Politica

CRIN ANTONESCU: „Băsescu ne-a învăţat în aceşti ani că nu contează competenţa”

PNL Crin Antonescu poza pt  articolele din campanie  (5)– De ce nu credeti ca poate fi menţinut acest guvern până la alegerile prezidenţiale?

Aş vrea să fac o precizare pentru cei care încearcă să compare Guvernul Boc II, cu Tăriceanu II, pe ideea că şi guvernul PNL a fost minoritar. Guvernul PNL a fost minoritar în componenţa sa, dar a fost votat în două zile de o majoritate parlamentară. Dacă guvernul Boc-Băsescu are majoritate parlamentară, să guverneze. Această majoritate parlamentară nu există însă, şi odată cu ea s-a dus şi legitimitatea. Solutia reala pentru Romania e un guvern politic, curajos, cu sustinere parlamentara reala.  Guvernul de tehnocrati poate fi o solutie corecta pana la alegeri. Ma indoiesc ca Traian Basescu va avea, insa, interesul sa promoveze aceasta solutie.

– Dar merită atâta agitaţie doar pentru organizarea alegerilor? Aţi spus că vreţi un guvern de tehnocraţi, cu oameni bine pregătiţi.

Suntem în pragul colapsului economic. Fiecare român trebuie să ştie asta. Gata cu joaca! Niciunul dintre cei care este în guvern acum nu are competenţe şi rezultate care să îl recomande. Este o situaţie ridicolă, periculoasă pentru România si unica in lume. Nicaieri 11oameni nu conduc 21 de ministere.
Sistemul de Sănătate este la pământ şi el fost repartizat în sarcină lui Adriean Videanu. Ce se facă domnul Videanu, să îngroape Sănătatea cu o basculantă de borduri? Avem sute de mii de şomeri în plus faţă de 2008. Ce sa făcă Pogea la ministerul Muncii? Va negocia cu el însusi să dea bani? Vom avea alte sute de mii de şomeri, aşa cum a falimentat zeci de mii de firme cu impozitul forfetar. În agricultura nu se mai mişcă nimic, iar noi o dăm pe mâna lui Berceanu. Ca să ce? Să deraieze tractoarele pe câmpuri? Vă daţi seama ce glumă sinistră este acest guvern.

– Şi care ar fi alternativele la aceşti oameni?

Eu vreau să readuc oamenii competenţi la vârful politicii, în zona deciziei. Avem nevoie de specialişti eficienţi în funcţiile pe care le deţin. Băsescu ne-a învăţat în aceşti ani că nu contează competenţa, ci politizarea şi fidelizarea, prin presiune, prin şantaj sau pur şi simplu adunând în jurul tău oameni care nu ştiu decât să îşi perie şeful.
Nu îmi pun problema ca atunci când devin preşedinte să renunţ la aceasta abordare. Vreau un Guvern care să readucă ţara pe linia de plutire, nu unul care să facă sluj în faţa mea. Nu îmi voi permite niciodată să dau lecţii unor miniştrii specialişti. Rolul meu ca preşedinte este să îi adun pe aceşti oameni, indiferent dacă vin din politică sau din zona tehnocrată. Rolul meu acum, ca lider al Opoziţiei, este să îi impun o astfel de soluţie actualului preşedinte. Două luni de aşteptare ne pot fi fatale.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button