Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga II

CSM Rm. Vâlcea – FC Baia Mare 1-2

Atitudine de vacanţă

• scăpaţi de grijile retrogradării, jucătorii antrenaţi de Dumitru Teleşpan au abordat prea relaxaţi meciul de sâmbăta trecută, ultimul pe care l-au disputat pe teren propriu în actualul sezon
• lipsa de concentrare a „municipalilor”, în special în fazele de atac, a făcut ca oaspeţii să plece din Zăvoi cu toate cele trei puncte puse în joc

Puţini spectatori (adică doar vreo 300) au ţinut să fie prezenţi la ultima partidă a CSM-ului pe teren propriu din actualul sezon, în care „municipalii” au înfruntat o echipă de care îi leagă o tristă amintire, FC Baia Mare, care ne-a spulberat, în urmă cu trei ani, visele de a ajunge în Liga I. De această dată, lucrurile s-au prezentat cu totul altfel, adversarii ocupând o poziţie superioară în ierarhia Seriei a II-a, graţie punctelor primite chiar săptămâna trecută, „la masa verde”, în meciul cu FC Silvania, pe care formaţia maramureşeană l-a pierdut iniţial cu scorul de 3-2.

„Aşa a vrut să dea, fără speranţă!”

Primele ocazii au apărut la poarta oaspeţilor şi l-au avut ca protagonist pe Ciprian Dinu. Mai întâi, acesta a şutat de la 25 de metri, dar mingea a trecut de puţin pe lângă vinclul buturilor apărate de Moţoc. Ulterior, tot Dinu a reluat cu capul, după un corner, însă nici de această dată nu a nimerit spaţiul porţii. Contrar aşteptărilor, golul avea să pice însă în poarta vâlcenilor. La prima acţiune a jucătorilor pregătiţi de Ciprian Danciu, care s-a petrecut în minutul 32, Deaconescu l-a faultat pe Feraru în suprafaţa de pedeapsă, iar centralul Marius Avram a indicat, fără ezitare, punctul cu var. Penaltiul a fost transformat cu siguranţă de Tănase: 0-1. Golul marcat le-a dat aripi oaspeţilor, care aveau să majoreze diferenţa în minutul 40, atunci când acelaşi Tănase a fructificat o pasă în adâncime, profitând de o bâlbâială a portarului Brănescu şi a fundaşului Dinu: 0-2. Antrenorul Dumitru Teleşpan a făcut imediat două înlocuiri, ca o consecinţă la cele două goluri încasate. Astfel, ambii fundaşi laterali au fost schimbaţi, Vasile intrând în locul lui Stanca, iar Fl. Pârvu în locul lui Moraru.
„Municipalii” au revenit de la vestiare mult mai determinaţi, însă în continuare neinspiraţi la finalizare. În aceste condiţii, ratările s-au înmulţit la poarta oaspeţilor, spre disperarea spectatorilor din tribune, „eroi” negativi fiind Curtuiuş, L. Pârvu, Dobre sau Sg. Popescu, ale căror şuturi au ocolit buturile adverse sau au fost blocate de tânărul, dar bravul portar Moţoc (în vârstă de doar 19 ani). S-a făcut totuşi 1-2 în minutul 67, atunci când o centrare perfectă a lui Dobre l-a găsit nemarcat pe L. Pârvu, în faţa porţii, mingea şutată năprasnic de atacantul vâlcean lovind mai întâi bara laterală şi abia apoi intrând în plasă. „Aşa a vrut să dea, fără speranţă!”, au spus suporterii din tribune, făcând haz de faptul că jucătorul CSM-ului a fost foarte aproape să irosească şi această oportunitate de a înscrie. Până la final, deşi s-au avântat asupra porţii adverse, avându-l pe neobositul Vasile în rol de „dirijor”, acesta făcând un efort imens pe teren, fiind în stare – cum se spune – „şi să centreze şi să dea cu capul”, vâlcenii au mai reuşit să restabilească egalitatea. Cea mai clară şansă de gol i-a aparţinut lui Melcea, în minutul 90, dar şutul acestuia de pe linia careului de 6 metri a trecut pe lângă poartă.
Au evoluat pentru CSM: Brănescu – Stanca (Vasile ’33), Deaconescu, Cip. Dinu, Moraru (Fl. Pârvu ’36) – Dobre, Dandea, Sg. Popescu, Goge – L. Pârvu, Curtuiuş (Melcea ’70).

Naşu’, în Zăvoi!

• Radu Moraru, cunoscutul om de televiziune de la B1 TV, a venit la Rm. Vâlcea să-l vadă jucând pe fratele său, Şerban, fotbalist la CSM!

