K1

Campionul Ungariei n-a rezistat nici jumătate de reprinză în faţa campionului de la Vâlcea, Radu Zarioiu

Pentru campionul european la MMA şi Kempo – Radu Zarioiu, 2022 a fost un an deosebit de bun. A marcat debutul său la profesionişi şi un pas imporant către principalul său obiectiv: Ultimate Fighting Championship (UFC).


Ultimul său meci din acest an a avut loc zilele trecute, la Bucureşti, în cadrul Galei Heroes 6, difuzată pe Antena 1 şi Antena Play. Sportivul vâlcean l-a înfruntat pe Laszlo Ferenc, campionul Ungariei, şi – aşa cum era de aşteptat – a învins fără probleme. O mulţime de susţinători din oraş s-au dus şi de această dată să-l vadă pe Radu luptând, dar mai ales să-l susţină. Până acum, Zarioiu a avut 4 meciuri şi tot atâtea victorii la profesionişti. La amatori, a disputat de-a lungul timpului nu mai puţin de 25 de meciuri, în competiţii naţionale şi europene, câştigându-le pe toate. Campion european de MMA şi Kempo, campion naţional la lupte greco romane, Radu Zarioiu combină mai multe stiluri şi tehnici, surprinzându-şi de fiecare dată adversarii. În ultimii ani, cu sprijinul antrenorilor săi – Alin Mihai Barbu, Silviu Jianu, Nicolae Adam şi Gigi Bivolaru, s-a perfecţionat, devenind un sportiv desfăvârşit. De altfel, primul dintre ei, campion intercontinental la kickboxing, este maestru în lupta în picioare şi mărturiseşte că n-a mai văzut sportiv cu determinarea, puterea de muncă, voinţa şi talentul lui Radu Zarioiu. Cuvinte de apreciere a abilităţilor şi perseverenţei campionului de la Vâlcea are, de fiecare dată, şi Silviu Jianu. La fel, Gigi Bivolaru, care îl pregăteşte pentru lupta la sol, este impresionat de capacităţile lui Radu. Nici Nicolae Adam nu se îndoia că Laszlo Ferenc, fie el campion al Ungariei, va claca extrem de rapid în faţa vâlceanului.

La Gala Heroes 6, campionul de la Vâlcea a intrat în ring pe Imnul Naţional al României. Cu energia la maxim, ca de fiecare dată, Radu i-a aplicat adversarului său, din primele secunde, o lovitură de dreapta năcitoare, în bărbie. A urmat un croşeu de stânga, iar câteva momente mai târziu vâlceanul probabil a vrut să-i scurteze chinul, aşa că l-a luat pe sus pe ungurul de 80 de kilograme şi l-a trântit cu putere la pământ. Mutând lupta la sol, Radu a dovedit pe deplin calităţile despre care vorbeam. După câteva zeci de lovituri zdravene de cot şi pumn, Ferenc a cedat mult înainte de finalul primei reprize. Şi după meci, a avut nevoie de minute bune şi de medici pentru a putea fi capabil să se ridice. Bucuros, Zarioiu a sărit peste gardul cuştii, s-a dus la numeroasa galerie de la Vâlcea, a luat steagul României şi, sub ovaţiile susţinătorilor săi, l-a fluturat victorios. Felicitări!

 

Articole Similare

Back to top button