Politica

Bulacu îl sfătuieşte pe Iliescu să intre pe uşa din faţă

Fierbere mare în PDL Vâlcea! Surse din partid susţin că ministrul secretar de stat Valentin Adrian Iliescu ameninţă din nou cu preluarea şefiei organizaţiei judeţene şi tot pe uşa din dos.
Săptămâna aceasta, Iliescu urma să vină cu o hârtie din partea conducerii centrale a partidului, care să-i confirme statutul de lider interimar al organizaţiei, în locul senatorului Dorel Jurcan. Argumentul principal ar fi fost legat de numirea lui Valeriu Tabără în fruntea Ministerului Agriculturii, numire care-i conferă lui Iliescu un atu în plus, cei doi activând în tinereţe la  UNPR. Iliescu a refuzat să comenteze informaţia, dar prim-vicepreşedintele Romulus Bulacu, unul dintre contracandidaţii acestuia la şefia partidului, a infirmat zvonul. Bulacu susţine că Iliescu poate să preia şefia partidului pe uşa din faţă, nu pe uşa din dos, prin confirmarea sa ca lider la alegerile din această toamnă.
„Nu este adevărat. Eu nu am auzit nimic şi nici nu am văzut vreo hârtie. Deocamdată, cei de la Bucureşti trebuie să se ocupe un pic de parte de guvernare. Exclud această posibilitate pentru că suntem în faza de organizare a alegerilor. Aşa că domnul Iliescu are posibilitatea să intre în partid pe uşa din faţă, nu pe uşa din dos, dacă conducerea partidului va decide organizarea alegerilor şi la nivelul conducerii judeţene. Deocamdată nu s-a decis nimic”, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Vâlcea.
Conducerea centrală a PDL a lăsat alegerile interne din partid în stand-by din cauza remanierii guvernului Boc IV. La nivelul judeţului Vâlcea, democraţii mai au de organizat alegeri în câteva localităţi, dar bătălia cea mare se va duce pentru şefia filialei judeţene. După finalizarea alegerilor în teritoriu, democraţii vor decide dacă vor face sau nu  alegeri la nivelul conducerii judeţene. „Partidul a blocat un pic partea de alegeri interne, pentru că partea de guvernare era mai importantă. Această remaniere ar putea să genereze şi reluarea alegerilor interne. Mai avem 17 localităţi unde trebuie să organizăm alegeri, până în data de 30 septembrie. După aceea, în funcţie de ceea ce ni se va spune la Bucureşti, stabilim şi data alegerii biroului judeţean. Până atunci, nu avem ce să spunem”, a adăugat Romulus Bulacu.
Pesediştii privesc cu uimire la nebunia din PDL şi se întreabă ce anume îi reţine pe pedeliştii vâlceni să-l trimită pe Iliescu de unde a venit. „Se tot vorbeşte de schimbarea clasei politice şi ăştia de la PDL vin tot cu Agamiţă Dandanache. Păi ăştia… Vâlcu, Jurcan, Bulacu, Moise – de ce naiba au muncit? – să vină nea Iliescu de niciunde… Ce a făcut ăsta în PDL să vină şi să-i conducă?”- spunea Dumitru Persu. O întrebare, de altfel, la care pediştii lui Boc nu au un răspuns şi chiar dacă l-ar avea nu-şi permit să-l enunţe. Au încercat odată şi s-au ales doar cu un scandal în mass media locală. Iliescu a rămas la Vâlcea, iar capii organizaţiei judeţene au fost obligaţi de conducerea centrală să-l accepte.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button