Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

Constantin Briceag: Copiii nu trebuie făcuţi răspunzători pentru criza economică potenţată de incompetenţa Guvernului

Primarul din Valea Mare, Costel Briceag, continuă să fie unul dintre cei mai mari critici ai PD-L, considerând ultimele măsuri anunţate de actuala putere drept antisociale şi neconstituţionale.

„Proiectul de ordonanţă, promovat de Guvern, cere eliminarea trusoului pentru nou-născuţi în valoare de 150 de lei şi a ajutorului de 200 de euro acordat tinerilor căsătoriţi, reduce indemnizaţiile şi bugetele complementare acordate persoanelor cu handicap, alocaţiile familiale şi cele pentru sprijinul familiei monoparentale, precum şi alocaţiile pentru nou-născuţi sau cele de plasament. Indemnizaţia pentru creşterea copilului scade şi ea cu 15% din valoarea pe care o încasează acum mama. Pe de altă parte, actualii guvernanţi îi lovesc puternic şi pe fermieri, tăind subvenţiile agricole. Cum am putea avea altă atitudine în aceste condiţii?”, a întrebat retoric reprezentantul PSD. El a precizat că, la Valea Mare, persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora nu şi-au primit drepturile de şase luni şi nici celelalte categorii sociale defavorizate nu o duc mai bine. De exemplu, beneficiarii Legii 416 privind venitul minim garantat aşteaptă să-şi primească banii de două luni. „Actuala Putere nu a fost în stare să plătească aceste drepturi din urmă. Era de datoria Guvernului, ca oamenii să-şi primească banii. Vă spun sincer, oamenii sunt în pragul disperării şi, cel mai tare, se tem de ceea ce ar putea urma. Nu-i înţeleg deloc pe cei de la PD-L. Dacă nu s-au simţit în stare, de ce au intrat la guvernare? De ce nu i-au lăsat pe cei care ştiu carte să conducă ţara? (…) Evident că respingem cu fermitate acest set de măsuri, propus de PD-L, care periclitează statutul social al familiei şi limitează drepturile copiilor, ale agricultorilor, muncitorilor etc”, a afirmat Costel Briceag. Social-democratul a mai spus că, după ce guvernanţii şi-au dovedit dispreţul faţă de trecut, faţă de pensionari, măsurile care îi vizează pe tinerii părinţi şi pe copii vin ca mărturie a lipsei de interes pentru viitorul acestei ţări. În opinia sa, indemnizaţia pentru creşterea copiilor nu trebuie privită ca o formă de asistenţă socială, ci ca o reală investiţie în viitorul societăţii româneşti. „Am constatat cu indignare faptul că preşedintele a avut o problemă cu pamperşii copiilor. Considerăm neadecvat pentru un om de stat să se împiedice în nişte scutece atunci când aspiră la statutul de promotor al demersului de solidarizare a societăţii într-un moment de criză. Singura categorie socială care nu poate intra în grevă o reprezintă mamele. Mamele nu pot să nu îşi hrănească copiii, să nu-i educe şi să nu aibă grijă de ei. Înţelegem că trebuie făcute unele sacrificii, însă copiii României nu sunt răspunzători pentru criza economică potenţată de incompetenţa Guvernului. Copiii României sunt prizonierii nevinovaţi ai crizei. Noi nu vom tolera această situaţie şi ne solidarizăm cu orice formă de protest”, a adăugat reprezentantul PSD.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button