Administratie

Cîlea şi Curelaru, primarul oraşului Bălceşti, au inaugurat patru investiţii majore cu fonduri europene

curelaru si cileaÎn data de 25 noiembrie, a avut loc inaugurarea obiectivului de investiţii „Modernizare DJ 651 B Bălceşti – Goruneşti – limită Judeţ Olt km 0 + 000 – 12 + 500”, proiect implementat de Consiliul Judeţean Vâlcea în parteneriat cu Primăria Bălceşti.

Cu această ocazie, Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi Ion Curelaru, primarul oraşului Bălceşti, au precizat că proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 2 „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, iar contractul de finanţare a fost semnat în data de 19 decembrie 2008. În aceeaşi zi, aleşii PSD au mai inaugurat DC 66A Poeni-Bălceşti, reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare a oraşului, precum şi sala de sport.
La eveniment, din partea Consiliului Judeţean Vâlcea, au participat preşedintele Ion Cîlea, vicepreşedintele Dumitru Persu, Mircea Predescu, directorul Direcţiei Economice şi Florea Mierluş, directorul Direcţiei Tehnice. Referindu-se la această importantă realizare a sa şi a primarului Ion Curelaru, şeful CJV a declarat: „Începutul a fost ceva mai greu, prima licitaţie pentru achiziţia publică de lucrări fiind anulată. Contractul de execuţie a lucrărilor pentru modernizare a fost semnat abia în luna august 2009. Întârzierile au fost însă recuperate pe parcurs şi iată că, astăzi, inaugurăm cei 12,5 km din drumul judeţean DJ 651 B Bălceşti-Goruneşti, cu aproape 7 luni mai devreme faţă de termenul estimat la depunerea proiectului”. La rândul său, Ion Curelaru a spus că valoarea totală a proiectului este de 18.594.499,89 lei, din care valoarea eligibilă reprezintă 15.651.072,52 lei. Aceasta cuprinde 13.538.177,73 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, 1.799.873,34 lei valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional şi 313.021,45 lei – cofinanţarea eligibilă a Consiliului Judeţean.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button