Acasă Diverse Când încep competiţiile de fotbal amator, când se modifică protocolul medical? Goga...

Când încep competiţiile de fotbal amator, când se modifică protocolul medical? Goga a venit cu lămuriri

385
0

Săptămâna trecută a avut loc o nouă şedinţă a Comitetului Executiv al FRF. În discuţie a fost luat şi subiectul reluării competiţiilor de fotbal amator. Ulterior şedinţei, vicepreşedintele FRF, braşoveanul Octavian Goga, reprezentantul Asociaţiilor Judeţene de Fotbal în Comitetul Executiv, a venit cu un mesaj, solicitând răbdare preşedinţilor de AJF-uri care nu ştiu ce să le mai comunice membrilor afiliaţi.

”Precizări la subiectul «Când începem competiţiile » sau «Când se modifică ordinul comun MTS/MS din septembrie 2020, respectiv Protocolul sanitar de desfăşurare a competiţiilor». În cadrul şedinţei Comitetului Executiv din 25 februarie s-au dezbătut câteva aspecte cu privire la subiectele menţionate anterior. Chiar pe ordinea de zi a fost cuprinsă solicitarea clubului VIITORUL Constanţa de a-l mandata pe preşedintele Răzvan Burleanu pentru a propune MTS şi MS modificarea protocolului sanitar, în sensul de a înlocui obligaţia de testare RT-PCR cu testarea rapidă faringo-nazală. A fost o solicitare pe care FRF a transmis-o deja, atât în luna ianuarie cât şi în februarie 2021. Documentul a fost mult mai amplu, cuprinzând mai multe propuneri pentru modificarea ordinului comun MTS şi MS (au fost şi câteva şedinţe de lucru la sediul MTS pe această temă). Vă reamintesc că în spaţiu public a apărut poziţia MTS referitor la această modificare, şi anume acordul acestei instituţii de includere a testării rapide în protocol. După estimările Administraţiei FRF, în următoarele 2-3 săptămâni vom avea un răspuns la această solicitare. Această incertitudine provoacă amânarea mai multor decizii :
• începerea competiţiilor pentru fotbalul amator
• începerea competiţiilor pentru copii şi juniori
• aprobarea Regulamentului de desfăşurare a jocurilor de baraj pentru promovare în Liga 3
• tragerea la sorţi a componenţei grupelor pentru baraj
• stabilirea criteriilor minime privind participarea la baraj şi multe altele.

În încheiere sugerez tuturor colegilor să mai aibă răbdare câteva săptămâni, trăind în acelaşi timp, cu speranţa că vom putea până la urmă să începem competiţiile judeţene. FRF nu este factor decizional în privinţa modificărilor legislative şi de aceea nu poate să-şi asume responsabilitatea unui răspuns clar, fie pozitiv, fie negativ la acest subiect. Cu prietenie, Octavian Goga”, a fost mesajul vicepreşedintelui FRF, pe care Asociaţia Judeţeană de Fotbal Argeş, condusă de Corneliu Sorescu, l-a făcut public.