Liga IV

Cozia Călimăneşti se întoarce acasă

* din sezonul 2010-2011, trupa antrenată de Gabriel Mangalagiu îşi va desfăşura meciurile de pe teren propriu în incinta cochetei baze sportive din staţiunea administrată de Ilie Amuzan

După o pauză de câţiva ani, Cozia Călimăneşti va reveni acasă, pe terenul de fotbal din frumoasa staţiune vâlceană, care a cunoscut o dezvoltare rapidă sub conducerea primarului Ilie Amuzan. Baza sportivă din Călimăneşti a fost recondiţionată din toate punctele de vedere, iar acum este gata să găzduiască meciuri din Liga a IV-a. „Toate lucrările pe care le-am avut în grafic până în acest moment s-au încheiat. Astfel, s-au montat scaunele în tribune, băncile de rezerve, iar în plus s-a procurat şi o nouă tabelă de marcaj. În prezent, se mai lucrează la extinderea vestiarelor, dar acestea se pot finaliza şi în timpul campionatului”, ne-a declarat Ion Tudorică.

Lotul echipei din Călimăneşti încă nu a fost definitivat

Preşedintele Coziei Călimăneşti spune că lotul pentru sezonul viitor încă nu a fost definitivat, câţiva jucători dorind să plece, unii la CSM Rm. Vâlcea, iar alţii la FC Ghecon Lăpuşata. „Am cheltuit nişte bani cu ei, le-am plătit salarii, prime de joc, mese după fiecare meci, nu putem să le dăm drumul chiar gratis, aşa că îi aşteptăm la negocieri pe oficialii echipelor care îi doresc”, spune Tudorică.
Şeful Coziei Călimăneşti este însă sceptic în privinţa şanselor ca aceştia să reuşească să se impună la grupările din eşaloanele superioare şi le recomandă fotbaliştilor dornici să încerce alte experienţe „să-şi vadă lungul nasului”, cum se spune. „Vor ajunge probabil rezerve, la fel ca portarul Neagoe, care nu ştiu dacă a jucat vreun meci pentru Ghecon. Le-am spus că oriunde ar merge îşi vor irosi degeaba talentul”, mai afirmă Tudorică.

Lari Nicolaescu şi Cristi Mogoşan rămân oameni de bază

Printre cei curtaţi se află şi vârful Bogdan Dumitru, care a „explodat” la Cozia în returul campionatului trecut, acesta fiind dorit acum de trupa lui Dan Mazilu. Liderii din retur ai echipei, Laurenţiu Nicolaescu şi Cristian Mogoşanu vor rămâne însă în continuare la Călimăneşti şi vor duce greul în viitorul sezon competiţional. În condiţiile în care Cozia ar putea rămâne fără câţiva jucători de bază, antrenorul Gabriel Mangalagiu va fi nevoit să apeleze însă şi la 3-4 juniori din echipa care în sezonul trecut a devenit campioană judeţeană la nivelul Ligii a IV-a.

Cozia mai are nevoie de un portar şi de doi fundaşi

Ion Tudorică afirmă că, în acest moment, echipa are neapărat nevoie de încă un portar, Cozia Călimăneşti fiind deficitară totodată şi la capitolul fundaşi, atât pe partea dreaptă, cât şi pe stânga. „Încercăm să luăm jucători măcar sub formă de împrumut de la echipele vâlcene care evoluează în eşaloanele superioare”, şi-a propus preşedintele Coziei.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

One Comment

  1. „După o pauză de câţiva ani, Cozia Călimăneşti va reveni acasă”

    Sunteti prost informati. Cozia doar in sezonul trecut nu a jucat pe terenul din Calimanesti…

Lasă un răspuns

Back to top button