Diverse

Constantin Roibu: „Trebuie să încercăm să câştigăm trofeul”

Printre cei mai bucuroşi vâlceni pentru calificarea în premieră a trupei antrenate de Radu Voina în finala Ligii Campionilor s-a numărat bineînţeles şi managerul general al SC Oltchim SA, Constantin Roibu.

„Obiectivul pe care l-am avut a fost atins, Oltchim a devenit prima echipă din România care ajunge în finala Ligii Campionilor în noul format, valabil din 1993, iar acum încercăm să obţinem maximum posibil, adică să câştigăm şi trofeul. Mai ales că în finală vom avea lotul complet, urmând a reveni pe teren şi cele două jucătoare care ne-au lipsit acum din pricina unor accidentări, mă refer aici la extremele Valentina Ardean şi Ramona Maier. Ştim că Viborg este cea mai bogată echipă de handbal feminin din Europa, dar în sport nu e suficient să fii bogat pentru a izbândi. Va trebui să ne mobilizăm, să ne pregătim foarte serios, pentru că odată ce am ajuns în finală, ar fi păcat să nu facem tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a aduce pentru prima oară în ţară trofeul Ligii Campionilor”, a spus Roibu la finele duelului cu AUDI ETO Gyor.

„La începutul anului, echipa era debusolată”

Finanţatorul Oltchim-ului a precizat apoi că echipa a trecut cu bine peste momentele grele din acest sezon: „Mă bucură faptul că fetele şi-au revenit repede din punct de vedere moral după turneul final al Campionatului Mondial din China, pentru că în primele două meciuri din 2010 au arătat că sunt extrem de demoralizate. A fost o perioadă mai slabă, echipa era debusolată, aşa că am avut atunci mai multe discuţii cu conducerea clubului, cu staff-ul tehnic, cu jucătoarele, trebuind să intervin pentru a le readuce cu picioarele pe pământ. Rezultatele s-au văzut imediat, fetele şi-au regăsit forma şi au realizat această performanţă minunată”.

Calificarea în finală, cadou pentru sponsor

Altfel, Roibu a apreciat şi faptul că jucătoarele vâlcene au ţinut să-i facă un frumos cadou cu prilejul zilei de naştere (16 mai), care va coincide cu manşa secundă a finalei Ligii Campionilor. „Consider într-adevăr că este un cadou frumos, de fapt orice victorie a echipei Oltchim este un cadou frumos şi, ştiţi cum e, îmi dă mereu puterea să merg mai departe şi să am încredere că tot ceea ce am făcut până acum şi tot ceea ce am investit nu a fost degeaba”, a declarat Roibu.

Gaţu şi Tadici nu fost uitaţi

* managerul general al SC Oltchim SA a mulţumit preşedintelui FRH, precum şi fostului antrenor al echipei naţionale, pentru că şi-au dat acordul pentru constituirea acestei trupe invincibile la Vâlcea

În final, Constantin Roibu a ţinut să mulţumească preşedintelui FRH, Cristian Gaţu, precum şi fostului antrenor al echipei naţionale, Gheorghe Tadici, pentru că şi-au dat acordul pentru constituirea acestei trupe invincibile la Vâlcea: „Trebuie să fim corecţi din toate punctele de vedere şi să mulţumim şi celor care au contribuit şi au făcut posibilă formarea acestei echipe la Vâlcea. Adică, preşedintelui FRH, Cristian Gaţu, care a fost de acord să strângem la Oltchim toate jucătoarele valoroase din România, care evoluau în 2005 la mai multe echipe din Europa. Nu trebuie să-l uităm nici pe antrenorul echipei naţionale din acea perioadă, Gheorghe Tadici, cu ajutorul căruia am putut aduce la Vâlcea câteva dintre handbalistele care în prezent duc greul la Oltchim”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button