Alte sporturi

Cosmin Constantinescu s-a împrietenit cu Peter Aerts

peter aerts* viceprimarul Râmnicului a fost prezent la finala K1 de la Tokyo

Viceprimarul Râmnicului, Cosmin Constantinescu, a fost prezent săptămâna trecută în Japonia, la Tokyo, împreună cu Eduard Irimia, promotorul galelor de Local Kombat şi K1 din România, pentru a-l susţine pe Daniel Ghiţă, care a luptat în finala rezervată celor mai buni sportivi de profil din lume.

Din păcate, românul a pierdut meciul disputat împotriva turcului Gokhan Saki, arbitrii partidei luând decizia în cauză după un extra-round. Chiar şi aşa, România se poate mândri că a avut în premieră un reprezentant la cea mai puternică gală de K1 din lume, unde fondul de premiere s-a ridicat la milioane de euro. În capitala Ţării Soarelui Răsare, viceprimarul Râmnicului a trăit clipe inedite, fiind cazat în acelaşi hotel cu sportivii care au concurat în cea mai titrată piramidă de pe mapamond. După o călătorie cu avionul, care a durat nu mai puţin de 16 ore, cu o escală la Viena, Cosmin Constantinescu a ajuns cu bine în Japonia. Timp de patru zile, cât a stat acolo, democrat-liberalul s-a împrietenit cu cel mai renumit sportiv de K1 din lume, Peter Aerts, care are la activ trei titluri supreme. „Am avut prilejul de a discuta cu toţi sportivii care au luptat la Tokyo. Cel mai mult mi-a plăcut de Peter Aerts, care, deşi are 39 de ani, rămâne, după părerea mea, cel mai valoros sportiv de profil la ora actuală. Am aflat din culise că Peter a luptat în accidentat, având probleme grave cu o mână, un picior şi o coastă, de aceea, nu a putut câştiga meciul cu Alistar Overeem, care a contat pentru titlul mondial. Din păcate pentru România, deşi a făcut un meci bun, Daniel Ghiţă a pierdut, totuşi, în faţa lui Saki. Din punct de vedere tactic, a dominat primele două runde, dar, la nivel de lovituri de braţe, turcul a fost superior românului. La ora actuală, cred că Saki e în primii trei din lume”, ne-a spus viceprimarul Râmnicului.
Dacă tot a ajuns în cea mai tehnologizat stat din lume, acesta a vizitat şi principalele obiective turistice, printre care şi Turnul din Tokyo, care are o înălţime de 250 de metri, oferind o panoramă de vis. Nu a reuşit însă să treacă şi pe la renumitele saloane de masaj din Japonia – visul oricărui bărbat, până la urmă – dar, chiar şi aşa, spune că a avut multe de învăţat din această excursie. „Cât timp am stat în Japonia, n-am văzut o casă. Totul este construit din sticlă, sub formă de blocuri turn, iar imaginea de ansamblu a capitalei este captivantă. Am vrut să trăiesc din plin stilul lor de viaţă şi, în cele patru zile petrecute pe insulă, am mers la câteva restaurante, unde am servit numai mâncare tradiţională şi am degustat băuturile excelente din această ţară”, mai spune Cosmin Constantinescu, care intenţionează să participe şi la gala de anul viitor. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button