Liga Nationala

Chile, primul adversar al tricolorelor în China

* turneul final al Campionatului Mondial se va disputa în perioada 5-20 decembrie 

24 de echipe vor lua startul la finele acestei săptămâni la cea de-a 19-a ediţie a Campionatului Mondial de handbal feminin. În prima fază a competiţiei, participantele au fost împărţite în patru grupe de câte şase echipe. Din fiecare grupă se vor califica mai departe primele trei clasate, care se vor întâlni ulterior în Main Round, în două grupe tot de câte şase echipe.

Turneul final din acest an se va desfăşura în perioada 5 şi 20 decembrie, în şase oraşe din China, situate în provincia Jiangsu, după cum urmează: Wuxi, Zhangjiagang, Suzhou, Changzhou (care vor găzdui meciurile din prima fază – din cele patru grupe), Yangzhou (care va găzdui meciurile din Main Round – Grupa 1, în timp ce partidele din Grupa 2 vor avea loc tot la Suzhou) şi Nanjing (care va găzdui semifinalele şi finalele). Altfel, meciurile pentru locurile 13-24 vor fi găzduite de oraşele Wuxi şi Zhangjiagang, în timp ce partidele de clasament (locurile 5-12) vor avea loc tot la Suzhou. Meciurile de clasament – acolo unde sperăm că fetele noastre nu vor ajunge – adică pentru locurile 5-6, 7-8, 9-10 şi 11-12 – vor avea loc tot la Suzhou, în cursul zilei de joi, 17 decembrie.

În fine, echipele care vor izbuti să se califice în „careul de aşi” al Campionatului Mondial (adică în semifinale) îşi vor disputa întâietatea în oraşul Nanjing, acolo unde s-a amenajat o sală cu 13.000 de locuri, suficient de încăpătoare pentru a găzdui suporteri din toate cele patru tabere, precum şi alţi iubitori ai handbalului din China. Semifinalele vor avea loc pe 18 decembrie, finalele fiind programate pe 20 decembrie. 

România şi-a stabilit „cartierul general” la Suzhou

În prima fază a competiţiei, România a fost repartizată în Grupa E, din care mai fac parte naţionale Norvegiei, Ungariei, Japoniei, Tunisiei şi a statului Chile. Conform programului oficial, tricolorele vor debuta la această competiţie sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 11.15 (în România), atunci când vor juca în compania naţionalei statului Chile. Ulterior, România va mai înfrunta Japonia (duminică, 6 decembrie / ora 15.15), Ungaria (luni, 7 decembrie / ora 15.15), Tunisia (miercuri, 9 decembrie / ora 15.15) şi, în fine, Norvegia (joi, 10 decembrie / ora 13.15).

Toate meciurile din Grupa C vor avea loc la Suzhou. România are avantajul că ulterior, după ce se va califica în Main Round, nu-şi va muta reşedinţa, meciurile din Grupa Principală 2 urmând a avea loc în acelaşi oraş, în zilele de 12, 13 şi 15 decembrie. Poate tocmai de aceea, pentru că vor disputa primele nouă meciuri la Suzhou, tricolorele şi-au stabilit cartierul general în acest oraş, acolo unde vor susţine atât partidele din cadrul Grupei C, precum şi pe cele din Grupa Principală 2.

Aşa cum se cunoaşte, la precedenta ediţie a Campionatului Mondial, desfăşurată în 2007, în Franţa, România a ratat de puţin podiumul, clasându-se doar pe locul 4, asta după ce în 2005, în Rusia, tricolorele au câştigat medaliile de argint.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button