Politica

Cristian Buican: Romulus Bulacu este slugă la doi stăpâni, Persu şi Cîlea

Buican Damila• Liderul PNL a primit informaţii potrivit cărora, dacă, presupunând prin absurd, ar câştiga alegerile interne, „vicepreşedintele compromis” al Consiliului Judeţean ar intenţiona să treacă la PSD cu toată organizaţia PD-L

Deputatul Cristian Buican crede că aşa zisa împăcare dintre Dorel Jurcan şi Romulus Bulacu este doar de faţadă, niciunul dintre cei doi democrat-liberali neavând o părere deloc bună despre celălalt. Totodată, parlamentarul apreciază că, momentan, liderii judeţeni ai PD-L nu se mai lovesc pe la spate pentru că, în interiorul organizaţiei, şi-a făcut apariţia „un pericol” foarte mare pentru amândoi: Valentin Iliescu, un om care le-a declarat război corupţilor din PD-L Vâlcea, celor care fac afaceri cu statul, un om care vorbeşte despre relansarea partidului în judeţul nostru şi smulgerea puterii de decizie din mâinile „găştii conduse de Bulacu şi Ungureanu”.

PD-L Vâlcea, pe cale să devină un satelit al PSD

Cristian Buican continuă să critice actuala conducere a PD-L Vâlcea, afirmând că, după arestarea primarului Mircia Gutău, pusă în scenă – după cum susţine inclusiv ministrul Valentin Iliescu – cu ajutorul unor capi pedelişti din judeţ, aflaţi în slujba răului, organizaţia portocalie nu a mai avut lider. Parlamentarul a sugerat că, după ce democrat-liberalii care îi purtau sâmbetele lui Mircia Gutău şi-au văzut planul realizat, aceştia şi-au intensificat afacerile cu statul, devenind mai nepăsători şi vulnerabili ca niciodată. În acest sens, liberalul a dat încă o dată ca exemplu relaţiile comerciale dintre firma Minet, în care acţionar semnificativ este vicepreşedintele CJ Vâlcea, Romulus Bulacu, şi câteva dintre instituţiile subordonate Consiliului Judeţean. După părerea deputatului Cristian Buican, Romulus Bulacu este „un om compromis” şi care „e la mâna PSD-ului”. „În ceea ce priveşte activitatea Consiliului Judeţean, vreau să vă spun că sunt profund dezamăgit de cârdăşia Bulacu – Persu. Le-am atras atenţia colegilor de la PD-L că, atâta timp cât numesc în funcţii slugi, niciodată nu vor avea rezultate în judeţul Vâlcea. Dacă vor continua această politică, eu cred că PD-L va dispărea în judeţul Vâlcea. Aici, vor rămâne doar PSD şi PNL. Astfel, vom intra şi noi în rândul ţărilor civilizate, unde există dreapta-dreaptă şi stânga-stângă, iar partide clientelare sunt scoase definitiv pe tuşă. Nu e pentru prima oară când le recomand celor de la PD-L să fie mai atenţi când promovează oameni, să nu mai comită greşeli care să dăuneze partidului lor, aşa cum au comis atunci când i-au pus prefect pe Ungureanu şi vicepreşedinte al CJ Vâlcea pe Romulus Bulacu”, a acuzat deputatul Cristian Buican. Parlamentarul a menţionat că „cel care a pus bazele cârdăşiei PSD-PDL la CJ a fost Dumitru Persu, eminenţa cenuşie a Partidului Social Democrat”.

Bulacu este „un om politic terminat”

„Eu cred că domnul Ion Cîlea nu a avut niciun cuvânt de spus în această privinţă”, a mai spus liderul PNL, convins, totuşi, că „Romulus Bulacu e slugă la doi stăpâni: Persu şi Cîlea”. În opinia sa, „vicepreşedintele compromis” emite inutil pretenţii la şefia PD-L Vâlcea sau se preface că ar fi, vezi Doamne, în cărţi pentru preşedinţia organizaţiei „din dorinţa de a transmite mesajul că nu se simte dalmaţian”, cum de fapt este în realitate. „Ştiţi că, la un moment dat, PD-L le cerea liderilor săi să aleagă între politică şi afaceri? I-aţi mai auzit mârâind ceva pe tema asta? Nu! Romulus Bulacu nu numai că are afaceri, dar i s-a înţepenit mâna în sacul cu banii statului, cu banii vâlcenilor. N-are nici cea mai mică şansă să fie ales preşedinte al PD-L Vâlcea. Cred că nici nu va avea curajul să candideze. Şi nu va fi lăsat, zic eu, pentru că oamenii inteligenţi din PD-L Vâlcea nu doresc să rişte să-şi desfiinţeze organizaţia. Nici lor nu le e străină informaţia că PSD îl are la mână zdravăn de tot pe Romulus Bulacu. Eu cred că Bulacu se dă cocoş, să laudă că ar putea candida, doar pentru a lăsa impresia că mai are încă un cuvânt de spus în PD-L, în politică. Eu sunt convins, însă, că nu va candida şi va susţine pe altcineva, tot din postura de slugă”, a anticipat reprezentantul comunităţilor din nordul judeţului Vâlcea în Camera Deputaţilor. Luând în calcul şi varianta că s-ar putea înşela, Cristian Buican a venit cu o completare şi mai interesantă: „Eu cred că, dacă Romulus Bulacu ar ajunge preşedinte al PD-L Vâlcea, această organizaţie ar trece la PSD, în preajma alegerilor locale din 2012. Bine, o parte din ea, pentru că sunt foarte mulţi democrat-liberali care ar dori să vină la noi, simţindu-se apropiaţi de PNL, ca ideologie. Gândiţi-vă un pic: dacă ar ajunge preşedinte, Bulacu ar obţine cele mai ruşinoase rezultate din istoria PD-L. În plus, în campanie, fiind total la mâna PSD, ar fi ciuca bătăii. De aceea, eu cred că n-ar risca să aibă parte de o astfel de experienţă şi ar trece la PSD cu tot ceea ce ar putea de la PD-L. Iar în acest sens, ar putea miza cu succes chiar pe cârdăşia cu Persu, la care m-am mai referit. Nu vă mai miraţi; este logic! Deja PD-L a devenit un fel de satelit al PSD, la Vâlcea…”.

