Politica

Conservatorii continuă lupta cu actualul guvern

Mircea Stănculescu, liderul judeţean al PC, a salutat în numele conservatorilor vâlceni victoria FACIAS asupra Guvernul României, care, ameninţat de iminenta sentinţă a justiţiei anunţată pentru luna curentă, a adoptat, în şedinţa din 1 septembrie 2010, Normele metodologice necesare aplicării Legii nr.1/2009.
Acest act normativ, care rezolvă, în egală măsură, situaţia chiriaşilor şi proprietarilor locuinţelor abuziv naţionalizate de regimul comunist, a fost publicat în Monitorul Oficial încă din luna februarie 2009, dar nu a putut fi aplicat unitar pentru că – după cum acuză PC – regimul Băsescu-Boc a refuzat să-şi îndeplinească obligaţia legală de a emite Normele metodologice în maxim 30 de zile.
În acest context, reprezentanţii PC au precizat că „normele nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial şi, oricum, Guvernul le-a adoptat cu o întârziere de peste un an şi jumătate. În tot acest interval, în care senatorul Dan Voiculescu l-a interpelat sistematic pe premierul Boc şi a declanşat un proces împotriva Executivului, oameni nevinovaţi, protejaţi de lege, au fost aruncaţi în stradă pentru că regimul Băsescu a refuzat să accepte, de bunăvoie, aplicarea Legii nr.1/2009”. Conservatorii i-au anunţat, totodată, pe toţi cei care au fost prejudiciaţi de neaplicarea Legii nr.1/2009 că, în curând, va începe un nou proces împotriva lui Emil Boc şi a Guvernului României, în solidar, pentru a-i obliga să plătească despăgubiri pentru suferinţa şi prejudiciile provocate până la momentul publicării Normelor în Monitorul Oficial.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button