Volei

Cadeţii de la CNMB participă la turneul semifinal al Campionatului Naţional de volei

CNMB_cadeti_2015_10 copyÎn perioada 15-17 aprilie, echipa de volei a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” va participa la turneul semifinal din cadrul Campionatului Naţional de cadeţi, ce va avea loc la Bucureşti. În această fază, s-au calificat 16 echipe, care au fost împărţite în patru grupe de câte patru echipe. Formaţia antrenată de Marius Mărgărit a fost repartizată într-o grupă din care mai fac parte echipele CTF Mihai I (Rapid) Bucureşti – organizatoarea turneului semifinal, CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni şi CSŞ „Dinicu Golescu” Câmpulung Muscel. La competiţia din Capitală, se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, primele două clasate urmând a accede la turneul final. Programul competiţiei se va stabili la şedinţa tehnică de vineri, 15 aprilie, ora 12.00. În prima zi, meciurile se vor disputa la orele 16.00 şi 18.00, în timp ce sâmbătă şi duminică partidele se vor juca dimineaţa, de la 10.00 şi 12.00.

Marius Mărgărit, antrenor CNMB:
„N-am avut noroc la tragerea la sorţi a grupelor semifinale”

„Este o grupă foarte grea, în afara echipei din Fălticeni, le cunosc bine pe celelalte două adversare ale noastre. Despre trupa din Fălticeni nu ştiu decât că a terminat pe locul 1 în seria preliminară din care a făcut parte, la fel ca şi CTF Mihai I Bucureşti. Din păcate, am avut un ghinion foarte mare la împerecherea echipelor, din moment ce ne-am nimerit cu două echipe de locul 1, CTF Mihai I (Rapid) şi Fălticeni, în timp ce noi am fost pe 3, iar Câmpulung pe 4. În mod normal, în fiecare grupă semifinală, trebuiau să se înfrunte câte o echipă de pe locurile 1, 2, 3 şi 4, conform schemei «şarpe» aplicată an de an de FRV. Din nu se ştie ce motiv, nu s-a mai respectat însă acest lucru, iar în loc de o echipă de pe locul 2 avem două de pe locul 1 în seria noastră”, a precizat Marius Mărgărit.
Înainte de turneul din Capitală, tinerii voleibaliştii vâlceni au trebuit să susţină probele de control organizate de Federaţie, pe care toţi le-au trecut cu bine. „Din câte am aflat, toţi jucătorii noştri s-au comportat bine la testele fizice. Era obligatoriu ca măcar opt jucători să ia probele, pentru că altfel nu puteam să jucăm mai departe”, a mai explicat antrenorul de la CNMB.

Robert Saroşi, marele absent de la turneul din Capitală

Din păcate, la turneul semifinal al Campionatului Naţional de cadeţi, de la Bucureşti, Marius Mărgărit nu se va putea baza pe unul dintre cei mai importanţi jucători. Este vorba de ridicătorul Robert Saroşi, care era chiar căpitanul echipei. „Robert Saroşi nu poate evolua la turneul semifinal, pentru că a făcut o entorsă săptămâna trecută, la un antrenament, iar acum are piciorul în ghips. Era printre cei mai buni jucători ai echipei, iar absenţa lui ne va afecta. Şansele de calificare în finală s-au diminuat considerabil, pentru că fără un ridicător de talia lui ne va fi foarte greu. Din păcate, postul lui nu-l avem dublat deloc cum trebuie. Mai e un ridicător în echipă, dar nu de talia lui, nici ca înălţime, nici ca valoare. Robert o să facă totuşi deplasarea cu noi, şi-a dorit mult să fie prezent în Capitală, deoarece e foarte ataşat de echipă, dar nu va juca”, a afirmat Mărgărit.
Ceilalţi voleibalişti pe care tehnicianul vâlcean va conta la turneul semifinal de cadeţi de la Bucureşti sunt Teodor Gruia, Cristi Gheorghe, David Ristoiu, Dragoş Dobrotă, Mihnea Cozma, Mădălin Copilu (libero), Andrei Fundătureanu, Alexandru Băiaşu, Florin Teodorescu, Eduard Glodeanu şi Dănuţ Chiriţă.

Marius Mărgărit, antrenor CNMB:
„Avem ca obiectiv calificarea la turneul final!”

Chiar dacă nu-l va avea la dispoziţie pe Robert Saroşi, antrenorul Marius Mărgărit speră într-o calificare istorică la turneul final. „Obiectivul nostru e calificarea la finală, asta e clar! Iniţial, la începutul campionatului, obiectivul a fost accederea la turneul semifinal, pe care ni l-am şi atins. Dar, acum, pentru că e practic o nouă competiţie, ne-am propus să mergem chiar mai departe. Chiar şi cu lotul incomplet, încercăm totuşi să ne calificăm în finală. Iar asta pentru că eu sunt de principiul că întotdeauna când participi la un turneu de o asemenea importanţă trebuie să dai totul pe teren pentru a obţine maximum posibil. Sunt conştient că va fi foarte greu fără Robert Saroşi, mai ales că avem şi două echipe de locul 1 ca rivale, dar ne jucăm şansa până la capăt. De altfel, chiar cu Rapid şi Fălticeni ne vom duela pentru cele două locuri care asigură accesul la turneul final”, a concluzionat Marius Mărgărit. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button