Acasă Diverse ”Copiii mei nu vor avea niciun ajutor din partea mea pentru a...

”Copiii mei nu vor avea niciun ajutor din partea mea pentru a juca la Viitorul Dăeşti. Vor fi acolo dacă vor merita acest lucru, dacă aşa decid antrenorii”

693
0

Primarul din Dăeşti, George Popolan, a ratat debutul fiului său în tricoul echipei Viitorul Dăeşti. Andu Popolan a evoluat în urmă mai bine de două săptămâni la Tg. Jiu pentru echipa de Liga a III-a din Fedeleşoiu, pe finalul partidei disputată împotriva unei formaţii de Liga a II-a, Pandurii, confruntare încheiată la egalitate, scor 1-1. A văzut, însă, meciul cu Sparta Rm. Vâlcea, în care din nou fiul său cel mare a prins câteva minute pe teren. Primarul din Dăeşti a precizat că Andu nu are parte de un tratament preferenţial şi în viitor va juca pentru echipa din localitatea sa doar dacă merită acest lucru.

”A fost alegerea antrenorului să-l bage pe teren într-un astfel de meci, important, precum cel cu Pandurii Tg. Jiu, echipă de Liga a II-a. Probabil că a vrut să-I ofere încredere. Am înţeles că nici nu a dezamăgit. Asta e bine pentru el. Oricum, Andu e legitimat, în continuare, la SCM. Eu îi spun tot timpul că trebuie să fie serios. Din partea mea, copiii mei nu vor avea niciodată vreun ajutor pentru a juca la echipa Viitorul Dăeşti. Vor fi acolo dacă vor merita acest lucru, dacă aşa decid antrenorii. În vară, antrenorul Adrian Popa, care va continua la echipă, pentru că are un contract de un an şi jumătate cu Viitorul Dăeşti, va decide lotul. Dacă va considera că Andu trebuie legitimat, îl vom legitima, dacă nu are nevoie de el, nu-l vom legitima.

Acum face pregătire cu echipa pentru că se pliază pe programul de la şcoală. Cursurile le are după-amiază, iar Viitorul Dăeşti face antrenamente dimineaţa. Deci are timp pentru amândouă. El e în clasa a IX-a, sportivă, la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân”. Cel mic, Ianis (care are 12 ani şi joacă şi el fotbal, chiar dacă a făcut o mică pauză, în pandemie), e în clasa a VI-a, de engleză intensiv, tot la Roaită. Acolo putea să fie şi Andu, dar a renunţat pentru sport. Am fost de acord, până la urmă, pentru că şi mie îmi place sportul. Dar şi el este foarte bine şi la şcoală, chiar dacă e la sport. Soţia se ocupă foarte bine de el. A terminat semestrul din clasa a IX-a primul din clasă, cu media 9,84. Eu niciodată nu am ales între şcoală şi fotbal, pentru copii. Ambele sunt la fel de importante. E clar, niciodată nu o să renunţe la şcoală pentru fotbal. Trebuie să înveţe.

Într-un corp sănătos trebuie să fie şi o minte sănătoasă. Fotbalul şi sportul, în general, sunt 80% creier. Apoi vin celelalte, calităţi native, muncă, ambiţie. Da, şi la fotbal trebuie să gândeşti fiecare pas, fiecare mişcare pe care o faci, fiecare acţiune pe care o poţi declanşa. Dacă nu eşti capabil să gândeşti, dacă nu-ţi antrenezi mintea, nu poţi să ajungi prea departe. Viitorul depinde de ei. Bineînţeles, noi le vom arăta calea cea bună, îi vom ajuta, dar îi învăţăm şi că trebuie să muncească şi să merite să ajungă unde îşi doresc”, a spus primarul din Dăeşti, referitor la băieţii săi.