Din campionatul viitor, Liga a IV-a va fi alcătuită din două serii de câte 12 echipe fiecare

Daniel Demetrescu* primele şase clasate vor juca după sezonul regulat în play-off, iar locurile 7-12 în play-out

 

În luna august a anului trecut, delegaţii prezenţi la Adunarea Generală a AJF Vâlcea au aprobat constituirea a trei eşaloane valorice pentru fotbalul judeţean. Astfel, Superliga a devenit divizia de elită, Liga a IV-a este liga de mijloc, în timp ce Liga a V-a a rămas la fel, Liga a V-a. În vară, va urma o nouă restructurare în judeţ, deoarece în Superligă, din 16 echipe, vor mai rămâne doar 12. O schimbare se va produce în mod sigur şi în Liga a IV-a, care s-a desfăşurat acum cu două serii de câte 10 echipe fiecare. Cum se cunoaşte, după sezonul regulat (18 etape), primele cinci clasate au evoluat mai departe în play-off, în timp ce restul s-au duelat pentru salvarea de la retrogradare, în play-out.

În urmă cu ceva timp, secretarul general al AJF Vâlcea, Daniel Demetrescu, a admis că există posibilitatea ca numărul de echipe din Liga a IV-a să se mărească. Astfel, de anul viitor, în Liga a IV-a ar putea evolua 24 de formaţii, împărţite în două serii de câte 12, cu play-off şi play-out, tot ca în Superligă. În primele două eşaloane ale judeţului vor evolua aşadar tot 36 de echipe, ca şi în prezent, numai că acestea vor fi împărţite altfel. Dacă în actualul campionat au fost 16 în Superligă şi 20 în Liga a IV-a, în sezonul viitor vor fi 12 în Superligă şi 24 în Liga a IV-a.

Trecerea la viitorul sistem competiţional e cât se poate de simplă. În vară, în locul celor două campioane, vor veni ultimele şase clasate din Superligă, deci numărul echipelor din Liga a IV-a va creşte automat cu patru, de la 20, la 24! La retrogradare, nu se a schimbă nimic: ultimele două vor retrograda, iar primele două clasate din fiecare serie a Ligii a V-a vor promova în Liga a IV-a. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button