Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

Bibliotecile noi sau renovate vor fi închise

Se poate spune că fondurile alocate reabilitării bibliotecilor s-au dus pe apa sâmbetei, mulţi dintre primari fiind forţaţi acum să pună lacătul pe acestea. Preşedintele CJ este poate singurul care mai speră că această situaţie va putea fi evitată şi spune că nu va accepta sub nicio formă o astfel de măsură.
Restructurările din administraţie îi vor lovi şi pe bibliotecari, care vor rămâne în masă fără locuri de muncă. Unii dintre primarii vâlceni au stat luni de zile cu mâna întinsă la Consiliul Judeţean pentru a primi fonduri fie pentru a deschide o bibliotecă, fie pentru a le renova pe cele deja existente. Edilii susţin însă acum că nu mai pot face faţă cheltuielilor şi trebuie ca, din această toamnă, să pună lacătul pe uşa multora. Închiderea bibliotecilor va însemna automat şi pierderea unor locuri de muncă. Horezu şi Ştefăneşti sunt doar două dintre localităţile în care bibliotecarii vor fi trimişi acasă. Dacă la Horezu, deocamdată, s-a recurs doar la diminuarea numărului angajaţilor, la Ştefăneşti, primarul intenţionează să închidă definitiv biblioteca. În aceeaşi situaţie sunt şi cele din Buneşti, Bujoreni, Orleşti şi Băile Govora. Ion Cîlea declară că va face eforturi pentru ca bibliotecile să nu fie închise, deşi foarte puţine posibile soluţii se întrevăd. „Sunt situaţii în care primarii se grăbesc să scoată aceste posturi din organigramă pentru a se încadra în numărul de personal care este aprobat prin Ordonanţa 63/2010, asta şi în ideea de a proteja alte categorii de personal din primărie. Eu cred că nu este corect şi acolo unde se întâmplă aceste lucruri, vom interveni. Vom încerca prin pârghiile pe care le avem să ne opunem închiderii bibliotecilor”, ne-a precizat Ion Cîlea.

Alexandra Ionescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button