Diverse

Meci de vacanţă, cu Larvik

elisei faza* ultima partidă a Oltchim-ului din grupa C a Ligii Campionilor va avea loc duminică, 21 noiembrie, în Sala „Traian” din Rm. Vâlcea, de la ora 18.00

Succesului obţinut în runda a cincia a Ligii Campionilor de formaţia vâlceană i-a asigurat calificarea în faza următoare a competiţiei, astfel că acum, meciul cu Larvik, ce se va disputa la finele acestei săptămâni nu mai este important decât pentru palmares. Dacă Oltchim s-ar fi evidenţiat în grupa C, aşa cum se aştepta la începutul sezonului, întâlnirea cu Larvik ar fi putut conta pentru stabilirea liderului seriei. Însă „galacticele” şi-au complicat situaţia, au avut la un moment dat emoţii chiar şi pentru calificare, astfel că nu s-a mai pus problema câştigării grupei. S-au mulţumit până la urmă cu locul 2, prima poziţie fiind ocupată de campioana Norvegiei, care a respectat calculele hârtiei, având un parcurs fără greşeală în prima fază a grupelor. A câştigat tot până acum, are maxim de puncte şi va veni la Vâlcea să-şi apere blazonul, chiar dacă partida este practic una de vacanţă şi nu mai are nicio importanţă în ecuaţia calificării. Totuşi, întâlnirea dintre Oltchim şi Randers, care va avea loc duminică, 21 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala Traian din Rm. Vâlcea, va fi una a ambiţiilor. „Chimistele” îşi doresc să câştige pentru a schimba impresia lăsată în acest sezon, a redeveni echipa impresionantă, care a adus atâtea bucurii suporterilor şi a umplut până la refuz Polivalenta vâlceană. Iar Larvik îşi doreşte un succes pentru palmares, care să completeze seria neîntreruptă de victorii din grupa C. Norvegiencele au şansa de a obţine maxim de puncte după prima fază a grupelor.
Partida dintre Oltchim şi Larvik va fi oficiată de o brigadă de arbitri slovaci, formată din Peter Brunovsky şi Vladimir Canda, care vor fi supervizaţi de delegatul Valerijs Jaskins din Letonia.

Loke Heidi conduce în topul golgheterelor Ligii Campionilor
* Larvik are cel mai bun atac după primele cinci etape

Principalul pericol pentru Oltchim, în partida cu Larvik, ce se va desfăşura la sfârşitul săptămânii, îl reprezintă jucătoarea Loke Heidi. Norvegianca a demonstrat o formă de invidiat în acest sezon de Liga Campionilor în care a marcat până în prezent nu mai puţin de 42 de goluri dintre cele 174 înscrise de echipa sa în cele cinci meciuri disputate până acum. Astfel, Larvik are cel mai bun atac dintre toate echipele participante în faza grupelor a Ligii Campionilor, chiar mai bun şi decât Buducnost, echipă considerată, de asemenea, una dintre forţele Europei handbalistice din acest an. De altfel, Larvik şi Buducnost sunt singurele formaţii care au acumulat maxim de puncte după primele cinci etape. Tot ele dau şi primele două clasate în topul golgheterelor Ligii Campionilor. Ierarhia este condusă de norvegianca Loke Heidi, iar locul 2 este ocupat de muntenegreanca Katarina Bulatovic, autoare a  38 de goluri pentru Buducnost. Pe locul 3, cu 37 de goluri înscrise, se situează unguroaica Anita Gorbicz, de la Gyor.

Campioana Norvegiei şi-a făcut norma cu Toulon

Înainte de deplasarea de la Vâlcea, Larvik a avut parte de un meci de „încălzire”, cu Toulon. Aşa cum se preconiza, campioana Norvegiei şi-a făcut norma şi cu echipa franceză, pe care a învins-o, în etapa a V-a, la 12 goluri diferenţă, cu 38-26. Franţuzoaicele nu au pus nici o problemă liderei din grupa C, care şi-a asigurat încă din primele 30 de minute un avantaj liniştitor. Larvik a câştigat prima repriză cu 23-12 şi mers pe aceeaşi linie şi în partea secundă. A câştigat aşadar uşor meciul cu Toulon şi astfel şi-a asigurat şefia în grupa C.

Zvezda şi Podravka, out din Ligă
* campioana Europei are nevoie de o minune pentru a continua

Mai este de jucat o etapă din prima fază a grupelor Ligii Campionilor, dar situaţia s-a cam clarificat în majoritatea seriilor în ceea ce priveşte echipele calificate. În grupa A, Buducnost conduce autoritar ierarhia, având maxim de puncte. Nu o mai poate nimeni detrona de pe prima poziţie, chiar dacă, prin absurd, va pierde meciul cu IK Savehof, din ultima etapă. De asemenea, în grupa A se mai cunoaşte şi faptul că suedezele sunt în afara Europei, având zero puncte în cont. Lupta se dă pentru locul al doilea calificator în grupele principale ale Champions League. Deşi are şansa porcului de Crăciun, campioana Europei, Viborg, echipa româncelor Vărzaru şi Amariei, speră să producă minunea în meciul cu rusoaicele de la Dinamo şi să învingă la nouă goluri diferenţă pentru a obţine biletul calificării. În grupa B situaţia este oarecum asemănătoare. Liderul, Itxako, va avea un meci lejer, prin prisma rezultatelor de până acum, cu ultima clasată, Debrecen, dar echipa spaniolă este deja calificată de pe primul loc, în timp ce la Viena se va da duelul între Hypo şi Leipzig, pentru locul 2. Pentru Hypo nu există decât varianta victoriei pentru a obţine biletul calificării, în timp ce echipei germane îi este suficient şi un egal. Din grupa C, Oltchim şi Larvik merg mai departe, fără să mai conteze ce se întâmplă în ultima etapă. Situaţia este la fel de clară şi în grupa D, acolo unde Gyor şi Krim se luptă în ultima etapă doar pentru supremaţie, pentru locul I. Ambele s-au calificat în Main Round, Zvezda şi Podravka rămânând pe dinafară. Rusoaicele se consolează totuşi cu ideea că vor continua în Cupa Cupelor.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button