Politica

Costi Rădulescu urmează să-şi aleagă ţinta: tot PSD-ul, Persu sau Vlădoiu

Cine credea că şi când va ieşi la pensie Costi Rădulescu va fi tot preşedinte al TSD Vâlcea s-a înşelat amarnic. Anul acesta, social-democratul va renunţa la tron, înscriindu-se în marea luptă din interiorul Partidului Social Democrat.

Se aude că Rădulescu a pus deja ochii pe funcţia de secretar executiv al organizaţiei judeţene, ocupată în acest moment de Dumitru Persu. N-ar fi însă exclus ca, în final, acesta să se răzgândească şi să pretindă postul de primvicepreşedinte al PSD Vâlcea,  revendicat de deputatul Aurel Vlădoiu.
Costi Rădulescu crede probabil că pretenţiile sale sunt întemeiate. În 2004, el a condus dezastruos campania lui Traian Sabău, candidatul PSD pentru funcţia de primar al Râmnicului pierzând atunci lamentabil alegerile. În acel moment, practic, s-a deschis cel mai mare culoar pentru PD-L, care şi în ziua de astăzi domneşte nestingherit municipiul. În aprilie 2010, când PSD avea o şansă extrem de rară să recâştige ceea ce a lăsat să-i scape printre degete în urmă cu şase ani, campania candidatului social-democrat a fost condusă din umbră tot de Costi Rădulescu, oficial de fratele acestuia, rezultatul fiind cel pe care îl ştiţi cu toţii. Remus Grigorescu a fost împins spre eşec dar, şi mai grav, s-au pus în pericol şansele PSD în perspectiva alegerilor locale din 2010.
În aceste condiţii, ideal pentru PSD ar fi ca Rădulescu-senior să fie propriul său director de campanie la alegerile interne de peste o lună, ori să-l lase pe fratele său să se ocupe de toate aranjamentele. Altfel, PSD Vâlcea ar putea ajunge în situaţia PSD Râmnicu Vâlcea, organizaţie care aproape că nici nu mai există.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button