Politica

Asumarea răspunderii pe Legea salarizării unitare, o nouă gafă monumentală a Guvernului Boc

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră asumarea răspunderii pe Legea salarizării unitare ca fiind „o nouă greşeală a guvernării Băsescu-Udrea-Boc”, dar şi că „folosirea acestei măsuri excepţionale în mod excesiv nu reprezintă decât dovada incompetenţei ce îi caracterizează pe actualii guvernanţi”.
Astfel, spune Buican, guvernanţii preferă asumarea răspunderii în locul unei dezbateri parlamentare, preferă o procedură rigidă şi precisă, în locul stabilirii unor principii unanim acceptate la nivelul clasei politice. „Această lege afectează milioane de cetăţeni, deoarece nu oferă predictibilitate şi nu este corectă cu toate categoriile socio-profesionale plătite din bani publici. Procedura asumării răspunderii şi folosirea ei în exces este şi o dovadă a lipsei de respect pe care cei de la PDL o au faţă de instituţia Parlamentului, în particular, şi faţă de funcţionarea normală a instituţiilor statului, a separaţiei puterilor şi a statului de drept, în general”, a apreciat parlamentarul. Deputatul Cristian Buican consideră că actuala Lege a salarizării unitare nu asigură predictibilitate, creează discrepanţe majore între categoriile de salariaţi şi nu încurajează în niciun fel mediul privat, singurul motor de relansare a economiei. Preşedintele PNL Vâlcea atrage atenţia asupra faptului că profesorii şi medicii sunt unele dintre cele mai prost plătite categorii de bugetari, în timp personalul serviciilor secrete sau funcţionarii din administraţie au salarii mult mai mari decât aceştia. Acest lucru arată că învăţământul şi sănătatea – cele mai prost plătite domenii – nu sunt prioritare pentru guvernarea Băsescu-Udrea-Boc, care demonstrează în continuare, să are interesul de a asigura bani doar pentru clientela politică.
Preşedintele PNL Vâlcea mai spune că prin actuala Lege a salarizării unitare se dovedeşte foarte clar faptul că aceşti guvernanţi au minţit cu neruşinare atunci când au spus că reducerea cu 25% a salariilor va fi aplicată doar pentru acest an şi că procentul de creştere este insuficient pentru a-i aduce pe bugetari la nivelul salarial anterior. Culmea, mai nou, guvernarea Băsescu-Udrea-Boc trâmbiţează o creştere a salariilor în 2011. „Importanţa acestei legi trebuia să îi oblige pe cei de la PDL să se consulte cu opoziţia şi cu societatea civilă, să o trimită spre dezbatere în Parlament, pentru că această lege afectează toţi bugetarii din această ţară. Cine ne poate garanta că, anul viitor, nu vor veni cu o altă formă, aşa cum au făcut şi cu legea salarizării, pe care şi-au asumat răspunderea în anul 2009? Tocmai pentru că avem acest exemplu nu trebuie să acceptăm o nouă asumare a răspunderii pe Legea salarizării unitare. În acest scop, deputaţii PNL se vor ralia cu siguranţă unei moţiuni de cenzură, obligatorie în aceasta situaţie”, a concluzionat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button