Liga II

CSM Rm. Vâlcea – Arieşul Turda 0-1

„Grădiniţa” nu s-a făcut de râs!

* chiar dacă au avut în faţă adversari mult mai experimentaţi, jucătorii antrenaţi de Dumitru Teleşpan au fost foarte aproape să producă surpriza

CSM Rm. Vâlcea a mai pierdut un meci, al doilea din acest sezon, iar lucrurile devin din ce în ce mai clare. Având în lot mulţi jucători tineri, lipsiţi de experienţă, media de vârstă fiind de doar 22 de ani, echipa din Zăvoi pare condamnată să ia drumul Ligii a III-a sau – mai grav! – să se desfinţeze, înainte de sfârşitul campionatului, din pricina problemelor financiare. Duelul cu Arieşul Turda a fost pierdut tocmai pentru că „grădiniţa” n-a ştiut să aibă mai mult tupeu în faţa unor adversari care au picat fizic în repriza secundă. Deşi se baza pe mulţi fotbalişti de valoare, formaţia ardeleană n-a arătat lucruri extraordinare în Zăvoi, iar în repriza secundă a fost aproape să clacheze chiar dacă „municipalii” evoluau în inferioritate numerică, după eliminarea lui Dandea, survenită în minutul 52. Vâlcenii au jucat curajos după pauză, dar le-a lipsit totuşi luciditatea în faţa porţii, ratând de două ori (prin Geantă şi Vasile) şansa de a obţine un egal, fără îndoială, pe deplin meritat.

Golul victoriei, dintr-o poziţie suspectă de ofsaid

Ardelenii au profitat din plin de apatia tinerilor fotbalişti de la CSM, iar în prima repriză au avut de câteva ori posibilitatea de a marca. Mai întâi prin Dolha, în minutul 17, care a expediat un şut la firul ierbii, de la aproximativ 25 de metri, dar tânărul Brănescu s-a întins ca un arc şi a respins mingea de lângă bara laterală. Un minut mai târziu, Curtuiuş a centrat pentru Bucur, care a reluat spectaculos din 8 metri, însă Brănescu s-a opus din nou. În minutul 31, Şaim a şutat din afara careului de 16 metri, dar şi de această dată Brănescu a fost la post. La cornerul care a urmat, portarul vâlcean s-a opus din nou, cu succes, la alte două şuturi la fel de periculoase ale ardelenilor. Oaspeţii au înscris singurul gol al meciului în minutul 43, în urma unor gafe în lanţ survenite în defensiva vâlceană: Gheţi (de departe, cel mai bun jucător al echipei vizitatoare) a trimis un şut lobat de la 18 metri, surprinzându-l uşor ieşit din poartă pe Brănescu, mingea a lovit transversala şi a căzut în faţa porţii de unde Curtuiuş, aflat într-o suspectă poziţie de ofsaid, a împins-o nestingherit, cu capul, cu mult noroc, în plasă: 0-1.

Geantă şi Vasile puteau schimba soarta meciului

Al doilea mitan a început cum nu se putea mai rău pentru vâlceni: în minutul 52, Dandea a încasat al doilea galben pentru proteste şi a fost eliminat, iar CSM-ul a trebuit să se descurce până la final în doar 10 jucători. „Grădiniţa” din Zăvoi s-a descurcat însă excelent chiar şi în aceste condiţii, iar ardelenii au încheiat meciul „în corzi”, epuizaţi fizic, dar scorul a rămas totuşi cel stabilit în minutul 43. „Municipalii” au avut de două ori şansa de a schimba soarta acestei partide. În minutul 72, Vasile a pătruns în viteză pe partea stângă a atacului vâlcean, a centrat în faţa porţii, dar Geantă n-a reuşit să împingă mingea în poarta goală. Ulterior, în minutul 85, un şut splendid din afara careului de 16 metri al lui Cl. Popa fost respins uluitor de Pampea de la vinclu, mingea a sărit în faţa porţii, de unde Vasile a reluat-o defectuos, din 10 metri, mult peste transversală.
Au evoluat pentru CSM: Brănescu – Fl. Pârvu, Chiripuş, Dandea, Bălţăţeanu – Vasile, Văidean (’71 Săraru), Sbârnea, Anghel (’61 Cl. Popa), Roşca (’63 Alexe), Geantă.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button