Economie

Candiatul PNL pentru Primăria Râmnicului explică cum va creşte salariul minim net la 3000 de lei

În ultimele zile, în mediul online, s-a iscat o adevărată dezbatere cu privire la obiectivul curajos asumat de Virgil Pîrvulescu, acela de a creşte salariul minim net la 3000 de lei. Acesta este motivul pentru care candidatul PNL spune ce va face concret pentru a creşte salariul din Râmnicu Vâlcea.

Astfel, Virgil Pîrvulescu declară că prin atragerea unui număr mare de investitori, va creşte salariul minim din oraş: „Să ne gândim. Noi, ca Primărie, vom oferi investitorilor o mulţime de facilităţi. În primul rând, discutăm despre teren pus la dispoziţia firmei. Platforma chimică este aproape de faliment. Ce pot să fac eu ca primar, pentru a salva această zonă şi pentru a o transforma într-una profitabilă pentru oraş şi pentru cetăţenii în slujba cărora lucrez? Pot să achiziţionez aceste terenuri, să le modernizez şi să le pun la dispoziţia firmelor, investitorilor. Mai mult, pentru că vreau să îi atrag la mine în oraş le mai pot oferi şi alte facilităţi, eu ca Primărie. Îi scutesc, de exemplu, pe plata impozitului pe clădiri, pe o perioadă de şapte ani.” Prin aceste facilităţi oferite firmelor interesate, Pîrvulescu este sigur că va atrage un număr mare de investitori, pentru ca oraşul Râmnicu Vâlcea va fi mai atractiv faţă de alte oraşe care nu pot oferi aceleaşi lucruri investitorilor.

„Pentru că discutăm despre capitalism, discutăm automat şi despre cerere şi ofertă. Oferta mea ca Primărie a oraşului Râmnicu Vâlcea este oferirea acestor facilităţi, iar cererea mea către investitor este una singură: salariu minim net de 3.000 de lei. Sunt sigur că mulţi investitori vor fi capabili să ofere acest salariu, întrucât vor investi banii pe care i-au economist în urma primirii terenului şi scutirii de la plata impozitului pe clădiri în cea mai de preţ resursă a unei organizaţii: cea umană.”

Ce se întâmplă cu salariile oferite de firmele deja existente, care oferă salarii printre cele mai mici din întreaga ţară? Virgil Pîrvulescu explică pe larg fenomenul care îi va determina pe administratorii acestor firme să mărească la rândul lor salariile: „Dacă în oraş vin investitori care oferă din start salariul minim net de 3.000 de lei, automat forţa de muncă din Râmnicu Vâlcea va migra către aceşti investitori. Cetăţenii se vor reprofila, vor învăţa o meserie nouă şi vor merge la firmele care oferă un salariu bun, din dorinţa unui trai decent. Aşa este firesc şi normal să se întâmple. Ei bine, firmele care oferă în prezent salariul minim pe economie ce vor face? Ce se va întâmpla cu ele? Vor intra într-o criză care le va pune în pericol afacerea, criză provocată de lipsa forţei de muncă. Ce organizaţie poate funcţiona fără angajaţi? Nici una. Astfel, în aceste condiţii, firmele vor fi nevoite să se adapteze noilor condiţii impuse de piaţa de muncă şi să crească nivelul salarial, pentru a-şi păstra angajaţii. În acest fel, salariu minim net din Râmnicu Vâlcea va creşte în următorii ani şi va ajunge la 3.000 de lei.” Iată că deşi în teorie nu un primar impune salariul minim într-un oraş, în practică, determinat fiind de respectul faţă de cetăţeni, un primar poate influenţa creşterea nivelului salarial. Prin implicare şi interes şi cu ajutorul unei echipe de profesionişti, un primar poate schimba cu adevărat lucrurile care contează într-un oraş.

Articole Similare

Back to top button