Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Colectarea selectivă a deşeurilor ne ajută să scăpăm de gropile de gunoi

Ion Cîrjan, directorul Urban Râmnicu Vâlcea, se arată convins că, în curând, nu vor mai exista neclarităţi între societatea pe care o reprezintă şi primărie în legătură cu modul de calcul al redevenţei pentru gunoiul colectat în municipiu. El a amintit că, pe această temă, există un proces în instanţă.

„Redevenţa se calculează în funcţie de numărul de persoane contractate pe oraş, la care se adaugă agenţii economici. În mod normal, n-ar trebui să facem un calcul separat pentru că, în contract, la articolul 10, se menţionează că agenţii economici se asimilează cu persoanele fizice. Noi am remarcat această chestiune mai târziu, dar credem că situaţia va fi clarificată”, a explicat directorul Urban, sugerând că nu există niciun război între societate şi Primăria Râmnicului, cum eronat a înţeles o parte a presei. Ion Cîrjan a mai precizat că, lunar, în afara taxelor şi impozitelor locale, Urban plăteşte la primărie o redevenţă de aproximativ 2,6 miliarde lei vechi. Dacă se va regândi modul de calcul al redevenţei, suma va scădea până la un miliard. Reprezentantul firmei de salubrizare a adăugat că ideal ar fi, în special pentru râmniceni, ca redevenţa să se reducă, deşi preţul gunoiului colectat la Râmnicu Vâlcea este unul dintre cele mai mici din ţară. O astfel de decizie, însă, o poate lua doar CL. Nu în ultimul rând, directorul Urban a făcut un apel la râmniceni, rugându-i să participe mai activ la colectarea selectivă a deşeurilor. În momentul de faţă, mulţi dintre locuitorii oraşului aruncă gunoiul „la grămadă”, în loc să-l depună pe categorii: hârtie, sticlă, plastic etc. „Colectarea selectivă este în beneficiul comunităţii, pentru că, după cum ştiţi, la un moment dat, ne va ajuta să scăpăm de gropile de gunoi. Scăpând de aceste gropi, trăim într-un mediu mult mai sănătos”, a concluzionat Ion Cîrjan.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button