La meciul cu FC Baia Mare, în tribunele Stadionului „Municipal” s-a aflat şi Radu Moraru, cunoscutul om de televiziune – realizatorul emisiunii „Naşu’” de la B1 TV – care a venit însoţit de Ion Crăciunescu, renumitul fost arbitru purtător al ecusonului FIFA. Aflat la Rm. Vâlcea, realizatorul de televiziune a apreciat frumuseţea bazei sportive din Zăvoi, dar la final a plecat dezamăgit. În primul rând pentru că CSM-ul a pierdut, iar apoi pentru că fratele său, Şerban Moraru (24 ani), fundaş dreapta la echipa din Zăvoi, a prins o zi slabă, astfel că antrenorul Teleşpan a fost nevoit să-l înlocuiască încă din prima repriză.

Arbitru cu renume la un meci fără miză

* duelul dintre CSM Rm. Vâlcea şi FC Baia Mare a fost condus de Marius Avram

Zăvoiul a primit încă un oaspete de seamă sâmbăta trecută. Este vorba de reputatul arbitru Marius Avram, care a oficiat la centru duelul dintre CSM Rm. Vâlcea şi FC Baia Mare. Fiul vicepreşedintelui FRF, Vasile Avram, se numără, în acest moment, printre cei mai apreciaţi cavaleri ai fluierului din Liga I, aşa că meciul din Zăvoi nu i-a creat probleme deosebite.

Salvaţi de jocul rezultatelor!

* victoria obţinută de FCM Tg. Mureş în deplasare, în faţa echipei Mureşul Deva (2-1), a menţinut CSM-ul în Liga a II-a

Chiar dacă au pierdut meciul cu FC Baia Mare, „municipalii” şi-au văzut visul împlinit, salvându-se de la retrogradare. Trupa antrenată de Dumitru Teleşpan a primit o mână importantă de ajutor tocmai de la FCM Tg. Mureş, echipă care a promovat matematic în Liga I după ce a învins în deplasare, cu 2-1, pe Mureşul Deva (ocupanta primei poziţii retrogradabile). Jocul rezultatelor a netezit astfel calea CSM-ului către încă un sezon în al doilea eşalon fotbalistic al ţării.

Dumitru Teleşpan: „N-au fost mai buni decât noi, noi am greşit mai mult decât ei!”

Eşecul cu FC Baia Mare a fost pus de antrenorul Dumitru Teleşpan pe seama lipsei de concentrare a jucătorilor pe care îi pregăteşte. „Am dat peste o echipă bună, dar pe care cred că am fi putut s-o învingem dacă ne-am fi concentrat mai mult. Am evoluat slab în prima repriză, dar după pauză am fost o cu totul altă echipă, care a încercat să joace un fotbal de calitate. Maramureşenii n-au fost mai buni decât noi, dar noi am greşit mai mult decât ei! Ratările au făcut diferenţa. Din păcate pentru noi, a «rulat» din nou acelaşi film: am greşit impardonabil la golurile primite! Practic, la prima incursiune în careul nostru, adversarii au beneficiat de un penalti. Tot astfel, golul al doilea a picat după o minge bâlbâită de noi, dar şi în urma unui ofsaid mare, în opinia mea. Din păcate, în loc să joace simplu, jucătorii mei s-au complicat inutil şi au greşit”, a spus Teleşpan la conferinţa de presă care a urmat meciului de sâmbăta trecută.

CSM, în pericol să nu se prezinte la Oradea

• „Mai bine mergem să jucăm, chiar şi cu juniorii, decât să luăm amendă!”, spune antrenorul Dumitru Teleşpan

În ultima etapă din acest campionat, CSM Rm. Vâlcea ar trebui să joace la Oradea, cu FC Bihor. Din câte se pare, în condiţiile în care gruparea din Zăvoi se confruntă cu o criză financiară fără precedent, există pericolul ca „municipalii” să nu efectueze această deplasare extrem de lungă şi costisitoare. O asemenea decizie nu-l prea încântă însă pe tehnicianul Dumitru Teleşpan, care se teme că amenda ar putea fi mult mai mare decât un drum până în Bihor.
„Federaţia nu prea este de acord cu aceste neprezentări, iar sancţiunile ar putea fi foarte drastice în cazul în care nu ne vom prezenta la Oradea. Iar o amendă trebuie plătită, indiferent ce am face în viitor! Aşa că, decât să aruncăm degeaba pe fereastră 50 de milioane, mai bine cheltuim 30 de milioane şi mergem să jucăm la Oradea. Chiar şi numai cu juniorii! În fond, dacă tot ne-am înscris într-o competiţie, de ce să n-o respectăm până la capăt?”, a precizat Teleşpan.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button