Acasă Diverse Ce camere de supraveghere sunt potrivite în restaurantul sau barul dvs?

Ce camere de supraveghere sunt potrivite în restaurantul sau barul dvs?

38
0

Ghid despre sistemele de camere de supraveghere potrivite pentru restaurante, baruri, cafenele.

Orice bar, restaurant, club de noapte ar trebui sa aiba instalat un sistem de supraveghere video. Acesta nu doar reduce infractionalitatea, dar poate si sa creasca productivitatea angajatilor, diminua cazurile de agresare fizica la locul de munca. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, va doriti sa alegeti cele mai potrivite camere de supraveghere video pentru localul dvs.

Ce modele sunt adecvate in supravegherea video a localurilor?

Daca va ganditi sa instalati camere de supraveghere in restaurantul, barul, cafeneaua dvs, trebuie sa aveti cateva informatii de baza despre tipurile fundamentale de camere dintre care puteti alege.

Spre exemplu, camerele de supraveghere vizibile sunt o modalitate directa de informare ca cineva urmareste tot timpul activitatea din perimetrul camerei. Acestea trebuie plasate acolo unde clientii si proprietarii le pot vedea usor (zona de bar, zona meselor). Ele sunt suficiente, uneori, pentru a preveni actiunile neplacute, infractionale. Unii proprietari aleg chiar camerele false tocmai din acest motiv. Nu va faceti probleme ca aceste camere vor influenta negativ aspectul localului dvs. Ele sunt realizate pentru a fi vazute si au profiluri discrete si elegante, fiind usor de integrat in orice décor.

La polul opus se afla camerele ascunse care au scop prinderea autorilor de infractiuni, chiar cand acestea au loc. Spatiile comerciale au, de regula, astfel de camere amplasate in locuri sensibile, precum cele de inmagazinare sau incasare.

Va amintim ca nu toate camerele de supraveghere capteaza imagini de buna calitate. Cand conditiile de iluminare sunt scazute si camera nu are tehnologii de captare a imaginilor in astfel de conditii, ea devine inutile. In parcari, baruri, camerele cu infrarosu sunt cele mai potrivite. Ele vor detecta caldura corpului astfel incat sa capteze miscarile omului.

Pentru intrari, zona cu case sau safe-uri, recomandam instalarea de camere fixe. Ele vor monitoriza ce se intampla in campul de actiune—nu vor putea capta imagini in afara acestui camp!

Un alt tip de camere excelente in baruri si restaurante sunt camerele PTZ, care au camp vizual ajustabil, permitand supravegherea unei zone mai vaste. In zonele mici, ele pot acoperi un camp de 360grade. Aceste camere pot fi controlate manual sau automat si pot fi setate sa urmareasca obiecte in miscare. Este de la sine inteles ca acest tip de tehnologie (mai complex) genereaza un pret mai inalt pentru camerele PTZ.

Unde ar trebui montate camerele de supraveghere?

Odata ce v-ati decis ce tip de camere de supraveghere sa instalati in barul, cafeneaua, restaurantul dvs, va trebui sa alegeti si locurile de instalare. Intrarea si iesirea din localul dvs sunt zone esentiale, intrucat ele presupun traficul cel mai intens. Instalati mereu camere in aceste zone. Daca orientati camerele spre intrare, iesire, veti putea folosi imaginile capturate pentru a identifica autorii unor infractiuni. Cand aveti personal care urmareste imaginile surprinse de camere, veti putea interveni in timp real in cazul unui incident.

Este evident ca trebuie sa instalati camere de supraveghere la casa, pentru a preveni furturile (chiar ale angajatilor). Camerele varifocale sunt ideale pentru aceste zone intrucat pot sa faca zoom si au unghi ajustabil de vizualizare. Pentru un plus de protectie, puteti folosi camere de tip dome.

Nu uitati sa instalati camere de supraveghere la bar si la mese—aici se petrec cele mai multe incidente neplacute. Barmanii pot sa vanda bauturi scumpe, dar sa inregistreze plata pentru bauturi mai ieftine, afectand afacerea. Un sistem de supraveghere video va preveni astfel de actiuni nedorite, indiferent de cine sunt realizate.

Dupa cum stim cu totii, bucataria este unul dintre locurile cele mai aglomerate intr-un restaurant. Este, totodata, o zona critica din punctul de vedere al igienei, deci trebuie sa aveti mereu grija ca angajatii sa respecte codurile sanitare si protocolul stabilit.

Nu ar trebui sa surprinda pe nimeni ca cele mai multe infractiuni au loc in parcari. Cele mai multe dintre ele nu sunt supravegheate si este esential sa le includeti in sistemul dvs de supraveghere. Veti folosi camere de supraveghere cu rezistenta la vreme daca parcarea este la exterior. Camerele trebuie instalate sus, pentru a acoperi o zona vasta si a nu fi distruse de infractori. Alegeti camere din clasa celor cu protectie la vandalizare pentru astfel de zone.