Nici Jurcan nu este soluţia. Cu el preşedinte, PD-L se poate scinda în orice moment

Revenind la subiectul „Mircia Gutău”, Cristian Buican şi-a manifestat dezamăgirea că PD-L nu mai este condus de un om cu personalitate. „Pentru PD-L Vâlcea, ideal era să intre în alegerile din 2012 cu Mircia Gutău preşedinte. El era un lider cam autoritar, dar bun organizator, apreciat chiar şi de adversarii PD-L. În interiorul organizaţiei, la vârf, nu prea mai era agreat, pentru că le stătea în coaste unora. Nu-i lăsa să facă anumite afaceri, să bage mâna până la cot în banii publici. De aceea, i-au şi săpat groapa foarte rapid şi i-au făcut vânt în ea. Pe parcurs, cei care i-au pus gând rău lui Mircia Gutău nu s-au înţeles, iar acum în organizaţia PD-L sunt 3-4 tabere, care-şi dispută supremaţia. Neexistând un lider necontestat, cum era Mircia Gutău, organizaţia se poate scinda în orice moment. Jurcan n-are nicio treabă cu preşedinţia, cu organizarea, cu partidul. El e cu cumpărăturile. Dacă el va fi preşedinte, iarăşi e grav pentru PD-L. În alegerile locale din 2012, cu el preşedinte, PD-L va lua la Vâlcea un scor de toată jena”, a mai prezis Buican. Referindu-se la viitorul alianţei PSD-PDL din Consiliul Judeţean, parlamentarul a explicat că liberalii nu sunt nici masochişti, din punct de vedere politic, iar PNL a dovedit că nu-şi doreşte să ajungă la Putere sacrificându-i pe români. „M-ar bucura dacă PD-L n-ar fi la Putere şi dacă n-ar fi în această cârdăşie cu PSD, în defavoarea vâlcenilor. PD-L are o treime din Consiliul Judeţean, este la guvernare şi a pus directori şi inspectori şefi în aproape toate instituţiile publice. Cum să mă bucur? Ăştia fac rău în fiecare zi, întregului judeţ, pe mână cu PSD. Nu pot să mă bucur că PD-L a ajuns la picioarele PSD-ului şi mai are foarte puţin şi moare? De bucurat, se bucură PSD-ul. De-aia şi susţine ideea rămânerii PD-L la guvernare. Pentru că, astfel, e limpede că Opoziţia câştigă puncte. Ori noi, liberalii, nu dorim să ajungem la Putere cu orice preţ, cu preţul falimentării definitive a ţării”, a afirmat Cristian Buican.

Jurcan, printre parlamentarii băgaţi până la gât în afaceri cu statul

Nu în ultimul rând, el a răspuns unor critici pe care Dorel Jurcan le-a adus liberalilor. „N-am nimic cu oamenii politici care bat câmpii, dar trebuie să clarific nişte lucruri, astfel încât vâlcenii să fie informaţi corect. Singura şedinţă la care noi, liberalii, nu am stat până la final, a fost cea în care s-a supus dezbaterii şi aprobării Legea pensiilor, prin care partidul domnului Jurcan le făcea foarte mult rău pensionarilor. Noi ne-am opus mizeriilor propuse de pedelişti, în ultimă instanţă fiind nevoiţi chiar să ieşim din sală. Am avut foarte multe amendamente pe care le-am susţinut în comisii, dar şi în plen. În plus, nu mai puteam accepta ca lucrările Camerei Deputaţilor să fie conduse de o persoană care fură pe faţă, în mod sistematic şi fără neruşinare. Noi am spus că participăm la toate şedinţele conduse de o altă persoană decât Roberta Anastase. Aşa că Dorel Jurcan ne critică degeaba. În ultimele două săptămâni, şedinţele Camerei Deputaţilor n-au mai fost conduse de Anastase, iar noi am participat la toate. Oricum, nu îmi dau seama de unde ştie domnul Jurcan ce se întâmplă la Camera Deputaţilor, de vreme ce el nu ştie cine participă la şedinţe nici la Senat”, a concluzionat deputatul Cristian Buican. El i-a recomandat actualului lider judeţean al PD-L să stea în banca sa, smerit, pentru că nici el nu e departe de Bulacu. Parlamentarul PNL s-a referit probabil la afacerile firmei Dolex Com cu statul. De altfel, Jurcan apare în topul parlamentarilor băgaţi până la gât în afaceri cu statul. Cele mai frumoase miliarde, el le-a făcut anul trecut, din combinaţii grele cu inspectorate şcolare din Ilfov, Buzău, Călăraşi, Prahova, Gorj, Argeş, Caraş Severin, Hunedoara, Dolj, şi Olt. După cum observaţi singurul inspectorat din sudul ţării, pe care Jurcan l-a ocolit este cel de la Vâlcea. Bine, „ocolit” e un fel de a spune, pentru că se aude că aici a avut un intermediar.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button