Administratie

Cristian Nedelcu va construi un parc agroindustrial pentru fermierii din zona Drăgăşani

Cristian Nedelcu, primarul Municipiului Drăgăşani, încearcă să obţină finanţare europeană pentru revigorarea economică a zonei. Edilul doreşte să investească într-un parc industrial agricol şi să le ofere fermierilor un spaţiu de desfacere a produselor.

Proiectul va fi depus la ADR în luna iunie

În proiectul pe care primarul Cristian Nedelcu îl va depune la ADR Sud-Vest Oltenia, este prevăzută construcţia unei sere, dar şi a unei linii de îmbuteliere a produselor agricole şi viticole. „În jurul datei de 15 iunie, vom depune două proiecte, unul pentru reabilitarea unui centru multifuncţional social şi un altul pentru un complex agroindustrial. Va fi un parc industrial agricol care va conţine o seră, o linie pentru îmbuteliat compoturi şi murături. Vom avea ceva şi pentru viţa de vie, care va funcţiona printr-o colaborare cu Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Drăgăşani, unitate care, din păcate, este în situaţia în care este. Vom încerca să continuăm tradiţia viţei de vie în Drăgăşani şi sperăm ca rezultatele să nu întârzie să apară. De asemenea, lângă piaţă, este un loc liber, fosta piaţă veche, unde vom face un centru pe două etaje, unde să vindem florile, legumele, vinul etc”, a anunţat încrezător Cristian Nedelcu. Deocamdată, primarul din Drăgăşani nu şi-a făcut calculele în ceea ce priveşte costurile acestor lucrări, pentru că vrea să mai includă în proiect şi alte obiective.

Panouri fotovoltaice pentru Spital şi Grupul Şcolar Brătianu

Edilul PSD ne-a mai adus la cunoştinţă că doreşte să reducă cheltuielile cu întreţinerea Spitalului Municipal şi a unei şcoli. În acest sens, Cristian Nedelcu a depus săptămâna trecută un alt proiect, prin care solicită finanţare europeană pentru montarea unui sistem de panouri fotovoltaice în cele două locaţii. Dacă proiectul va fi declarat eligibil, primăria va obţine o finanţare de 4 milioane de euro. „Am mai depus, săptămâna trecută, un proiect pentru un sistem de încălzire pe bază de panouri fotovoltaice, pentru Spitalul Municipal Drăgăşani şi Grupul Şcolar Brătianu. Acestea au cel mai mare consum de energie şi gaz. Este un proiect cu o valoare de 4 milioane de euro”, a adăugat primarul Nedelcu. Tot de la domnia sa am mai aflat că, în urmă cu câteva zile, Primăriei Drăgăşani i s-a aprobat un proiect de 3 milioane de euro pentru înfiinţarea unui centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilităţi. În centru, vor lucra 15 persoane, în cea mai mare parte cadre medicale. Contractul de finanţare se semnează în aceste zile, iar lucrările vor începe în aproximativ două luni.

Irina Rîpan

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button