Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Ce se mai fură prin Râmnic? Informaţii de ultimă oră

Dacă s-ar organiza un concurs în acest sens, Râmnicu Vâlcea ar putea câştiga fără prea mari eforturi statutul de capitală a hoţiei.
Asta din cauză că politicienii de aici, în special cei ai actualei puteri, recurg la absolut toate mijloacele pentru a-şi umple buzunarele. Partea şi mai proastă a lucrurilor este că, de la o vreme, aceştia nici măcar nu se mai feresc, ci multe dintre măgării le fac pe faţă şi, aparent, fără nici un fel de frică.

Primăria cumpără teren cu 15 euro şi vinde cu 3

De exemplu, în primăvară, Consiliul Local a hotărât să cumpere un teren pe care nu se poate construi, în zona Stolniceni, la preţul de 15 euro/mp. Unul dintre vânzători era cunoscut drept un membru de marcă al PD-L. Tot în aceeaşi perioadă, Primăria începea să dezmembreze terenul de la aşa-zisul parc industrial din sudul oraşului, vânzând clientelei politice a PD-L, printre care şi SC Magic Tic Tac SRL, suprafeţe de mii de metri pătraţi, la preţul de doar 3 euro/mp. Care va să zică, într-o zonă incomparabil mai bună şi unde, astăzi, putea să existe o fabrică a companiei Pirelli, municipalitatea vindea teren la un preţ de 5 ori mai mic decât plătea pentru o suprafaţă nefolosibilă, aflată la marginea Râmnicului.

Terasa din centru, afacere pedelistă

O altă şmecherie cu terenuri, pentru care pliculeţele credem că au ajuns tot în buzunarele celor care ne conduc, o reprezintă şi amplasarea unei terase chiar în zona zero a oraşului. După cum probabil mulţi dintre dumneavoastră ştiu, de câteva zile, în centrul Râmnicului, chiar în Scuarul Mircea cel Bătrân, a apărut o terasă. Aceasta îi aparţine tot unui apropiat al PD-L. În ciuda opoziţiei mămicilor care obişnuiesc să iasă cu copiii în parc, a pensionarilor, a tuturor celor care locuiesc în apropiere, Primăria a aprobat blocarea centrului cu această cârciumă în aer liber. Asta cu toate că nu îndeplineşte nici măcar condiţiile minime de funcţionare. Nu are o toaletă, clienţii îşi fac adesea nevoile printre copaci, iar imaginea meselor pline cu bere în faţa copiilor care vin să vadă porumbeii nu este una tocmai firească. Şi, totuşi, chestia asta este girată de Primărie.

Străzi blocate de utilaje care nu fac nimic

Un alt exemplu pe care nu putem să nu-l dăm este legat de întreruperea circulaţiei pe mai multe străzi din municipiu. Am aşteptat câteva zile pentru a vedea dacă se lucrează la ceva în beneficiul comunităţii, dacă utilajele închiriate, utilizate de constructori, fac ceva. Nici gând! Chiar şi ieri dimineaţă, deşi era început de săptămână, buldozerele stăteau nemişcate. Pe Gib Mihăescu, s-a săpat o groapă… şi atât. Pentru asta, noi, contribuabilii, plătim cu vârf şi îndesat. Cu cât stă mai mult degeaba buldoexcavatorul părăsit aici, cu atât mai multe ore va trece constructorul în deviz. La fel şi pe celelalte străzi. Pentru că aşa funcţionează lucrurile în acest oraş şi de aceea „investiţiile” costă de trei-patru ori mai mult decât în alte părţi.

Articole Similare

One Comment

  1. Sa le iasa alora de l-au votat pe hot pe nas si prin alte orificii! Data viitoare sa gandeasca cu capul! Valabil pt tot PDL-ul! Ati votat? V-au mancat!

Lasă un răspuns

Back to top button