Cristi Achim s-a calificat în semifinalele Ligii Naţionale de baschet

Cristi Achim (foto pressalert.ro)* în această fază, echipa pe care tehnicianul vâlcean o antrenează, CSM Oradea, va înfrunta formaţia „U” Transilvania Cluj-Napoca

 

Săptămâna trecută, Cristi Achim a mai făcut un pas important în lupta pentru cucerirea titlului naţional de baschet masculin. CSM Oradea, echipa pe care tehnicianul vâlcean o antrenează, a reuşit să treacă de Phoenix Galaţi, cu scorul general de 3-1. Bihorenii şi-au trecut în cont cel de-al treilea succes chiar în fieful adversarilor, după un meci pe care l-au dominat autoritar şi pe care l-au câştigat clar, cu 81-62.

 

Primul meci cu formaţia de la poalele Felecului se joacă mâine seară, la Oradea

 

În semifinale, CSM Oradea va înfrunta echipa „U” Transilvania Cluj-Napoca. Primul meci dintre cele două formaţii va avea loc miercuri, 4 mai, de la ora 18.00, pe terenul grupării bihorene. Cel de-al doilea joc se va disputa joi, 6 mai, dar de la ora 20.00, tot la Oradea. Ambele partide vor fi transmise LIVE de DigiSport 3. Duelul dintre cele două rivale va continua săptămâna viitoare, mai precis miercuri, 11 mai, când va fi programat cel de-al treilea meci, la Cluj-Napoca. În finala campionatului va accede echipa care va acumula prima trei victorii.

 

Bilanţul întâlnirilor directe este favorabil formaţiei antrenate de Marcel Ţenter

 

În sezonul regulat al Ligii Naţionale, bilanţul întâlnirilor directe dintre cele două echipe a fost favorabil clujenilor (cu 3-1), care s-au impus la Oradea cu 68-67, iar apoi de două ori şi pe teren propriu, cu 75-62 şi 87-85. Bihorenii şi-au trecut în cont singura lor victorie în ultima etapă din sezonul regulat (84-77, pe teren propriu). Formaţia antrenată de Marcel Ţenter i-a mai învins o dată pe elevii lui Cristi Achim în finala Cupei României, chiar la Oradea, cu 82-75. Rămâne de văzut acum dacă bihorenii vor putea să răstoarne calculele hârtiei şi să obţină din nou calificarea în finala campionatului, unde au mai fost prezenţi şi în urmă cu două sezoane, când au pierdut în faţa echipei Asesoft Ploieşti, cu 3-2. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button