Acasă Politica Candidatul PSD pentru Primăria Râmnicului, anulat de Gutău. Afaceri ilegale, depistate …

Candidatul PSD pentru Primăria Râmnicului, anulat de Gutău. Afaceri ilegale, depistate …

2557
0

Două întâmplări ciudate şi-o minune s-au întâmplat în ultimele zile, la Rm. Vâlcea. Şi toate îl au în prim plan pe Vicenţiu Mocanu, zis „Vicky”, care de ceva vreme s-a înfipt foarte adânc în cercul foarte apropiat al lui Constantin Rădulescu, preşedintele CJV şi al PSD Vâlcea.


Apropierea este atât de mare încât „Vicky”, care este patron la VeroTherm, dar are legătură şi cu lumea sportivă din Vâlcea, a transformat o acţiune de Ziua Copilului într-o chestie cu iz electoral, cumva pentru a-l convinge pe Costi că poate „capacita” masele şi ar merita statutul promis – de candidat PSD pentru funcţia de primar al Râmnicului, în perspectiva alegrilor locale din 2024. Mai exact, Mocanu a invitat la un fel de masă toţi părinţii care au copiii la fotbal, pe bulevard. A omis să le spună că, de fapt, scopul este un „pupix” la cel de care depinde viitorul său politic şi un soi de oficializare a noii sale calităţi. Şi mai interesant este faptul că, după mega-succesul :)) de la FC Oltenia, Mocanu se vede mai mult decât candidat al PSD pentru funcţia de primar al Râmnicului. O stare de spirit, bla-bla-bla! :))

De când cu noile perspective şi aspiraţii, se pare că „Vicky” îl vede altfel şi pe Mircia Gutău şi umblă vorba prin oraş că îl „spurcă” pe unde apucă. În conferinţa de presă de miercuri, actualul primar al municipiului ne-a lămurit în mare ce-i cu tot acest circ. „Eu n-am absolut nicio problemă cu domnul Vicky, cel cu spălătoria de lângă Ambient. Dar dacă tot aţi deschis subiect, haideţi să vă spun care este situaţia. Fiind la o şedinţă a AMR, primarul de la Iaşi ne-a povestit de o problemă cu care s-a confruntat el. A fost trimis în judecată pentru că edilul dinaintea lui a concesionat un teren unei persoane, în centrul oraşului. Pe teren, era o construcţie şi, între timp, persoana respectivă a obţinut autorizaţie de construire. A făcut terasă şi restaurant la parter şi sus apartamente. Noul primar a fost trimis în judecată pentru că, acolo, nu se respectă obiectul concesiunii şi, cumva, neacţionând, ar permite acea chestie. Acum 2 luni, primarul era doar cercetat pentru asta, dar apoi am aflat că s-a şi pus pe rol. Ei bine, când am trecut într-o zi pe lângă Ambient, mi s-a aprins imediat becul că pot păţi acelaşi lucru. Pe terenul concesionat de municipiu celor de la Ambient, a apărut acea spălătorie. Am întrebat la Urbanism cum a apărut acea spălătorie. Atunci am aflat că cei de la Ambient, cărora noi, primăria, le-am concesionat 3 hectare, şi-au permis să subînchirieze suprafaţa respectivă către acest Vicky. Parcă pentru 1500 de euro, lunar. Asta în condiţiile în care Ambient ne plăteşte nouă o mie de euro concesiune pentru toată suprafaţa de 3 hectare. Imaginaţi-vă că orice procuror, judecător, poliţist, om de bună credinţă şi cu scaun la cap ar întreba: bine, bine, dar de ce nu ai închiriat tu, Gutău, cu bani mai mulţi, să aduci venituri suplimentare la bugetul local? Având în vedere cele spuse, am somat imediat Ambientul. Nu ştiam în acel moment cine are spălătoria. Eu aveam o relaţie normală cu acest om, dar acum nici nu mai răspunde la salut. N-am absolut nimic cu el, dar era normal să trag de mânecă Ambientul. Ambientul mi-a comunicat că reziliază contractul cu Vicky. Am dat în judcată Ambientul şi, pe urmă, ne-au făcut şi ei dovada că sunt în proces. Eu trebuie să-mi apăr pielea, fraţilor! Ştiind că e un lucru pentru care pot fi acuzat, am făcut ceea ce trebuia. Cred că din cauza asta s-a înscris la PSD şi e mare activist. Dar legea trebuie respectată!”, a dezvăluit Mircia Gutău, punând cruce carierei politice a lui Vicenţiu Mocanu.