Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Audi ETO Gyor – adversar incomod pentru Oltchim

Prin prisma rezultatelor consemnate la finele săptămânii trecute în Liga Campionilor, Oltchim are 99 la sută şanse să joace în semifinale cu Audi ETO Gyor, echipă pe care handbalistele vâlcene au întâlnit-o şi în prima fază a grupelor. Aşa cum se cunoaşte, ambele confruntări s-au încheiat atunci cu acelaşi scor (26-22), cele două formaţii fructificându-şi avantajul terenului propriu. Nu trebuie uitat însă că, la returul din Ungaria, Gyor a condus la pauză cu 16-8, iar în debutul reprizei secunde a avut chiar şi 9 goluri în plus peste Oltchim (17-8 şi 18-9).
Duminică seara, după meciul cu Hypo Viena, referindu-se la echipa maghiară, care va fi cel mai probabil adversara Oltchim-ului în semifinalele Ligii Campionilor, antrenorul Radu Voina a declarat: „Le ştim foarte bine, ne ştiu bine. Le-am întâlnit de câteva ori până acum în acest sezon, în meciuri oficiale şi amicale. Vrem, nu vrem, cu ele vom juca. Nu mă tem de arbitraj, sunt sigur că se va juca numai pe teren, la acest nivel, al semifinalelor, ar fi culmea să fie altfel. Suntem neînvinşi în Sala Traian de multă vreme. Sper să putem păstra această invincibilitate cât mai mult”.

Unguroaicele au obţinut punctul decisiv la Ljubljana

* românca Aurelia Brădeanu a adus egalarea cu 30 de secunde înainte de final

Dacă Larvik HK a avut parte de o misiune uşoară pe teren propriu, cu HC Leipzig, formaţie pe care a învins-o fără probleme (31-21), asigurându-şi astfel prezenţa în semifinale, duelul din Slovenia, dintre Krim Ljubljana şi Audi ETO Gyor, a fost cu totul diferit. Ambele combatante s-au aflat pe rând la conducere (unguroaicele s-au aflat în avantaj la pauză, 11-10), iar finalul a fost de-a dreptul interzis cardiacilor.
În minutul 58, Krim conducea cu 24-22, iar goal-keeper-ul echipei slovene, Sergeja Stefanisin, tocmai apărase o lovitură de la 7 metri. Gazdele n-au fructificat însă atacul următor, aşa că Gyor a redus din handicap (24-23). A fost apoi rândul unguroaicei Katalin Palinger să pareze o aruncare de la 7 metri, pentru ca Aurelia Brădeanu (cea mai prolifică jucătoare de pe teren – 8 goluri marcate, dintre care 5 din „7 metri”) să egaleze situaţia cu 30 de secunde înainte de final (24-24). Antrenoarea Martha Bon a riscat la maxim în ultimele secunde de joc, scoţând portarul şi introducând încă o jucătoare de câmp pentru a obţine victoria şi a rămâne în cărţi pentru calificare, dar nici în 7 elevele sale n-au reuşit să fructifice ultimul atac.
Meciul s-a terminat aşadar la egalitate, iar rezultatul a consfinţit eliminarea din competiţie a campioanei Sloveniei, care în acest moment nu are decât 5 puncte în cont. Chiar dacă va învinge în Norvegia, iar Gyor va pierde acasă cu HC Leipzig, Krim Ljubljana nu mai poate prinde semifinalele.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button