Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga II

CSM va fi echipa cu cea mai mică medie de vârstă din Liga a II-a

* din cauza crizei financiare, oficialii clubului vâlcean se văd nevoiţi să renunţe la jucători experimentaţi şi să arunce în luptă foarte mulţi juniori

Săptămâna trecută, conform programului pus la punct de antrenorul Dumitru Teleşpan, CSM Rm. Vâlcea (mai precis ce a mai rămas din echipa fanion a judeţului) s-a reunit la Stadionul „Municipal” din Zăvoi. La prima întâlnire din această vară au fost prezenţi doar jucători tineri, majoritatea din pepiniera proprie. De altfel, dată fiind criza financiară cu care gruparea din Zăvoi se confruntă – fie că echipa va evolua în Liga a II-a, fie că va evolua în Liga a III-a – lotul pentru sezonul viitor va fi compus în general din fotbalişti de perspectivă. Practic, dacă politica de austeritate a oficialilor din Zăvoi rămâne valabilă până la startul campionatului, CSM va fi formaţia cu cea mai mică medie de vârstă din eşalonul secund al fotbalului românesc.

10 jucători au părăsit Zăvoiul în această vară

În primele zile de după reunire, antrenorul Dumitru Teleşpan a avut la antrenamente numai jucători tineri, cei mai experimentaţi fiind Dumitru Stanca, Iosif Melcea, Adrian Dandea, dar şi Bogdan Vişa, care a revenit la Rm. Vâlcea după împrumutul la Voinţa Sibiu. Altfel, după ce Internaţional Curtea de Argeş s-a retras din Liga I, în Zăvoi s-ar putea întoarce şi Răzvan Dobre, care spera să se legitimeze în această vară la echipa sponsorizată de Benone Lazăr. Cel mai probabil, Dobre va avea însă soarta celorlalţi fotbalişti cu salarii mari, conducerea clubului vâlcean urmând a purta negocieri pentru a-i rezilia contractul. Până în prezent, în această vară, CSM s-a despărţit oficial de 10 jucători: Dorian Perianu (portar), Ciprian Dinu, Sergiu Popescu, Şerban Moraru, Lucian Pârvu, Ciprian Ionaşcu, Marius Curtuiuş, Mihai Deaconescu, Elod Vajda şi Alexandru Ciucur.

Tinereţea lotului poate afecta rezultatele „municipalilor”

După ce, la reunirea echipei în vederea reluării pregătirilor pentru viitorul sezon, au fost prezenţi doar fotbalişti vâlceni, antrenorul Dumitru Teleşpan este sceptic în privinţa şanselor pe care CSM-ul le are de a se salva de la retrogradare şi în următorul campionat, dacă „municipalii” vor evolua până la urmă tot la acest nivel competiţional.
De altfel, încă de la finalul sezonului trecut, Teleşpan s-a convins că misiunea va fi una de-a dreptul imposibilă. Tehnicianul rămas să gestioneze situaţia în Zăvoi după plecarea lui Alin Artimon a şi oferit la vremea respectivă un răspuns cât se poate de clar în privinţa faptului că nu i se pare de bun augur să folosească prea mulţi jucători vâlceni în echipă: „Aş vrea ca în echipa asta să aibă loc cât mai mulţi vâlceni, dar se pare că, cel puţin deocamdată, acest lucru nu se poate. Cine va încerca să forţeze lucrurile în această privinţă, adică să mizeze mai mult pe vâlceni, o va face, probabil, cu riscuri foarte mari, care pot aduce rezultate negative!”.

Dumitru Teleşpan: „Avem nevoie şi de câţiva fotbalişti experimentaţi”

Poate tocmai de aceea, Teleşpan a precizat atunci că nu ar trebui ca echipa din Zăvoi să se bazeze doar pe jucători tineri. „Pe lângă tinerii noştri talentaţi, care trebuie să fie păstraţi lângă echipă, avem nevoie şi de câţiva jucători experimentaţi, pentru că improvizaţiile nu fac bine şi nu aduc rezultate pozitive. Juniorii au, de regulă, evoluţii controversate. Sunt puţini cei care joacă bine constant. Fundaşul Petre Goge a fost o excepţie din acest punct de vedere”, a specificat Teleşpan.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button