participanţilor, sponsorilor Sanovita, Citroen, şi tuturor colaboratorilor pentru susţinerea acordată în aceste vremuri de criză financiară. Pe viitor, ne dorim ca mentalitatea vâlcenilor să se schimbe în sens pozitiv şi cât mai multe persoane să participe la aceste gen de acţiuni”, a punctat Adrian Comănescu, şeful Direcţiei pentru Sport a Judeţului Vâlcea. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button