Liga II

Cornel Papură a atacat prestaţia brigăzii de arbitri: „Sunt dezgustat!”

La finele partidei din Zăvoi, tehnicianul echipei ALRO Slatina, Cornel Papură, a acuzat în termeni duri prestaţia brigăzii de arbitri, în speţă a centralului Florin Ghimbăşan (Braşov) şi a asistenţilor Gabriel Dan şi Bogdan Ghiorghioiu (ambii din Timişoara). „Am jucat în inferioritate mare la Rm. Vâlcea, având nu doar un jucător în minus pe teren, ci şi trei băieţi îmbrăcaţi în negru care au tras mereu împotriva noastră. Personal, sincer să fiu, nu m-aş bucura pentru o asemenea victorie, n-aş avea nicio satisfacţie a muncii mele să câştig de o asemenea manieră cum a câştigat CSM Rm. Vâlcea acest duel. Este foarte urât ceea ce s-a întâmplat în Zăvoi, nu-mi place să câştig de o asemenea manieră, printr-un avantaj creat de arbitri. Sunt dezgustat, nu ştiu cum au putut vâlcenii să se bucure pentru această victorie! Chiar dacă am fi marcat cumva, nu cred că puteam câştiga până la urmă la Vâlcea. Oricând putea să se întoarcă jocul, atâta timp cât echipa adversă se afla într-o superioritate clară pe teren, având patru oameni în plus! Totuşi, chiar şi având un asemenea avantaj, Vâlcea n-a avut decât un singur şut pe poartă. Nu am ce să le reproşez elevilor mei, au depus un efort imens pe teren. Numai că, alergând foarte mult, pe final de meci, fiind şi în inferioritate numerică, s-a acumulat o stare de oboseală, iar până la urmă CSM-ul a înscris”, a spus Papură.

„Mă surprinde că vâlcenii n-au avut penalti”

Tehnicianul echipei din Slatina spune că „experienţa neplăcută” de la Vâlcea nu a fost singura din acest sezon. „Dintre adversarii pe care i-am întâlnit până acum, cele mai «puternice» mi s-au părut CS Mioveni, precum şi CSM Rm. Vâlcea, pe teren propriu. Chiar mă surprinde că vâlcenii n-au avut penalti şi în meciul cu noi, pentru că în precedentele partide din campionat s-a întâmplat de fiecare dată. Am vorbit şi cu oficialii echipelor care au mai jucat la Vâlcea, mă refer la ACS MU Poli Iaşi, la UTA Arad, toţi mi-au vorbit de uşurinţa cu care se dă 11 metri în Zăvoi. Normal că CSM-ul încearcă orice ca să câştige şi să rămână în această ligă, dar dacă o face doar astfel, atunci e păcat! Oricum, bănuiam că o să avem parte de asemenea surprize, încă de la şedinţa tehnică le-am spus jucătorilor acest lucru, mă aşteptam să începem meciul de la 0-1, printr-un gol marcat de vâlceni din penalti. N-a fost penalti, dar am încasat un cartonaş roşu, iar în opinia mea cel mai mare avantaj pe care ţi-l poate crea un arbitru este acela de a elimina un jucător advers”.

„Iosif Kalai nu trebuia eliminat”

Papură a fost ironic şi atunci când a adus în discuţie cartonaşul roşu încasat de Kalai în prima repriză. „În ceea ce priveşte eliminarea lui Kalai, părerea mea este clară. În momentul în care un jucător vâlcean sângerează, pe teren propriu, trebuie acordat automat cartonaş roşu pentru cealaltă echipă, indiferent din ce motiv. Probabil că asta e regula aici, iar noi n-am citit-o şi n-am luat act de ea când am intrat pe stadion. Kalai mi-a spus că a recuperat mingea, că jucătorul vâlcean a alunecat, iar în cădere s-a lovit de genunchiul fundaşului meu. La un moment dat, arbitrul de centru întreba disperat în stânga şi-n dreapta ce s-a întâmplat, pentru că nu ştia exact pe cine trebuie să elimine”

Bucuroaia nu a comentat acuzaţiile lui Papură

De partea cealaltă, Sorin Bucuroaia a preferat să nu comenteze acuzaţiile dure ale antrenorului Cornel Papură în ceea ce priveşte prestaţia brigăzii conduse de centralul Florin Ghimbăşan. „Este opinia lui, i-o respect, dar bineînţeles că nu sunt de acord cu ea. Toată lumea a văzut cum a jucat ALRO în prima repriză. Probabil că Papură se referă la eliminarea lui Kalai, dar s-a văzut foarte bine că Gogoşoiu era plin de sânge după contactul cu adversarul. Din fericire, vârful nostru a fost tratat imediat, rana i-a fost cusută deja şi cred că nu se pune problema ca el să nu joace etapa viitoare la Deva”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button