Liga Nationala

CSM Bucureşti – CS Oltchim Rm. Vâlcea 26-39 (12-19)

Parcurs de metronom în campionat

Imediat după revenirea din Franţa, campioana României a făcut un popas în Bucureşti. A mai rămas în Capitală două zile pentru a juca partida din etapa a IX-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, cu CSM Bucureşti. Meciul disputat marţea trecută a fost ultimul din Liga Naţională, programat pentru anul 2010. Campionatul intern s-a întrerupt acum. Pentru Oltchim mai urmează un singur meci, ultimul din grupa C a Ligii Campionilor, cu Larvik, iar apoi activitatea competiţională a tuturor echipelor de club din ţară de pe prima scenă handbalistică, inclusiv cea a formaţiei vâlcene, se va întrerupe, pentru a face loc echipei naţionale, care în decembrie va participa la Campionatul European.
Revenind la ultimul meci din 2010 disputat de Oltchim, putem spune că „alchimistele” şi-au făcut din nou norma, deşi au întâlnit o formaţie care a surprins în acest sezon. Plecată din postura de nou-promovată, CSM Bucureşti, singura grupare care reprezintă capitala pe prima scenă a handbalului feminin românesc, a întrecut toate aşteptările, reuşind să obţină multe rezultate pozitive. Înainte de meciul cu Oltchim, în cele opt etape disputate, nu pierduse decât o dată şi mai suferise o remiză. Campioanei României n-a putut să-i facă, însă, faţă. Bucureştencele au dat o replică bună, dar fără vreun rezultat pe tabela de marcaj. Oltchim a demonstrat încă o dată că nu are rival în România şi s-a impus lejer, cu scorul de 39-26.
Următoarea etapă din campionat este programată pentru 9 ianuarie 2011, rundă în care Oltchim va primi vizita fostului său antrenor, Gheorghe Tadici şi a echipei pe care acesta o pregăteşte în prezent, HC Zalău.
În partida cu CSM, pentru Oltchim au punctat: Ramona Farcău (7 goluri), Valentina Ardean (7), Ionela Stanca (6), Ada Nechita (4), Patricia Vizitiu (4), Oana Manea (3), Yeliz Ozel (3), Gabriella Szucs (2), Adina Fiera (1), Cristina Neagu (1) şi Steluţa Luca (1). Cea mai bună marcatoare a CSM-ului a fost Ionela Dinu, autoare a opt goluri, urmată de Alina Dobrin (5), Strat (3), Geană (3), Catrinoi (2), Popa (1), Niculae (1), Avădănii (1), Pavăl (1) şi Doica (1).

Paula Ungureanu a acuzat probleme medicale

La meciul din Franţa, cu Toulon, portarul Oltchim-ului, Paula Ungureanu, a avut o prestaţie apreciată de toată lumea, asta în ciuda faptului că nu s-a aflat la momentul respectiv în plenitudinea forţelor sale. Ungureanu a acuzat anumite probleme medicale, la mâna stângă. La antrenamentul oficial, de dinaintea partidei cu Toulon s-a produs accidentarea la nivelul degetului arătător. Deşi a jucat în Franţa, Paula a fost menajată în meciul de campionat, cu CSM Bucureşti. A fost trecută pe foaia de joc, dar a intrat mai puţin pe teren, pentru ca nu risca o accidentare mai gravă, care să o scoată din calcule pentru duelul cu Randers.

Ioan Gavrilescu vrea un nou sistem competiţional în Liga Naţională

Pentru Oltchim, campionatul intern nu poate fi considerat nici măcar un turneu amical util pentru pregătirea meciurilor din Liga Campionilor. Majoritatea meciurilor disputate de campioana României în Liga Naţională sunt considerate câştigate încă dinainte. În consecinţă, pentru o grupare puternică şi cu pretenţii precum Oltchim, Liga Naţională nu este altceva decât o pierdere de timp obligatorie. Tocmai de aceea preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, consideră că ar trebui gândit un nou sistem competiţional pentru întrecerea internă. „Este o mare discrepanţă între locul I şi restul echipelor. Singura soluţie ar fi ca Liga Naţională să fie formată din opt echipe, dar nu există valoare nici pentru atâtea. Ca sistem competiţional aş vedea cum este acum în Divizia A, cu două tururi şi două retururi. Am avea mai mult de câştigat pentru că am juca patru meciuri cu Universitatea Cluj, patru cu CSM Bucureşti sau cu alte astfel de echipe. Este mai bine aşa decât să joci împotriva unor echipe care adună unul sau două puncte într-un sezon. Valoarea handbalului feminin românesc nu poate creşte cu 14 echipe. Sunt enorm de multe!”, a declarat Ioan Gavrilescu, pentru Mediafax.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button