Politica

Cetăţenii din Goranu, extrem de nemulţumiţi de activitatea actualului primar

Comunicat de presă

De curând, senatorul Emilian Frîncu, liderul PNL Râmnicu Vâlcea, a vizitat şi cartierul Goranu, unde a stat de vorbă cu locuitorii din această zonă.
„Sunt oripilat de faptul că o mare parte a populaţiei acestui cartier care aparţine oraşului meu de suflet, trăieşte, din păcate, la nivelul de civilizaţie din anii 80, atunci când Goranu era una din comunele judeţului Vâlcea, în timp ce edilii pun în centrul oraşului borduri de granit,  pavele din acelaşi material şi confecţionează sensuri giratorii de miliarde de lei”, a spus senatorul liberal, după dialogul cu râmnicenii din această zonă.

Locuitorii din această zonă au plâns pe umărul senatorului Frâncu

Emilian Frîncu a mai apreciat că multe dintre problemele locuitorilor de aici ar trebui să reprezinte o prioritate pentru municipalitate. „De exemplu, consolidarea de urgenţă a podului de peste fosta cale ferată Rm.Vâlcea-Vâlcele, care are fisuri foarte mari şi care se poate prăbuşi în orice moment, odată cu unul dintre autovehiculele care folosesc această cale de acces. Spaţiul de sub acest pod a devenit un adevărat focar de infecţie, din cauza animalelor moarte aruncate şi a grămezilor de gunoaie care se înmulţesc pe zi ce trece”, a adăugat reprezentantul PNL.
În discuţia cu parlamentarul, cetăţenii au ridicat şi problema canalizării. Astfel, acesta a aflat că au fost făcute promisiuni din partea edililor în campaniile electorale, însă, concret nu s-a schimbat nimic.

Pe strada Straubing, canalizarea nu funcţionează decât parţial

Drept dovadă, nici la ora actuală, reţeaua existentă, pe o anumită porţiune din strada Straubing, nu funcţionează. Locuitorii din zonă s-au plâns şi de faptul că, din cauza inexistenţei unui PUZ pentru cartierul Goranu, sunt multe terenuri care nu au cale de acces, deşi pentru ele plătesc impozit pentru categoria de teren intravilan-construcţii. Altfel spus, ei nu-şi pot folosi proprietăţile decât cel mult pentru a cultiva porumb.

Strada Islaz, asfaltată doar în scripte

Din informaţiile primite de la cetăţeni, reiese şi faptul că, în documentele Primăriei Râmnicului, strada Islaz este o stradă asfaltată. În realitate, însă, nu există asfalt decât pe aproximativ 10 metri. De asemenea, strada Straubing este prevăzută cu rigole, după cum reiese din aceleaşi documente. Numai că, dacă vă opriţi în faţa gospodăriei cu nr. 241, constataţi că şi aceasta este o poveste de adormit copiii.
Strângând suficiente elemente pentru a-l certa un pic pe Romeo Rădulescu, senatorul Emilian Frîncu a decis să transmită elegant, în primă fază, Primăriei Rm.Vâlcea, să rezolve problemele acestor familii, care se trezesc cu o mare cantitate de apă în curte de fiecare dată când cad precipitaţii abundente. El a cerut să se clarifice şi celelalte aspecte constatate.

Cartierul fără trotuare

În cartierul Goranu, trăiesc aproximativ 3.600 de oameni. Cu toate acestea, străzi importante, cum ar fi Straubing sau Goranu, nu beneficiază de trotuare pietonale, locuitorii fiind nevoiţi să circule pe carosabil, lucru ce face ca, atunci când se deplasează la serviciu sau la cumpărături, viaţa să le fie pusă în pericol. Liderul PNL a găsit inexplicabil şi faptul că, la un număr aşa de mare de locuitori, nu există un punct stabil al poliţiei comunitare. De asemenea, în această zonă, ca de altfel şi prin centrul Râmnicului, iluminatul public a cam devenit un lux.
Înmărmurit de ceea ce a văzut la Goranu, senatorul Emilian Frâncu a mai rugat municipalitatea să analizeze posibilitatea de supra-înălţare a balustradei existente la podul de peste râul Olt, pentru că există pericolul căderii în gol a celor care îl traverseză.
Emilian Frîncu s-a arătat indignat şi pentru că Poliţia nu a găsit nici până acum (sau nu vrea să găsească) vinovaţii de furtul vanelor daneze de la apă/canalizare, care fac ca nivelul calităţii lucrării respective să fie de râsul curcilor. Parlamentarul l-a rugat pe noul şef al Poliţiei să dispună reluarea cercetărilor pentru a se recupera paguba de miliarde de lei.
„Nu au fost numai aspecte negative. De exemplu, acolo, am constatat cu plăcere setea de cultură a locuitorilor cartierului Goranu, existenţa unei biblioteci destul de frecventată de către cetăţeni. Asta este dovada clară că aceşti oameni nu trebuie marginalizaţi de cei care vremelnic se află la cârma acestui oraş”, a mai adăugat senatorul Frâncu.
Biroul de presă al Organizaţiei municipale PNL Rm .Vâlcea

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button